Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Online interjú: Konkoly Csaba válaszolt a kérdésekre

Szerkesztőségünk vendége volt Konkoly Csaba. Az Audi ETO női kézilabda csapatának vezetőedzője online interjún válaszolt az olvasók kérdéseire.

Mr. Kézi

Kedves Csaba!
Már január van, gondolom Vanyus Attiláék nagyban dolgoznak a jövő évi keret kialakításán. Milyen változások várhatóak a keretben? Milyen posztra keres esetleg a vezetés új játékost? Kik fognak nagy valószínűséggel távozni a csapattól?
Köszönöm a választ!
Jó munkát, és eredményes BL sorozatot kívánok :)

Konkoly Csaba: Több játékosnak érvényes szerződése van még a következő évekre. Akiknek idén lejár a kontraktusuk, azokkal február elején megkezdődnek a tárgyalások. Konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni.

Gyagya

Tisztelt Konkoly úr!

Először is gratulálok az eddigi sikereihez, de... Nem gondolja-e, hogy néha túlzottan foglalkozik a bírók ténykedéseivel, sújtva ezzel csapatát?
Nem egy mérkőzéstst vesztettünk el az utóbbi két évben, mikor az ön két perce miatt kerültünk hátrányba. Tudom, hogy milyen felfokozott idegállapotban van ilyenkor, de a jogos és jogtalan bírói döntéseket "el kellene viselni", hiszen csak árt csapatának, ha nem fegyelmezett.
-Gyagya-

Tudtommal nem vesztettünk mérkőzést az edzői két perces büntetések miatt. Úgy gondolom, hogy ha passzívan ülnék a padon, akkor az nem én lennék. A csapathoz tartozom, és a csapatért megpróbálok mindent megtenni. Még ilyen áron is, hogy a játékvezetők ezt érezzék. Természetesen vannak olyan pillanatok, amikor elfogult vagyok saját csapatom irányába, és ezt nyomatékosabban igyekszem a bírók tudomására hozni. Néha ezzel én vagyok a legkeményebb játékos a csapatban, és ezt a játékosoknak is át kell érezniük ezáltal.


Rita

Tisztelt Konkoly Úr! Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy Vig Vivien miért nem játszhat többet? Nagyon tehetséges kapus (ezt megis mutatta a Kiskunhalas ellenni mérkőzésen) Ha Pálinger Katalin elfárad a bl meccseken, miért nem lehet kipróbálni Vivient? Így nem fog fejlődni, pedig szerintem ő Kati utódja. Köszönöm: Rita

Mindegyik kapus közel ugyanannyi lehetőséget kap a fiatalok közül, Pálinger Kati mögött, mellett. Nekik minden mérkőzésen (magyar bajnokin, kupameccsen, edzőmérkőzéseken) bizonyítaniuk kell még, hogy még nagyobb bizalmat kapjanak. Azt gondolom, az hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőt ők védték, elég bátorságot jelent a részemről a szerepeltetésükkel kapcsolatban.


(P82)

Kedves Csaba! Szereti a krémest? (P82)

Igen, a francia krémest szeretem, de az édességek közül az étcsoki a kedvencem.

tornacipő

-Mit gondol mire lesz képes a férfi válogatott a kedden kezdődő eb-n? Dobogó?
-A női válogatott nem szerepelt fényesen a vb-n? Mit gondol, Ön vállalna szerepet a női válogatott élén?
-Az ETO-nak nincs komoly ellenfele a magyar bajnokságban, a BL-ben viszont már a szombati meccsen eldőlhet a továbbjutás. Nem furcsa, hogy az utolsó csoportmeccset nem egyidőben rendezik?

