Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Várhidi marad (egyelőre) a kapitány

Labdarúgás - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén Várhidi Pétert kérte fel a nemzeti együttes irányítására. A szakember szerződése 2007. december 31-én lejárt, az új megbízatása visszamenőleg, 2008. január 1-jétől érvényes.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakember nagyon örült az újabb felkérésnek és vállalta a folytatást a nemzeti együttes élén.

„Várhidi Péter volt az egyetlen jelölt, akit erre a posztra javasoltam és az elnökség elfogadta a trénert szakembernek" – mondta az MLSZ elnöke. „Szerződése hosszú távra szól a szövetséggel, ő az MLSZ alkalmazottja, tavaly december 31-én csak a szövetségi kapitányi megbízatása járt le, az elnökség döntése után folytatja a munkát."

A szövetségi vezető hozzátette: továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Hozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi.

Várhidi Péter biztosan csak nyárig irányíthatja a magyar válogatottat.


„Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik, ha meglesz az új igazgató, akkor ezt bejelentjük. Várhidi Péterrel megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát."

Egyes információk szerint az MLSZ jövőbeli sportigazgatója a norvég Trond Sollied lehet, aki napjainkban a belga AA Gent mestere.
Kisteleki hozzátette: a német szövetséggel együttműködési megállapodást kötött az MLSZ, melynek keretében német szakemberek jönnek Magyarországra és segítenek a szövetség struktúrájának, a magyar futball körülményeinek átalakításában.
Az elnökség elfogadott egy jelszót is: „Tudást kell hozni a magyar labdarúgásba."

„Ez a tudás nincs jelen a magyar futballban, ezért importálni kell. Idén átadjuk Telkiben azt az edzőközpontot, amely 3–4 milliárd forint bevételt hozhat az MLSZ-nek, olyan szakemberekre van szükség, akik ki tudják aknázni a lehetőségeket."

Az MLSZ elnöke elmondta azt is, hogy a szövetség alkalmazásában álló trénereknek megfelelő jövőképet, karrierlehetőséget kívánnak felkínálni. Európai szinten versenyképes edzőket akar képezni az MLSZ, akik nyelveket beszélnek és ez hosszú távon rengeteget segít a magyar futballnak.

Az „Egyebek" napirendi pont tárgyalása után bejelentették, hogy az üzleti életben ismert Veres Tibort megválasztották az MLSZ tanácsadó testülete elnökének, Szabó László pedig az MLSZ elnökének kabinetfőnöke lett.
„Egy edző számára a szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa,  ezért természetesen nagyon örültem az újabb felkérésnek" – mondta a  nemzeti együttes régi-új szakvezetője. „Ezenkívül az is fontos, hogy  folytathatom azt a munkát, amit elkezdtem. A korábbiakhoz hasonlóan én most is csak a munkámra szeretnék koncentrálni, hogy mit hoz a  jövő, az majd kiderül." 

Olvasóink írták

 • 4. 621 2008. január 23. 06:50
  „Minden tiszteletem Várhidi Péteré. Azonban nem lehet mindig az olaszokkal játszani akikből az egyébként is jó VP különösen felkészült. Sztem ez az az idő, amikor egy JÓ külföldi szöv kep hpzzá tud tenni a magyar válogatotthoz annyit, hogy előbbre végezzen. Igaz ehhez a "sikert sikerre halmozó mnagyar edzői (?) kar" ellenállását is le kell küzdeni.”
 • 3. Fradi 2008. január 22. 21:09
  „Baltaarcú Kisteleki nem mert mást dönteni! :)
  Szinte sajnáltam szegényt, úgy járt mint a római arénában a császár, amikor a nép életet követelt a gladiátornak ő sem mert halált dönteni!
  Azért próbálkozott még egy kis megalázással, mert miért is nem volt ott a kihirdetésen Várhidi???
  Meg mi az hogy "csak addig, amíg egy külföldi szakemberrel meg nem állapodnak"???? Remélem Kisteleki buherátor saját zsebből fizeti majd a különbséget! A magyar foci legkártékonyabb férge!”
 • 2. Laci 2008. január 22. 16:49
  „Nagyon helyes, csak nem tudom miért kellett ez az egy hónapos hercehurca, most ennyi kiesett a felkészülésből...”
 • 1. LAc 2008. január 22. 16:28
  „Helyes.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcos meccsen döntetlen a svédek ellen

Kézilabda - Svédország ellen lépett pályára kedden este a magyar férfi kézilabda válogatott az EB… Tovább olvasom