Hallgassa élőben!

Íjászat - Világbajnoki dobogón a megyei íjászok

Egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a Soproni Lővér Íjász Egyesület versenyzői a múlt héten az Ágfalván rendezett 3D-s világbajnokságon.

Az olimpiai íj kategóriában kadett korosztályban Simon Tamás óriási fölénnyel lett világbajnok. Király Gábor, a soproni egyesület szakmai vezetője kiemelte: a 16 esztendős Simont már olimpiai versenyszámra próbálják felkészíteni, így nem a 3D a fő profilja, de fölényes győzelme kellemes meglepetés volt.

A győrújbaráti Ring SE egy első, egy második és két harmadik helyet szerzett.

A csigás íj kategória csapatversenyében a magyar válogatott – soraiban Király Gáborral – ezüstérmet szerzett.
A győrújbaráti Ring SE kilenc versenyzővel vett részt a vb-n. Közülük Prekop Gabriella (női longbow) 1., Kovács Attila (férfi vadászreflex) 2., Györgyné Kereszt Piroska (női vadászreflex) és Kohár Mihály (férfi vadászcsigás) 3., Rakonczai Erzsébet (női vadászreflex) és Gyurós Martin (gyerek barebow) 4., Torma József (férfi CU) és Béndek Ottó (férfi vadászcsigás) 9., Szalóky István (férfi vadászreflex) 17. lett.

A Magyar Íjász Tanoda négy versenyzőjéből három dobogóra állhatott.

Az écsi Magyar Íjász Tanoda SE versenyzőjét, Czeitlinger Katát nem lehet megállítani, így világbajnok lett kadett női OL kategóriában. Szabó Ármin (kadett férfi OL) második, Csete Ádám (kadett férfi OL) harmadik, Tóth Áron (kadett férfi TR-RB) hetedik helyen zárt.