Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Leköpködték az Audi ETO kézilabdás lányait: sírva mentek az öltözőbe

Kikapott, így biztos nem lesz másik NB I-es női csapat az Audi ETO támogatásával. Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató szerint nem voltak elég diplomatikusak.
Kétgólos vereséget szenvedett az Audi-ETO II csapata a női NB I/B-ben. A győri fiatalok ezúttal a második Mohács otthonában szenvedtek vereséget. Korábban Győrben az éllovas Pécs győzni tudott, így gyakorlatilag eldőlt, a zöld-fehérek utánpótlása nem lesz bajnok az osztályban, így jövőre nem indul az élvonalban az erre az eredményre tervezett klub. Bár a hírek szerint egyik Baranya megyei gárda sem tudja vállalni a legmagasabb osztályt, a szabályok szerint a legjobb kiesőnek ajánlják fel ilyenkor az indulás jogát, a Szekszárd pedig kapva kapna az alkalmon.

 
Így látták az esetet a hazaiak

Tabajdi Ferenc, a Mohács felnőtt csapatának edzője:

"A fenőtt csapat edzője vagyok, de ezen a találkozón az ifinél is én helyettesítettm, így saját tapasztalataim alapján nyilatkozom. Róth Kálmán nyilatkozatában - akit egyébként  nagyon tisztelek és a mai napig jó kapcsolatot ápolok vele - komoly ferdítések vannak. Kezdem azzal, hogy ez az eset nem a felnőtt meccsen ,hanem az ifik találkozóján történt, és nem köpködések voltak, hanem egy köpés, amit mi nagyon szégyelünk, de minden szurkoló mellé, nem tudunk rendezőt állítani. Ráadásul ezt a győri kislányon kivűl senki sem látta.

Ennek ellenére személyesen kértem, hogy mutassák meg ki tette, azt az embert kitiltjuk a mérkőzéseinkről. Azt, hogy két vereség után, néhány kislány elsírja magát, talán nem ránk kellene fogni. Remélem a két klub és vezetői közötti jó kapcsolat megmarad. Nem kellene ilyen nyilatkozattal indulatokat generálni."

Róth Kálmán meccs utáni nyilatkozatában leginkább a körülményeken lepődött meg, nem hitte volna, hogy ez vár a játékosaira:

„Olyan ellenszenv volt a lelátón végig, mely engem is megdöbbentett. Sajnos azt elfelejtették egyesek a nézőtéren, hogy nálunk tizenöt-tizenhat éves lányok vannak, folyamatosan köpködték, szidták őket. A játékvezetőktől sem kaptak semmilyen védelmet, sőt, ítéleteikkel inkább csak erősítették bennük azt, hogy értelmetlen bármit is csinálniuk. El kellene tényleg gondolkodni most már végre azon, miért jó az, hogy ilyen kisgyerekek zokogva jönnek be a meccs után az öltözőbe, s már ennyi idősen úgy érzik, összeesküvés áldozatai. Nem szeretnék nagy szavakat használni, de azóta, hogy napvilágot látott, milyen terveink vannak, sokszor úgy tűnik, mintha szándékosan alánk tennének, ellenséget látnak bennünk. Eddig is presztízs volt legyőzni a "kis" ETO-t, most különösen az. Ráadásul már hallottam olyan véleményt is nevesebb szakembertől, hogy feljutásunk esetén honnan tudnak igazolni. Mi egy aranybánya vagyunk azon kluboknak, ahol csak nyűg az utánpótlás. Nekünk viszont lassan elnézést kell kérni, hogy foglalkozunk a fiatalokkal. Lehet, nem voltunk elég diplomatikusak, s túl korán nyilatkoztunk arról, mik a terveink. Nem gondoltuk, hogy ezzel ennyit ártunk magunknak. Az is nagy kár, hogy akik ez ellen tehetnének, s akiknek ugyanúgy érdekük lenne, hogy a kézilabda gondjai – mert lehet a problémákat szőnyeg alá söpörni, attól még vannak – enyhüljenek, nem csinálnak semmit."

