Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Megmagyarázta az MLSZ, miért játszhatnak a bundázó focisták

A labdarúgó-szövetség úgy határozott, határidőt szabnak azon labdarúgók eltiltásában, akik ügyében nem született jogerős ítélet. Ez pedig 3 év.
Sipos Jenő szerint nem jelent amnesztiát, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében újra igazolhatóvá váltak azok a játékosok, akik valamilyen formában érintettek voltak a bundaügyben.     
   
Az MLSZ szóvivője szerdán az M4 Sport Sportreggeli című  műsorában azt mondta, "vannak eljárások, amelyek öt-hat évvel ezelőtt indultak, és ezekben mind a mai napig nem született jogerős  ítélet, és az elkövetkező két-három évben sem fog".   
   
Mint fogalmazott, emiatt merült fel jogi szakemberekben is, hogy konkrét időhatárt kellene megállapítani, és ez az időhatár lett a három év.   
   
"Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lehet a fegyelmi eljárásokat lefolytatni. Ez azt jelenti, hogy ha eltelt három év, akkor a játékos kérheti a versenyengedélyét, megkapja, esetleg  játszik, majd ha megszületik a jogerős ítélet, adott esetben az MLSZ dönthet arról, szükséges-e további lépés" - folytatta.   
   
Sipos Jenő hangsúlyozta: továbbra is zéró tolerancia van, a legkisebb gyanú esetén azonnal intézkedik az MLSZ, a  dokumentumokat, bizonyítékokat azonnal eljuttatja a  nyomozóhatósághoz, az pedig megteszi a szükséges intézkedéseket.    
   
"Nem amnesztiáról van szó. Egyszerűen arról van szó, hogy a  jogerős ítéletet meg kell várni" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a sportszervezetek eldönthetik, hogy ilyen esetekben alkalmazzák-e az adott játékost.   
   
A műsorban szó esett arról is, hogy már szurkolói klubtagság, illetve szurkolói kártya nélkül is lehet jegyet vásárolni az andorraiak elleni, november 13-i világbajnoki selejtezőre, melyre a Groupama Arénában kerül sor.   
   
Sipos Jenő szerint az ilyen módon megváltott belépőkért személyesen meg kell jelenni a vásárlásnál. Közölte, az andorraiak nem kértek jegyeket, így még több magyar szurkoló lehet jelen a stadionban.   

A két nappal későbbi, svédek elleni barátságos találkozóról - amelyen búcsúztatják a válogatott négy korábbi meghatározó játékosát, Király Gábort, Juhász Rolandot, Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást - azt mondta, hogy "gőzerővel folyik a szervezés", és a legfontosabb információk rövidesen felkerülnek az MLSZ honlapjára.   
   
A válogatott találkozói iránt megnyilvánuló jelentős érdeklődés ellenpontjaként terítékre került az is, hogy a hazai bajnoki és kupamérkőzéseken alacsony a látogatottság. Sipos Jenő ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: elsősorban a klubok feladata, hogy változást lehessen elérni. Megjegyezte, átmeneti állapot van abból  a szempontból, hogy a közelmúltban épültek stadionok, jelenleg is épülnek, és a jövőben is zajlanak majd munkálatok több helyszínen, így nem mindig tudnak a szurkolók saját, megszokott környezetükben  mérkőzésekre járni. Ugyanakkor hangsúlyozta, ahhoz hogy mérhető  legyen a nézőszám-emelkedés, fontos, hogy izgalmas, jó, színvonalas  mérkőzések legyenek, minél több magyar fiatal szerepeljen a  csapatokban, és a klubok marketingtevékenysége tovább javuljon.    
   
"Ha ez egyesül azzal, hogy a családok ki tudnak jönni és a nők is szívesen kijönnek a mérkőzésekre, azt hiszem, bízhatunk abban, hogy egy-két éven belül mérhetően növekedik a nézőszám" - mondta, majd hozzáfűzte: az a cél, hogy családoknak - gyerekeknek, felnőtteknek, férfiaknak és nőknek -, valamint az ultráknak közös élményük legyen egy adott mérkőzés a stadionban, amelyben korszerű  kiszolgálás várja őket, és amelyből biztonságosan mehetnek haza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - Rábacsécsényben megrángatták és nekimentek a bírónak a gyarmatiak, lefújta a meccset

A fejelő mozdulatot tevő gyarmati futballista május végéig nem szerepelhet hivatalos mérkőzésen. A… Tovább olvasom