Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Őszi bajnok lett a győri VKCSK

Kézilabda - Mind a nőknél, mind a férfiaknál befejeződött az NB II-es bajnokság őszi szezonja. A legjobban a győri VKCSK női gárdája szerepelt, ugyanis mindössze egy pont veszteséggel az élen várhatja a márciusi folytatást.
Fantasztikus félévet zártak

Több mint fél évtizede szerepel az NB II-ben a győri VKCSK, de ilyen sikeres (fél)szezonja még nem volt Csomor Tibor gárdájának. Az együttes egy Győrújbarát elleni döntetlennel kezdett, az azt követő kilenc meccsen viszont győztesen hagyhatta el a pályát, s három pont előnnyel vezeti a tabellát.

Meccsről meccsre lendült bele a társaság, pedig a szezon előtt úgy éreztem, egy kicsit gyengültünk. Bíztam azonban a csapatban, mely nagyon egységes volt az egész szezon során, a csereemberek is mind hozzátették a magukét a sikerhez. A kulcs mégis a remek védekezés és a kiváló kapusteljesítmény volt. Ezenfelül azért meg kell említenem Horváth Szilviát, aki vezeti a góllövőlistát" – mondta Csomor Tibor, aki nehéz tavaszra számít.

Hiába jönnek hozzánk a riválisok, nagyon megnőtt az ázsiónk, értelemszerűen mindenki bennünket szeretne majd megverni. Mi azonban felkészülünk erre, s remélem, az őszihez hasonló hozzáállással sikerül egy minél fényesebb érmet szereznünk. Messzebb még nem gondolkodunk, arra ráérünk akkor, ha eljön az ideje" – tette hozzá Csomor Tibor.

Három pont előnnyel vezeti a táblázatot a győri VKCSK.


Dobogós Széchenyi

Szintén jól szerepelt a győri Széchenyi ESE is, hiszen Simon József tanítványai hat pont hátrányban az első helyezett VKCSK-tól a harmadikak.

Lehetőségeinkhez képest túlteljesített a társaság, hiszen időnként csarnok nélkül maradtunk, így előfordult olyan, hogy nem is edzettünk együtt, csak a meccsen találkoztunk. Viszont ezek hiánya miatt, s a játékerőnket figyelembe véve azért még maradt néhány pont a kezekben. Elég csak arra a két meccsre gondolni, amikor már hat-nyolc góllal is vezettünk, mégsem nyertünk. Mindezek mellett úgy érzem, reális esély van arra, hogy a dobogós helyet a bajnokság végén is elérjük. Ehhez csakúgy, mint most, hozni kell a hazai meccseket, de idegenből talán több kellene, mint az egy győzelem és egy döntetlen" – mondta Simon József.

Előrelépnének tavasszal

A tavalyi botladozás után ezen az őszön sokkal jobban teljesített a Győrújbarát, hiszen ötvenszázalékos mérleggel a hatodik helyen fordult. Bálló Ferenc elnök szerint a keret megfelelő arra, hogy a dobogón fejezze be a bajnokságot.

Négy mérkőzésen is az utolsó pillanatokban veszítettünk pontot, olykor pontokat. Kis szerencsével tehát több pontunk lehetne, illetve a koncentráción kellene javítani. Bizakodásra ad okot, hogy az utolsó négy fordulóban már kifejezetten jól játszottunk, az ETO-tól is csak úgy kaptunk ki három góllal, hogy többen a felnőttkeretből visszajátszottak náluk. Igazából úgy vélem, rosszkor jött nekünk a szünet, mert összeállt a csapat, de nincs mit tenni, egy kis szünet után elkezdjük a felkészülést a folytatásra" – mondta a klub első embere.

A jobb sorsolásban bíznak

A Mogaac-Mosonszolnok kilenc ponttal a nyolcadik helyen zárta az első kört. Kránitz János vezetőedző összességében elégedett, noha számos nehézséggel kellett megküzdeniük az idény során.

Tizenketten távoztak tőlünk, illetve hagyták abba a játékot a nyáron, őket elsősorban az utánpótlásból próbáltuk pótolni, valamint leigazoltuk Tóthot és Trulikot. Ami még gondot okozott, hogy Salamon Hollandiában tanult az ősszel, csak a hajrára tért vissza hozzánk. Ennek ellenére több pontot sikerült szereznünk, mint a korábbi években, s két meccsen is az utolsó másodpercekben csúszott ki a kezünkből az egy pont. Az egyik összecsapáson a győzelem, a másikon a döntetlen úszott el a legvégén.

Úgy gondolom, tavasszal jobb a sorsolásunk, remélem, szerencsénk is több lesz, s akkor a középmezőnyben ismételten megszilárdíthatjuk helyünket. A mezőny az első két csapatot leszámítva nagyon sűrű, így egy-két győzelemmel jelentősen előre lehet lépni. Ezen dolgozunk majd a felkészülés során, nem feledve a klub másik fontos célját, az utánpótlásbázis kiszélesítését sem
" – mondta a tapasztalt szakvezető.
A nőknél szerepel az Audi-ETO utánpótláscsapata is, Hornyák Lajos együttese nyolc ponttal a kilencedik helyen „telelhet".

Elszállt az önbizalom

A férfibajnokságban a győri Széchenyi ESE hat pontot szerzett, mégis csak öttel áll a tabellán, ezzel pedig utolsó előtti, azaz 11.
Gasztonyi Tamás edző a büntetésről a következőket mondta: „Az ificsapatunk egyszer nem állt ki, ezért van eggyel kevesebb pontunk. Érdekesség, hogy először kaptunk haladékot, ám a szövetség ezt később visszavonta, mivel azonban az iskolakezdés miatt csak nagyon későn sikerül összeszedni a csapatot, most így jártunk. Kicsit furcsálljuk a döntést, mert ezzel nem biztos, hogy feltétlenül támogatják az illetékesek az amatőröket, de nem tudunk mást tenni, mint elfogadni a határozatot."

A bajnokságról így vélekedett a szakvezető: „Nagyon elégedett nem lehetek, de amiatt bizakodó vagyok, hogy nem adtunk ki mindent magunkból az ősz folyamán. Sajnos mindjárt a szezon elején irányítónk, Molnár ujja eltörött, s ez visszavetette a csapat önbizalmát. Két-három ponttal így is többet kellett volna szereznünk. Nagy gondjaink a szélső posztokon vannak, ezt az ellenfelek is kiismerték, ezáltal a belső emberekre sokkal nagyobb teher hárul támadásban.

Ezen mindenképpen változtatni kell, ha előrébb szeretnénk lépni, márpedig tavasszal egyértelműen ez lesz a célunk
" – mondta Gasztonyi Tamás.

A férfiaknál is szerepel a Győri ETO FKC utánpótlásgárdája:
Pauer Zoltán legénysége hat pontot gyűjtött, ami a kilencedik helyhez volt elegendő.

Három pont előnnyel vezeti a táblázatot a győri VKCSK.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ünnep között pattogtattak

Kosárlabda - Streetballgálát rendeztek csütörtökön Győrött. Pályára léptek az élvonalbeli SEAT Foton… Tovább olvasom