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. elemér 2011. április 19. 08:51
  „Nem ezért vagy azért de a profi sportban ez a köpködés büntetéssel jár. Megnézik a videot és a körülményeket aztán megadják a pénzbüntetést vagy nem engedik hogy részt vegyenek egy darabig versenyeken. Amerikában ezt igy csinállják.”
 • 79. egysiklósi 2011. április 17. 16:59
  „Ha ez igaz, amit erről a hornyákról állítanak, akkor elmehet a búsba!!”
 • 78. piszi 2011. április 15. 19:29
  „pff”
 • 77. ACSA 2011. április 15. 18:57
  „HISZI A PISZI!:-))))))))))”
 • 76. piszi 2011. április 15. 14:39
  „ezekhez a kommentekhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy mocskos dolog egy edzőt így lejáratni. SENKI az égvilágon nem tudja mi folyik a MI ÖLTÖZŐNKBE, csak mi.. azt sem tudhatja senki a csapaton kivül, hogy milyen a viszonyunk egymással. ez a csapat, egy összetartó csapat, LAJOS BÁCSIVAL EGYÜTT.. imádjuk egymást.. néha vannak félreértések, de mindig megoldjuk a gondokat. és ettöl vagyunk, CSAPAT. és egy olyan ember, mint lajosbácsi, soha a büdös életbe nem lenne képes megütni közüllünk valakit.. és igen, van hogy vannak ronda szavai hozzánk, de csak hogy tudja mindenki ezkell nekünk, mert ettől a beszédtől a stílustol, az edzésen való munkátol nyerünk meg mindent.. azt meg hogy valaki nem bírja elfogadni, hogymindig elsők vagyunk az az ő gondja.. a csapat tudja mi folyik közöttünk, és elárulhatjuk, igenis imádjuk egymást lajosbácsival együtt.. csak egyet szeretnénk kérni, senki ne akarja beócsárolni a csapatunkat, mert mise tesstük eztmással... nem ócsárolni kéne más szülöknek minket, hanem ránézni a saját csapatára, és megnézni ők mennyit tesznek hogy elsők legyenek, meg megnézni minket egyhéten, mit edzünk, mennyit meg hogyan.. :))”
 • 75. ACSA 2011. április 14. 18:00
  „Valóban megérett már rá az idő,hogy a szakosztályon belül rendbe tegyék már ezeket a dolgokat!
  Meg kell lépni mert ennek jó vége nem lesz,ha nem kerül tiszta víz a pohárba!
  Nagyon sok független ember véleménye egyezik az alant leírtakkal,főleg negatív irányban!/szülők,játékosok,játékvezetők részéről/
  Szóval a fegyelem az kell a spotban ,de nem szabad összekeverni a psychoterrorral!”
 • 74. lHunter 2011. április 14. 17:38
  „Nagyon elkanyarodtak a hozzászólások az eredeti témától!A lányoknak sajnos az ilyen "szurkolói" megnyilvánulásokhoz is hozzá kell szokni!Nem olyan biztos,hogy 13-14 éves kislányokat a felnőtt mezőnyben kellene versenyeztetni!
  Az edzőről meg annyit,hogy minden edzőnek más a stílusa,modora.Ha az eredmények Őt igazolják és a feletteseinek megfelel akkor csak azt lehet tenni,hogy nem engedik hozzá a gyerekeket!Ahogy olvasom erről szó sincs!A gyerek sem ostoba!Ha megvernék,megaláznák biztos nem menne oda többet!
  A szülők pedig jobban tennék,hogy ha valami problémájuk van,akkor leülnek az edzővel és a szakosztály vezetőivel beszélgetni!Egyenesebb módszer mint itt névtelenül nyalni vagy fikázni!”
 • 73. Nagymedve 2011. április 14. 15:13
  „Mi köze van a hozzászólásotoknak a cikkhez? Azt hittem, hogy csak a "korcsolya- és tornaszülők" faragják egymást.”
 • 72. nymisi66 2011. április 14. 14:53
  „Minek kell szítani a feszültséget?

