Graboplast ETO- Dunaferr 26-24

A hétvégi Graboplast ETO- Dunaferr mérkőzésen 26-24- es végeredmény született.

„Most vagy soha!” – szinte valamennyi győri kézilabdabarát így várta a Halászi Takarék női Magyar Kupa fináléját a Graboplast-ETO és a Dunaferr között.  A szurkolók szerint ilyen esély még egyszer nem lesz a zöld-fehérek előtt, hogy a sok ezüst- és bronzérmet végre aranyra váltsák.  Hazai pálya, hazai közönség, s egy jó formában lévő csapat.  Tavaly az első két feltétel szintén megvolt, ám akkor kétségkívül jobbak voltak az újvárosiak.

Most viszont nem szerették volna Görbiczék az ellenfél ünneplését figyelni a lefújás után, ezért rögtön a kezdés után nagy vehemenciával ellenfelének esett a Graboplast-ETO.  Alig több mint öt perc telt el, s már három góllal vezetett Róth Kálmán együttese (4–1).  A kapuban ezúttal Sirina jeleskedett, bár nagyban segítette őt az agresszív védőfal. 

A túlsó oldalon ezúttal nem tudott kifogni a győri lövőkön Pálinger, ennek köszönhetően a különbség a félidő felénél már hat gól volt (10–4).  Kisebb győri hullámvölgy következett, három gólra fel is jött a Dunaferr (12–9), ezért Róth Kálmán időkéréssel próbálta visszazökkenteni az addigi kerékvágásba együttesét.  Ez tulajdonképpen sikerült is, hiszen a szünetig állandósult a négygólos ETO-vezetés. A második félidőben tovább fokozódott a hangulat a pályán és a nézőtéren egyaránt.  Hosszú percek kapkodó játéka után Gogirla szerezte a félidő első gólját, ami meg is nyugtatta a győrieket. 

Ezt csak tetézte Herr Orsolya, aki kivédte Radulovics büntetőjét. Az időnként ökölvívó-jelenetekkel tarkított találkozó képe a 40.  perc után kissé megváltozott.  A győri csapat 20–14-es vezetésük birtokában több mint hat percig nem dobott gólt, miközben az újvárosiak négyszer is eredményesek voltak (20–18).  Bódi gólja nyugtatólag hatott a csapatra, de újra meglépni már nem tudott a Graboplast-ETO. 

A hajrában aztán három hetest is elrontott a győri gárda: Görbicz büntetőjét előbb Cracana, majd Pálinger védte, míg Gogirla mellélőtt.  Radulovics biztosabb kezű ítélet-végrehajtó volt, így egy gólra feljött a címvédő Dunaferr, ám Dokic az utolsó másodpercben pontot tett a mérkőzés végére: találatával bebiztosította a Graboplast-ETO történetének első aranyérmét. A 3.  helyért: Vác–Kőbánya-Spartacus 33–32.