-A felkészülési tornán mutatott teljesítményük alapján akár meglepetést is okozhatnak. Mindenképpen az élmezőnybe várom őket. Most érett be egy olyan generáció, amely korosztályos válogatott válogatottként nagy sikereket ért el, például Tóth László vezetésével.
-Furcsa döntés, hogy nem egyidőben vannak a meccsek, de ennek most a pozitív részét "élvezzük". Nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy mindenképp nyerjünk vasárnap, hogy a saját kezünkben maradjon a sorsunk így is, úgy is.


Berci

Tisztelt Konkoly CSaba !
Az utánpótlás után érdeklődnék, van -e terve az ifi játékosok szerepeltetésével illetve feljutási lehetőséget kapnak -e a "nagy csapatba " vagy inkább " kész " profi játékoskra gondolnak ?!

Tisztelettel: Berci

Mindenképpen folytatjuk az eddigi győri hagyományokat. Az ifi csapatból többen olyan tudást képviselnek, amivel a felnőtt csapat edzésein megállják a helyüket. A mérkőzéseken való szereplésük még kicsit távolabbi, de a K. Pelczéder Orsolya szereplése már egy példa arra, hogy az utánpótlásból folyamatosan kerülhetnek fel fiatalok az első csapathoz. A BL, és a magyar bajnokik közötti különbség azért mindenki számára látható. A fiataloknak még idő kell, hogy beérjenek, és hogy ezt a szintet is meg tudják ütni.

AIstvan

Kedves Csaba!
Először is gratulálok a múlt heti, Zvenyigorod elleni győzelemhez. A jó erőnlétnek köszönhetően sikerült legyőzni egy orosz együttest.
A kérdésem:
Meddig lehet fizikálisan terhelni a játékosokat? A csapat húzó embereinek helyt kell állniuk a bajnoki alapszakaszban, a rájátszásban, a Magyar Kupában, a BL csoportmeccseken, s a remélt elődöntőben és döntőben. Nem is számoltam, hogy idényenként hány meccset kell játszaniuk. S még ott a válogatott EB selejtezője, plusz világversenyek. Persze örülök, ha pályán láthatom a lányokat, ám kicsit sok nekik ennyi meccs. Nem próbálkoztak a klubok legalább az MKSZ-nél közbenjárni a bajnoki lebonyolítás egyszerűsítése ügyében?

Lát-e lehetőséget arra, hogy a Csapatot a következő idényre egy balkezes átlövővel megerősítsék?

Köszönöm a megtisztelő válaszát!

Valóban óriási a terhelés. A jelenlegi keret bősége viszont lehetővé teszi, hogy folyamatosan forgatva (kezdőként lép-e pályára, vagy egyáltalán játszik-e) időszakos kisebb pihenő szakaszokat iktassak be egy-egy játékos számára.
Az MKSZ-nél természetesen folyamatosan igyekszünk szerepünknek megfelelően befolyásolni a magyar bajnoki kiírás szerkezetét (több-kevesebb sikerrel). Ilyen részsiker a Magyar Kupa döntőjének a tervezettnél korábbi megrendezése.
Balkezes átlövő leigazolása tervben van, de jelenleg nincs olyan játékos aki ezt a szintet értékének megfelelően megütné. Megpróbálunk egyelőre az utánpótlásból építkezni, és addig játszunk jobbkezes jobbátlövővel. A világ élvonalában sok csapat példáját követve.

Kapa

A különböző fórumokon sokan írnak arról, hogy nagyon széthúzó lett a csapat, klikkesedések, egyesek kiközösítése. Ez csak pletyka vagy van alapja? Mennyire nehéz egy női csapatot összefogni?

-Pletyka.
-Mint minden munkának, az enyémnek is meg vannak a nehézségei, könnyebbségei. Ami biztos, hogy a nők fegyelmezettebben bírják a monotonabb munkát.