  Alida01. Sok dologban igazad van, de sajnos ezen MI szülők nem tudunk változtatni.

  gatosz: mi ismerjük egymást még 2008, 2009 ből. Dunaújváros....szerintem ha mindenki olyan lenne mint te, nem lenne miről vitatkozni sem itt, sem máshol.

  mosolyka: Nem tudom ki a lányod, de tekints magadba mélyen, és gondold át még egyszer amit írtál..

  guttangy: A gyerekek vacsoráztatása egy teljesen más dolog, és amit írtál azon részével teljesen egyetértek, mert ha a Barbi apukája nem tenne meg a vacsora meghívást, ( a gyerekeknek..) akkor más nem tudná ezt finanszírozni. Én is köszönettel tartozom Neki, mert az Én lányom is ott játszott...

  nandinho, latakacs, nevem.mind1, CsabaKirály,:
  Szinte majd mindenki ismerős számomra, talán még tudom is ki, kicsoda.. :)
  Mindannyitok hozzászólásában van igazság, de sajnos ez nem teszi meg nem történtté a dolgokat. Szerintem mindenki foglalkozzon ezzel a dologgal családon belül, otthon, és ne adjunk támadási felületet a lányainknak, lányaitoknak.Tegyék amit igazán tudnak: Játsszanak !!!!!
  Elég baj az, hogy pl. itt kell ilyen dolgokkal szembesülni, és megy a nyílt, akár provokációnak is beillő szapulás..
  Ez nem tesz jót senkinek, sem a gyerekeknek, sem az edzőknek, de a kézilabdának meg végképp nem.
  Ne egy szülői beszólásból, privát véleményből ítéltessen meg a gyerek. Tudjátok, az ördög nem alszik...
  Tovább kell lépni, és az eredményt kell nézni.
  Mindenkinek további jó szurkolást, és minden jót.

