Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kulisszatitkok - Így utaznak a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém kézilabdázói

Mennyi kávét isznak a kézilabdázók mérkőzés előtt? Mivel pótolják a meccsek alatt elégetett kalóriákat a hazaúton? Milyen váratlan események fordultak elő utazás közben?
A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának kezdete kapcsán többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ az OMV Hungária a Győr női és a Veszprém férfi kézilabdacsapatával készített felmérésében.

Az eredményekből kiderült, hogy a hosszú utazások tartogathatnak nehézségeket: legyen szó egy 14 órás várakozásról, illetve akár egy csapattag vagy útlevél elhagyásáról.

A profi sportolók, így a kézilabdázók szempontjából is kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék utazással egy-egy mérkőzést megelőzően, így a kieséses szakasz kezdete előtt nagyon is lényeges, hogy miként lehet azt hasznosan eltölteni.
Győri Audi ETO KC játékosai szinte egytől-egyig szendviccsel szokták csillapítani étvágyukat útközben.
A Győri Audi ETO KC játékosai szinte egytől-egyig szendviccsel szokták csillapítani étvágyukat útközben.
Az OMV Hungária a győri és veszprémi kézilabdacsapatokkal készített felmérése alapján kiderül: pihenésre, vagy taktikai felkészülésre koncentrálnak leginkább csapataink. Az edzői stáb szerint az utazás megkönnyítése érdekében kétóránként mindenképpen érdemes pihenőt tartani, melyet jellemzően töltőállomásokon szoktak megtenni a csapatok.

Sportmenü útközben

Bár a megfelelő tápanyag-bevitel kulcsfontosságú egy sportoló számára, az utazás során sokszor nehéz odafigyelni a helyes étkezésre.

Épp ezért egyszerű, mégis tápanyagban gazdag alternatívákat keresnek a kézilabdások: mind az immár 14-szeres Magyar Kupa győztes Győri Audi ETO KC, mind a Telekom Veszprém játékosai szinte egytől-egyig szendviccsel szokták csillapítani étvágyukat útközben, amit sokan gyümölccsel, illetve ritkább esetben fehérjeszelettel és némi édességgel szoktak kiegészíteni.

Az utazás során emellett elengedhetetlen a hidratálás. A játékosok ezért kiemelten ügyelnek az elegendő ásványvíz-bevitelre, de sokan részesítik előnyben a teát, illetve a kávét is.

Utóbbit kifejezetten szeretik a kézilabdázóink: nagy részük a hétköznapokban is rendszeres kávéfogyasztó, így átlagosan napi egy-két, de sokan közülük akár három vagy még több alkalommal isznak feketét.

A nőknél egyértelműen a latte és a cappuccino viszi a prímet, míg a férfiak - a magyar autósokhoz hasonlóan - a hosszú kávét és a dupla presszót preferálják, melyet a játékosok akár a pihenő alatt, de útközben is szeretnek fogyasztani.

Számít a relaxáció és a humor

A kiemelkedő teljesítményhez elengedhetetlen, hogy minél pihentetőbb legyen az utazás: mérkőzésre menet a kézilabdázók ezért próbálnak aludni az utakon, illetve esetenként relaxációs gyakorlatokat is végeznek pihenés gyanánt.

A feltöltődést a jó hangulat is segíti – ez utóbbi megteremtésében a Veszprém edzői szerint Kentin Mahé és Petar Nenadić a felelős.

A játékosok emellett néhány izgalmas részletet is megosztottak csapatszintű utazásaik emlékeiből: a Győr játékosai már futottak bele a sűrű havazás következtében eltorlaszolt útba és közúti baleset miatti fennakadásba is, de olyan is előfordult már, hogy 14 órát kellett vesztegelniük valahol.

A Veszprém játékosai közül akadt, aki egyszer otthon hagyta az útlevelét, de csapattársukat is hagyták már hátra véletlenül egy pihenőhelyen, illetve a buszuk is kapott már defektet egy alkalommal.

Az OMV Hungária egyébként 2019-ben is folytatja együttműködését a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém kézilabdacsapatával, a cég továbbra is elkötelezett a magyar sport, kiemelten az utánpótlás-nevelés iránt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda Euroliga - Ismét Sopronban lesz a négyes döntő!

Női kosárlabda Euroliga - Ismét Sopronban lesz a négyes döntő!
Az előző évhez hasonlóan ismét a Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét. Tovább olvasom