H.Gabi

Tisztelt Konkoly úr, nekem az lenne a kérdésem, hogy néhány játékos, miért nem képes szívvel-lélekkel küzdeni a csapatért? Az embernek az az érzése, hogy annyira el vannak kényeztetve, hogy már nem érdekli őket a játék. A másik kérdésem az lenne, hogy mikor lesz Pálinger Katinak jó cseréje, akit betehet, ha Katinak nem megy a védés, vagy elfáradt? Köszönöm válaszát!Sok sikert a hétvégi mérkőzésre, mi ott leszünk!! Egy hűséges szurkoló.

-Nagyon szeretném, ha minden játékos szívvel-lélekkel küzdene a csapatért. Valakin ez kifele nem látszik, de ő is mindent megtesz a sikerért, ezt már többször is bizonyította.
-Két fiatal kapussal igyekszünk megoldani ezt a kérdést. Idő kell, és türelem, hogy beérjenek.

mc

Ami érdekelne : a válogatott keret összeállításakor mennyire egyeztetnek a csapatedzőkkel (pl.Önnel), illetve igénylik-e a véleményüket ?

Sok esetben érzem azt, hogy a válogatott mindenkor aktuális edzője a szívéhez legjobban kötődő klubcsapat tagjait favorizálja.

Erre az évre több hullámhegyet, mint völgyet !

Mátéfi Eszter kikérte a véleményemet, ez már megjelent a sajtóban is. Köszönöm a jó kívánságokat!

Andrea2

Kedves Konkoly Úr!
Én azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy miért kell lassan "kérvényt benyújtani" Tomori Zsuzsának, hogy felfáradjon a pályára. Valamint mi vezetett Tomori Zsuzsinak az utóbbi időben mutatott kedvtelen akaratgyenge játékához.
Válaszát előre is köszönöm!
A hétvégéhez és továbbiakban szeretnék Önnek és a Csapatnak sok sikert kívánni!

Mi mindig ott vagyunk és ott leszünk és szurkolunk!

Hajrá Győr!

Nem kell kérvényt benyújtani. Keressük az okokat, reméljük, minél előbb megtaláljuk.

matyi53

Kedves Konkoly Úr!
A Zvezda ellen a Pálinger Kati enyhén fogalmazva betlizett. Miért nem próbálta meg legalább egy 5 percre a Vígh Vivien beállítását?
Munkájához a továbbiakban is sok-soksikert kívánok.

Kati három hete váll sérüléssel bajlódik. Ezt kezelik. Előtte kisebb panaszokkal, de edzett. Rajta a mérkőzés hiány látszott. Azt gondolom, hogy a döntő pillanatokban, ha nem is a tőle megszokott kirobbanó formában, de sokat segített a csapaton ( kifogott hetesek, ziccerek) Nehéz dolga volt, többnyire vonalról kapott gólokat.
Ilyen hőfokú mérkőzésen bíztam Kati klasszisában.


HajraETO

Tisztelt Konkoly Úr!
Én azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy Planéta Szimonetta milyen állapotban van, játszik-e már és számít-e rá a későbbiekben !?
Gratulálok a Zvezda elleni sikerhez, sok sikert a hétvégére is a Valcea ellen!
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv. HajraETO!

Szimonetta egy hosszan tartó, összetett sérülés felépüléséből igyekszik visszanyerni a bajnoki felkészülésnél tapasztalt formáját. Ennek egyik lépcsőfoka az ifi csapatban szereplése. A terv az, hogy a felnőtt keretbe is egy idő után bemutatkozhasson, de ehhez vissza kell nyernie a mérkőzés "állóképességét".
Köszönöm a gratulációt.

dominiim

Tisztelt Konkoly Csaba !
Az alábbi kérdéseket szeretném feltenni:
-Próbálja-e hatékonyabbá tenni a szélsőjátékot ?
-Mi történt Tomorival? / Kedvetlen szinte vánszorog a pályán ! !

-Igyekszem, igyekszem.

zola

Kedves Csaba!
Ön korábban az utánpótlás nevelésben dolgozott, és ért el remek eredményeket, nevelt nagyszerű játékosokat. Hogyan látja most a sportág utánpótlásának helyzetét? Egyre kevesebb gyerek, kevesebben sportolnak, megszűnnek a kisebb klubok stb.