  Misi”
 • 71. Hunicum 2011. április 14. 14:43
  „Szánalmas a sok szülő!”
 • 70. faragó 2011. április 14. 14:00
  „Alida 01:
  Te az én nevemben ne nyilatkozz, ha kérhetlek! Nekem ha bárkivel gondom van, én azt nyíltan megmondom a szemébe!!! Amúgy mikor és hol beszéltünk mi utoljára?”
 • 69. Alida01 2011. április 14. 08:12
  „faragó:
  Ha lehet, a saját portádon söpörj, ( foci..) a Lajosmizsei példát nem a lányod, Réka ellen írtam, hanem az ETO nevelési módja ellen.
  A többi pedig szerintem Te is tudod, hogy igaz.
  Ha azt mondod, hogy nem igaz, akkor sajnálom, mert anno a veled folytatott beszélgetésekkor Te is ugyanezt mondtad...”
 • 68. gyulu 2011. április 13. 22:27
  „Én most is csak mosolygok rajtatok. Részemről lezárva.”
 • 67. CsabaKiraly 2011. április 13. 22:20
  „Az az erzesem, hogy sok szulo azert nem szol, nem kritizalja az edzo elfogadhatatlan visekedeset mert titokban azt remelik. hogy a gyerek esetleges sikerebol ok is reszesednek majd. Penz ez kerem, penz es ezert halgatnak, sot meg ok is megmossak a gyerek fejet. Hadd szenvedjen a gyerek ha sikert er el es mi is reszesedunk. "Majd te is megerted egyszer" mondjak neki.
  Nem "szulo" az ilyen.”
 • 66. faragó 2011. április 13. 22:14
  „Mi ebben a nyalás,amit leírtam, te nagytudású észosztó???!!!”
 • 65. gyulu 2011. április 13. 22:05
  „Na ez az amit mondtam. Ismét egy szülő aki névvel nyal. Mindenkinek joga van elmondani a véleményét, ez még mindig egyenesebb ha azt mondom amit gondolok, nem csak azért írok névvel, hogy esetleg jó színben tündököljek. Egyébként a meccsről meg nagyon nem is hiányoztok.”
 • 64. faragó 2011. április 13. 21:50
  „Undorító,amit itt csináltok!!! Én ezért nem járok meccsre! Alida 01, te meg ne Lajosmizsézz, a saját gyerekeddel foglalkozz,ha kérhetem!!! Köszi!
  Sir Alex Ferguson, aki nem akárki, a Manchester United managere mondta:,, A SZÜLŐKNEK SEMMI KERESNIVALÓJUK A KISPAD ÉS A CSAPAT KÖRNYÉKÉN, nekik egy dolguk van: távolról szurkolni saját csemetéjüknek. Kordában kell tartani a túlkapásokra hajlamos és talán érthetően kissé elfogult szülőket, meghagyva a felelősséget, a döntés jogát az edzőknek."
  Ennyi! Üdvözletem a névtelen sumákoknak!!!Jó éjt! Faragó Gyula.”
 • 63. gyulu 2011. április 13. 21:33
  „Na megkezdődött a nyílt nyalás. A szülők itt a gyerekek a facebook-on. Én ott voltam Siklóson. Azt is sejtem melyik szülő indította ezt a lavinát. Valószínű abból adódig, hogy a sztár lánya elképesztően gyenge volt. De a véleményem nekem is ez. Hornyák egy idegbeteg, nem való gyerekek közé. A névvel nyalás Guttyán az meg több mint undorító. Hiába írják a gyerekek, hogy szeretik, ezt is pár nyalóka kezdte a többiek meg nem akarnak kimaradni, nehogy e miatt is rossz legyen nekik. A feszültséget, meg Hornyák kelti, amikor szidja a nála elismertebbeket. Szerintem is felháborító amit művel. Megértem sztár gyerek anyukáját, hogy nem vállalja fel magát mert mint Hornyák fogalmazna, a gyerek húzhatna haza a picsába...”
 • 62. nevem.mind1 2011. április 13. 20:49
  „Mi lányunk is az ETO-ban játszik, és Lajos bácsi az edzője. Egy olyan embert ismertem meg benne, aki él-hal a kézilabdáért. Nekem meggyőződésem, hogy ő csak jót akar, arra törekszik gyerekeink egyre jobbak legyenek. Nem az elfogult apuka vagyok, mi több lányom még csak nem is alapember . Azt viszont látom, hogy ebben a majdnem 3 évben mennyit fejlődött. Minden embernek megvan a maga stílusa és ezen nem tud, de ebben az esetben szerintem nem is kell változtatni. Az biztos, hogy Lajos bácsi imádja a gyerekeket, és soha nem ütne meg egyet sem. Az a baj, hogy vannak olyan szülők, sőt gyerekek is akik az edzőre mosolyognak, a háta mögött meg szapulják. Az én lányom sem Bercsényis. Még emiatt soha nem szidta, sőt biztatta is. Kár a feszültséget kelteni az ETO családon belül. Mi örülünk neki, hogy lányunk, ha egy igen picit is, de ide tartozik.”
 • 61. guttyangy 2011. április 13. 20:30
  „Én is hozzá szeretnék szólni ehez a cikkhez.Ez egy nagy hülyeség.hogy a Petrát megütötte,vacsorázni nem a szülei vitték el hanem egy másik család,(de senkinek semmi ismétlem semmi köze hogy hól és ki vacsoráztatja a gyerekeket).Ha pedig a gyereked a csapatban játszik akkor örülj hogy evett egy jó kaját,köszönettel tartozunk a családnak,mert sajnos mi ezt nem tehetjük meg hogy megvendégelünk mindenkit.Ahhoz meg hogy Hornyák Lajos edző hogy viselkedik,csak annyit a pályán nagyon kemény,de azt hiszem megvan az eredménye.Pályán kívül lehet vele beszélgetni,emberi módon.Az én lányom kettő éve került oda saját szándékából Ladánybenéről és még egyszersem mondta hogy befejezné az edző végett.A szülő szíve persze megszakad ha úgy beszélnek a gyermekével,de ez nem apáca nevelde.Ha nem sikerült volna felfogni,a jövő sportolóiról van szó.Még annyi én kimerem írni a nevem,ha becsületes vagy ,és nincs semmi hátsó szándékod akkor így teszel te is.üdv.Guttyán Gyula”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EB-n a kisebbségi válogatott

A kisebbségi labdarúgó-válogatott eddigi 110 mérkőzéséből 107-et megnyert. Tovább olvasom