Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

II. Győri Táncművészeti Biennále

Kedves Barátaim! Nehéz ezekben a napokban és hetekben megilletődöttség nélkül szólnom a Győri Balett együtteséről. Ennek egyszerű és nagyszerű oka van. Harmincéves lesz az idén társulatunk.

Legmerészebb álmainkban képzelhettük volna el a kezdetekkor, hogy a második alkalommal megrendezendő Győri Táncművészeti Biennále e jubileum jegyében zajlik majd öt napon keresztül a mi városunkban, Győrött. A programok összeállítása ezúttal különös örömet okozott számunkra.

A Győri Balett egykori alapító tagjai, akik közül többen új együtteseket hoztak létre időközben, örömmel vállalták a közös ünneplést. Így köszönthetjük majd újra városunkban többek között Markó Ivánt, Ladányi Andreát és Krámer Györgyöt együtteseik élén.

De megtiszteli a táncünnepet egy-egy produkciójával a Magyar Állami Népi Együttes, az Experi-Dance, a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett és külföldről az esseni és pozsonyi balett is.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója
Kiss János, a Győri Balett igazgatója

Az idén is három helyszínen láthatók a produkciók: szabadtéren, a nagyszínpadon és a Kisfaludy Teremben. Természetesen valamennyi korosztály megtalálhatja majd a kedvére valót csakúgy, mint a különböző táncműfajok szerelmesei.

Az ünnepelt Győri Balett ezúttal még egy nem mindennapi mérföldkőhöz is eljutott. Tíz éve, hogy színpadra állítottuk a Purim, avagy a sorsvetés című világsikerű produkciónkat. Ezt is láthatja most a biennále közönsége!

Kedves gyerekek, alapító tagok, tisztelt felnőttek! Megkülönböztetett szeretettel várunk benneteket a Győri Táncművészeti Biennále valamennyi produkciójára!

Kiss János, a Győri Balett igazgatója

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszerváltás egyenruhában

A rendszerváltás folyamata új helyzet és feladat elé állította a rendőrséget. A rendszerváltás… Tovább olvasom