Továbbra is hibátlanok a lányok

A vártnál szorosabb összecsapáson a címvédő Győri Graboplast-ETO legyőzte az FTC-Klub Petrolt.

A mezőny egyetlen hibátlan csapatánál, a Graboplast-ETO-nál felgyógyult a kisebb izomhúzódással bajlódó Kovacicova, ennek ellenére Bódi kezdett a győrieknél. A Fradi eddig felemás arcot mutatott, mert megverte a Dunaferrt, hazai pályán viszont kikapott a Debrecentől.

Djokicék nagy csatában győzték le a meglepően jól játszó Ferencvárost. Kattintson a képre!

Hiába szerezte az első gólt a győri gárda, a folytatásban hosszú percekig a bajnok futott az eredmény után. Látható volt, hogy a két csapat közül elsősorban a hazaiaknak volt vesztenivalójuk, az FTC nyugodtan játszhatott. Ahhoz, hogy a győri zöld-fehérek előnyhöz jussanak, kellett Uhrakova kiállítása is, de meglépni nem tudtak Görbiczék. Mi több, pár perc elteltével már a vendégek vezettek két góllal. A győriek a felállt fal ellen nem voltak kellően hatékonyak, ugyanakkor első számú fegyverükkel, a gyors lerohanásokkal sem tudtak élni, mivel az FTC többnyire pontosan fejezte be támadásait vagy időben visszazárt védekezésben. Ennek köszönhetően a szünetben – csakúgy, mint korábban a Dunaferr ellen – némi meglepetésre döntetlennel fordultak a csapatok.

Fordulás után gyorsan lőtt három gólt a Graboplast-ETO – kettőt ráadásul emberhátrányból –, majd Herr megfogta Tóth hetesét. Ez lélektanilag döntőnek bizonyult. Hiába került kettős emberhátrányba is a bajnok, a döntő pillanatokban mindig akadt valaki, aki lendített a csapat szekerén. Petróczi két hetes hárításában is döntő érdemeket szerzett, támadásban pedig Bradeanu mellett egyre többen feljavultak. Hol Gogirla, hol Görbicz, hol Vérten, hol pedig Kovacicova szerzett fontos találatokat. A Fradi persze nem adta olcsón a bőrét, ötgólos hátránynál sem roppant össze, s két perccel a vége előtt három gólra felzárkózott.

Összességében a vártnál talán valamivel szorosabb mérkőzésen a Graboplast-ETO megérdemelten győzött, s továbbra is százszázalékos mérleggel áll a tabella élén.

Herr Orsolya: – Az első félidőben a védekezés és a kapusteljesítmény nem volt igazán megfelelő. Szünet után szerencsére sikerült ezekben javulnunk.

Aurelia Bradeanu: – Nagyon jól ment a játék, s örülök, hogy folytattuk jó sorozatunkat.