Mint minden sportág Magyarországon, a kézilabda is rossz helyzetbe került. Ez részben politika, részben pedig gyermek hiánnyal magyarázható. Mi Győrben még országos és világ szinten is viszonylag jó helyzetben vagyunk. A sportiskolai rendszert, kézilabda specifikus képzéssel foglalkozó általános iskolákat és a Bercsényi valamint a Szentgyörgyi középiskolákat említhetném jó példaként más városok és Magyarország utánpótlás képzésében. Bonyolult a helyzet, mert a gyerekek számára kevésbé vonzó ez az izzadtságszagú, munkás sportág, de ha ilyen példaképek vannak előttük, mint az Audi ETO KC több felnőtt játékosa, természetesen ez is javítja a helyzetünket. Azon dolgozunk, a klubvezetés, Róth Kálmán utánpótlás igazgató Horváth Lajos segítségével, hogy ezek a problémák a mi utánpótlás nevelő piramisunkban a legkevésbé látszódjanak.


cspogi43

Kedves Csaba!
Nincs kérdésem! Elsősorban jó egészséget és Továbbjutást Kívánok.
Egy volt "kézilabdás"

Köszönöm a jó kívánságokat!


Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. IV.Béla 2010. január 16. 01:59
  „Mayer szerintem is jó kis játékos, úgy forog le a frissen műtött lábáról, hogy az hihetetlen. Kicsit Dokicsra hajaz, csak őt nem lehet még annyira sem tartani, mint Sikit. Kicsit kéne rajta még faragni, az igaz, de - ha válogatottat nézzük - szerintem benne több lehetőség van, mint Szamoránskyban.”
 • 22. nasi12 2010. január 15. 20:20
  „Az én véleményem, hogy Majer nagyon fejlődőképes játékos.
  A rekordja, amit már több alkalommal is bemutatott, hogy három emberrel a nyakában is befordult és gólt lőtt, vagy hetest kapott.
  Szerdán már néggyel is megpróbálkozott, de sajna csak sima szabad lett belőle.
  Lesz ez még jobb is.
  Nekem tetszik az erőtől duzzadó játéka.”
 • 21. Poncius_01 2010. január 15. 13:26
  „#20

  Vigyázz, mert megüzente hogy Ő tud angolul
  aki meg nem az "bunkó" !
  Egyébként magyar oldalakon is olvasható, hogy
  a gólkülönbség megelőzi az egymás elleni összevetés
  eredményét !
  pl:http://www.telesport.hu/Hirek/2010/01/15/09/Ha_legalabb_hat_gollal_gyoz_a_Gyor_csoportelso.aspx”
 • 20. HorváthP. 2010. január 15. 13:09
  „Hú-ha...
  Ez az utolsó mondat eléggé keményre sikeredett, mint a krumplicukor.
  Gondolom lehetett volna normális stílusban is nem, drága barátom?
  De ugye a 6 gól akkor is sok?”
 • 19. artie75 2010. január 15. 12:50
  „Nem elég a négy gól, csoportmeccseknél nem számít az idegenben lőtt gól, ott a következő az összesített gólkülönbség.

  http://cms.eurohandball.com/PortalData/1/Resources/1_ehf_main/3_download_pdf/WCL_Komplett_Final.pdf

  9.3.1.2 After completion of the matches of the group:
  a) number of points in matches of all teams directly involved;
  b) goal difference in matches of all teams directly involved;
  c) greater number of plus goals in matches of all teams directly involved;
  d) goal difference in all matches of the group;
  e) greater number of plus goals in all matches of the group;
  f) higher ranking in Group Matches (Main Round only)
  g) greater number of points in Group Matches (Main Round only)

