Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Tovább tart a menetelés

A vendégek kezdtek jobban: Milton öt másodperc elteltével vezetést szerzett a Brnónak, majd jött Machová büntetője és triplája.

MKB-Euroleasing - Gambrinus Brno 94-92

A vendégek kezdtek jobban: Milton öt másodperc elteltével vezetést szerzett a Brnónak, majd jött Machová büntetője és triplája. A lelátón kicsit pesszimista lett a hangulat, ám szerencsére a soproni lányok tettek róla, hogy ez hamar megváltozzék. A negyedik percben már hazai vezetést mutatott az eredményjelző és a soproni játékosok bátor játéka láttán a szurkolók hangja is megjött.

Ez pedig még jobb játékra sarkallta a zöld-sárgákat. Károlyi triplája, majd Honti Kata szenzációs, betörés után szerzett balkezes találata hatpontos hazai vezetést eredményezett. Az Euroliga tavalyi ezüstérmesének szakvezetője időkéréssel próbálta rendezni csapata ekkor igen kusza sorait. A kis pihenő után Milton szinte egymaga hozta fel egyetlen pontra a Brnót, ám a játékrész hajrája elsősorban Matovic szemfülességének köszönhetően a soproni csapaté volt.

Két brnói hibával indult a második szakasz, lüktető, élvezetes játék közepette állandósította hét-kilenc pontos előnyét az MKB. Hazai részről ebben főszerepet vállalt a fiatal Honti Kata, aki betörésekből rendre eredményes volt, s ugyanígy „hozta"  a pontokat Teasley is. A Brno csapatát Milton gyakorlatilag egyedül tartotta versenyben, őt a palánk alatt nem tudták tartani a zöld-sárgák. A félidő hajrájában túlpörgött a hazai csapat játéka, a Brno pedig volt annyira jó csapat, hogy ezt könyörtelenül kihasználja. Fordítottak is a vendégek, ám a félidő Honti büntetőinek köszönhetően mégis hazai vezetéssel zárult.

A második félidő nagy dobópárbajjal indult. Váltott vezetéssel haladtak a felek. A szinte extázisban kosarazó soproniak Cserny támadópalánk alatt megszerzett lepattanóval elért kosarával nyolc ponttal megléptek. A Brno persze nem hagyta magát, felzárkóztak az Euroligában eddig még veretlen csehek. A soproniaknál Cserny és Matovic remekelt. Hihetetlenül izgalmas volt az összecsapás, váltva vezettek a csapatok. Aztán a távolról szenzációsan dobó Vitecková triplájával öt ponttal elhúzott a Brno. Fáradni látszott az MKB, a csapatnak azonban ekkor is volt lelkiereje és tartása: gyors soproni akció végén Teasley kosarával megkezdte a felzárkózást a soproni csapat. Sőt, Cserny kosár plusz büntetős akciójával már az MKB vezetett.

Az utolsó fél percben egymást érték a drámai fordulatok. Az utolsó szót végül a mindössze négy percet játszó Gorbunova mondhatta ki, az utolsó másodpercben: 92–92-nél két büntetőt dobhatott. Az ifjú ukrán lánynak szerencsére rendben voltak az idegei, így a soproniak a Pécs után a Brno veretlenségét is elvették.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat győri utazhat

Négy győri labdarúgó kapott meghívót az amerikai túrára készülő magyar válogatottba. Tovább olvasom