Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Hegykőn sportparadicsom épülhet

Hegykőn a „romokból" építették újjá a futballklubot, jelenleg a megyei másodosztály soproni csoportjának egyik meghatározó együttese, a helyi létesítmény azonban az ötvenes éveket idézi.
A Fertő-parti településen a nehéz gazdasági helyzet ellenére is most egy új, sportturizmust is fejlesztő beruházást szeretnének megvalósítani.

A beruházás ötletgazdája dr. Gergely István (45) radiológus főorvos, futballrajongó önkormányzati képviselő, aki közel két évtizede lakik Hegykőn. Igazi sportos a családja is, 15. évében járó lánya, Száva az NB II-es soproni női csapat tehetsége, 9 éves Kornél fia pedig szintén a foci szerelmese, ő kapusposzton bontogatja szárnyait.

„Sok helyen tapasztaltam, hogy Hegykőnél kisebb településeken is a magántőke bevonásával milyen remek létesítményeket hoztak létre – mondja dr. Gergely István. – Ezért dolgoztuk ki a sportturizmus-fejlesztési koncepciónkat."

A beruházás a tervek szerint 2015-ig három ütemben valósul meg.
A beruházás a tervek szerint 2015-ig három ütemben valósul meg.


A tervrajzokat és a látványterveket látva csodálatos sportkomplexum jöhet létre: fedett lelátós foci-, műfüves tenisz-, kézilabda- és futsalpálya, szabadtéri színpad, 4 csillagos szálloda alkotja az egymilliárd forintos beruházást, amely tulajdonosai kilétét egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. Napjainkban a részletekről még tartanak a tárgyalások a helyi önkormányzattal és további lakossági fórumokat is szerveznek a beruházás ügyében.

„Szeretném leszögezni, hogy a hegykői sportklubbal igényük szerint kötünk egyezséget. Minden egyes korosztályban ennek megfelelően wellness- és egyéb szolgáltatás tekintetében is a szerződésben foglaltak szerint járnánk el. Bízunk benne, hogy ezzel segíteni tudnánk a hegykői labdarúgás színvonalának emelkedését."

A terveik szerint a három ütemben három-öt év alatt megvalósuló beruházással 30–35 munkahelyet teremtenének Hegykőn.

„Tisztességes haszonnal számolva tizenöt-tizennyolc év a beruházás megtérülési ideje, de a hotel már az indulástól kezdve jelentős gazdasági szerepet fog betölteni a községben, általa évente tízmillió forint bevételhez juthat az önkormányzat. Az idegenforgalom mellett a komplexummal a település sportszerető híveinek igényeit kívánjuk kielégíteni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Triatlon: bravúrral szereztek aranyérmet

A XIX. Tisza Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon a tiszaújvárosi gyógy- és strandfürdő… Tovább olvasom