A szlovák jégkorong válogatott legyőzte Oroszországot

Szlovákia válogatottja 5-3 arányban legyőzte az olimpia férfi jégkorong-tornája esélyesének kikiáltott orosz válogatottat. Meglepetésre Lettország 3-3-as döntetlent játszott az Egyesült Államokkal. A csehek, a finnek, a svédek és a kanadaiak magabiztosan nyertek.
Szlovák öröm a harmadik gól után

Lendületes támadójátékkal a második és a harmadik harmadban egyértelmű fölényben játszva győzte le Szlovákia Oroszországot a torinói jégkorong-tornán. A szlovák csapatnak az első harmadban is több lehetősége volt, mégis az oroszok zárták vezetéssel a játékrészt (1-2). A második harmadot Szlovákia 2-1-re nyerte, a harmadik harmad második felében, 3-3-as állásnál Gaborik, két gyors támadásból született látványos góllal megpecsételte a meccset.

B csoport:
Szlovákia – Oroszország 5-3 (1-2, 2-1, 2-0)
Svédország-Kazahsztán 7-2 (3-0, 4-1, 0-1)
Lettország-Egyesült Államok 3-3 (1-2, 2-0, 0-1)

***

Milan Hejduk (Csehország) gólja Németország ellen

Győzelemmel kezdte szereplését a cseh válogatott is: a világbajnok csapat 4-1-re nyert a németek ellen. A német csapat az első harmad után még vezetett, s ebben közrejátszott az is, hogy a 10. percben megsérült Dominik Hasek, a csehek kapusa. Hasek egy lövést után furcsa mozdulattal rogyott le a jégre, majd fájdalmas arccal hagyta el a jeget, és Tomas Vokoun állt a helyére.

A cserekapus gólpasszal kezdte a második harmadot, majd Tomas Kaberle második góljával már a csehek vezettek. A harmadik harmadot megint csak 2-0-ra nyerték a csehek, bár ekkor még egy büntetőt is kihagytak.

A csoport:
Csehország-Németország 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Finnország-Svájc 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)
Kanada-Olaszország 7-2 (1-0, 5-2, 1-0)