  Az mondjuk igaz, hogy egyszerűbb hülyeségeket irogatni, mint utána olvasni.”
 • 18. profi10 2010. január 15. 12:48
  „Sajna lemaradtam. Azért azt szívesen megkérdeztem volna, hogy a győri vezetés mit lát Mayer játékában.
  Túlsúlyos (súlyosan) és lassú. Tőle is azt várják, hogy nemzetközi szintre fejlődik, vagy csak foglalja a helyet a tehetséges fiatalok elől? Az elmúlt években klasszisokkal jobb játékosokat elküldtek.
  Hajrá ETO!”
 • 17. HorváthP. 2010. január 15. 12:28
  „Egyébként meg az 5 gólos győzelem is elég lenne a csoportelsőséghez.
  Sőt, a 4 is, ha kevesebb gólt kapunk, mint amennyit kint dobtunk.”
 • 16. Hedon 2010. január 15. 12:19
  „Kedves Csaba !

  Jó döntésnek tartja-e Herr Orsi elüldözését?
  Miért kellett Őt 5 perc után állandóan lecserélni, míg Pálinger
  egész mérkőzéseken betlizhet(ett).
  Pálinger szeptember óta gyenge teljesítményt
  nyújt a vállsérülése óta(ha igaz) pedig még gyengébb.
  Jelenleg nincs 2. számú kapusunk csak 3.és 4.
  Volt-e beleszólása ebben a kérdésben.
  Az elmúlt 3 évben többek között távozott:
  Temes , Bognár, Herr O. Herr A. Drávai, Dokic,
  Kölcsönbe pedig: Kisfaludy, Horváth D, Bódi,
  Érdekli-e a Vezetőséget, hogy a "B" közép gyakorlatilag
  eltűnt a hazai NB-s mérkőzésekről nem utolsósorban
  ennek a játékos politikának köszönhetően.
  Sokak szerint Tomori kedvetlen játéka összefügghet
  Amorim érkezésével. Lát-e Ön összefüggést a kettő között. ?

  Köszönöm a megtisztelő válaszát!
  További sok sikert kívánok Önnek
  és a csapatnak is !
  Vasárnap is ott leszünk az első sorban!”
 • 15. alkana 2010. január 15. 11:45
  „Kedves Csaba!

  Mi a velemenye a Nagy Laci korul kialakult helyzetrol?On szerint melyik valogatottat fogja erositteni a 2012-es olimpian?”
 • 14. HorváthP. 2010. január 15. 11:28
  „Kedves Csaba!

  Nekem sincs kérdésem.
  Viszont kívánok a további munkájához sok-sok erőt, egészséget és kitartást.
  Vasárnap szokás szerint ott leszünk és kiszurkoljuk a továbbjutást.
  Ha esetleg már eldőlne vasárnapra, akkor a csoportelsőséget!

  Hajrá ETO!

  Üdv. Horváth Péter”
 • 13. cspogi43 2010. január 15. 11:15
  „Kedves Csaba!

  Nincs kérdésem! Elsősorban jó egészséget és Továbbjutást Kívánok.

  Egy volt "kézilabdás"”
 • 12. dominiim 2010. január 15. 11:01
  „Kicsit lassu a tempó ! 5 válasz 25 perc alatt!”
 • 11. dominiim 2010. január 15. 10:31
  „Tisztelt Konkoly Csaba !
  Az alábbi kérdéseket szeretném feltenni:
  -Próbálja-e hatékonyabbá tenni a szélsőjátékot ?
  -Mi történt Tomorival? / Kedvetlen szinte vánszorog a pályán ! !”
 • 10. tornacipő 2010. január 15. 09:34
  „Mit gondol mire lesz képes a férfi válogatott a kedden kezdődő eb-n? Dobogó?
  A női válogatott nem szerepelt fényesen a vb-n? Mit gondol, Ön vállalna szerepet a női válogatott élén?
  Az ETO-nak nincs komoly ellenfele a magyar bajnokságban, a BL-ben viszont már a szombati meccsen eldőlhet a továbbjutás. Nem furcsa, hogy az utolsó csoportmeccset nem egyidőben rendezik?”
 • 9. bertalan68 2010. január 15. 09:16
  „Tisztelt Konkoly CSaba !

