Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Fifa-csillagos pályát avattak Győrött

A legkorszerűbb műfüves nagypályát avatták szerdán Győrött az Integrál-DAC stadionjában.

Ünnepélyes külsőségek között adták át tegnap Győrött  az Integrál-DAC országosan, de talán még Közép-Európában is egyedülálló, A kategóriás, holland rendszerű, villanyvilágításos műfüves, szabályos méretű nagypályáját. A létesítmény, amely „egycsillagos" FIFA-minősítést kapott, az állami pályázaton nyert 70 millió forintból és nagyjából ekkora összegű önerőből épült.

A pályát eredetileg Debrecenben a „Loki" részére tervezték felépíteni, de ott nem tudták vállalni a megvalósuláshoz szükséges feltételeket és az Integrál-DAC tulajdonosának köszönhetően készülhetett el Győrben a nagyszerű, korszerű és minden igényt kielégítő futballpálya.

„A FIFA  minősítése annyiban tér el az UEFA-étól, hogy még szigorúbb előírásokat kell teljesíteni minden tekintetben. Az egy csillagnál már csak a két csillag jobb, amely például a győrinél erősebb világítást és állandó lelátót feltételez, de a mi pályánk is  alkalmas hivatalos nemzetközi mérkőzések megrendezésére. Az értékét jól mutatja, hogy információim szerint a környező országokban sem épült még  FIFA-minősítésű játéktér"  – mondta a létesítményről Imre Krisztián, az Integrál-DAC megbízott ügyvezetője.

Ünnepi beszédet mondott többek között Balogh József, Győr leköszönt polgármestere, valamint Kisteleki István, az MLSZ elnöke és Birkás Tivadar, az Integrál-DAC társadalmi elnöke.

Akárcsak 1980-ban a marcalvárosi stadion avatásakor, a fő attrakciót az Integrál-DAC–Győri ETO FC kétszer 30 perces barátságos labdarúgó-mérkőzése jelentette. A találkozó kezdőrúgását Kisteleki István és Imre István, az Integrál-Hexa rt. elnök-vezérigazgatója végezte el. Az összecsapást a vendégek nyerték 4–2 (2–0)-ra. Gólszerzők: Bajzát (2), Regedei (11-esből), Dudás, ill. Da Silva (11-esből), Keszei.
impozáns műfüves pályával gazdagodott győr és az ország.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élen maradni

A Vasas-Invitel otthonában lép pályára az Audi-ETO. A győrieknél többen is sérüléssel bajlódnak. Tovább olvasom