  Az utánpótlás után érdeklődnék, van -e terve az ifi játékosok szerepeltetésével illetve feljutási lehetőséget kapnak -e a "nagy csapatba " vagy inkább " kész " profi játékoskra gondolnak ?!

  Tisztelettel: Berci”
 • 8. AIstvan 2010. január 15. 08:30
  „Kedves Csaba!

  Először is gratulálok a múlt heti, Zvenyigorod elleni győzelemhez. A jó erőnlétnek köszönhetően sikerült legyőzni egy orosz együttest.
  A kérdésem:

  Meddig lehet fizikálisan terhelni a játékosokat? A csapat húzó embereinek helyt kell állniuk a bajnoki alapszakaszban, a rájátszásban, a Magyar Kupában, a BL csoportmeccseken, s a remélt elődöntőben és döntőben. Nem is számoltam, hogy idényenként hány meccset kell játszaniuk. S még ott a válogatott EB selejtezője, plusz világversenyek. Persze örülök, ha pályán láthatom a lányokat, ám kicsit sok nekik ennyi meccs. Nem próbálkoztak a klubok legalább az MKSZ-nél közbenjárni a bajnoki lebonyolítás egyszerűsítése ügyében?

  Lát-e lehetőséget arra, hogy a Csapatot a következő idényre egy balkezes átlövővel megerősítsék?

  Köszönöm a megtisztelő válaszát!”
 • 7. H.Gabi 2010. január 15. 08:25
  „Tisztelt Konkoly úr, nekem az lenne a kérdésem, hogy néhány játékos, miért nem képes szívvel-lélekkel küzdeni a csapatért? Az embernek az az érzése, hogy annyira el vannak kényeztetve, hogy már nem érdekli őket a játék. A másik kérdésem az lenne, hogy mikor lesz Pálinger Katinak jó cseréje, akit betehet, ha Katinak nem megy a védés, vagy elfáradt? Köszönöm válaszát!Sok sikert a hétvégi mérkőzésre, mi ott leszünk!! Egy hűséges szurkoló.”
 • 6. mc 2010. január 15. 08:12
  „Ami érdekelne : a válogatott keret összeállításakor mennyire egyeztetnek a csapatedzőkkel (pl.Önnel), illetve igénylik-e a véleményüket ?

  Sok esetben érzem azt, hogy a válogatott mindenkor aktuális edzője a szívéhez legjobban kötődő klubcsapat tagjait favorizálja.

  Erre az évre több hullámhegyet, mint völgyet !”
 • 5. Andrea2 2010. január 15. 07:41
  „Kedves Konkoly Úr!

  Én azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy miért kell lassan "kérvényt benyújtani" Tomori Zsuzsának, hogy felfáradjon a pályára. Valamint mi vezetett Tomori Zsuzsinak az utóbbi időben mutatott kedvtelen akaratgyenge játékához.
  Válaszát előre is köszönöm!
  A hétvégéhez és továbbiakban szeretnék Önnek és a Csapatnak sok sikert kívánni!

  Mi mindig ott vagyunk és ott leszünk és szurkolunk!

  Hajrá Győr!”
 • 4. matyi53 2010. január 15. 06:39
  „Kedves Konkoly Úr!

  A Zvezda ellen a Pálinger Kati enyhén fogalmazva betlizett. Miért nem próbálta meg legalább egy 5 percre a Vígh Vivien beállítását?
  Munkájához a továbbiakban is sok-soksikert kívánok.”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajzát nem bánja a győri éveket

Négy és fél év után távozik Győrből Bajzát Péter, az ETO közelmúltjának legeredményesebb támadója. A… Tovább olvasom