Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Fertődön nem szeretik a futballt?

Labdarúgás - Köő Tibor, a fertődi labdarúgó-szakosztály elnöke az év végén lemond tisztségéről. A sportvezető szerint nincs veszélyben a megyei kettőben szereplő csapat jelene, bár rengeteg nehézséggel kell szembenézniük.
Labdarúgóberkekben elterjedt a hír, hogy a fertődi szakosztály elnöke, Köő Tibor lemondását fontolgatja. A sportvezető a Kisalföld megkeresésére megerősítette, az év végétől megválik posztjától. Így még idén összehívják a tisztújító közgyűlést.

– A döntésemet már korábban meghoztam és nem a közelmúltban kialakult helyzet miatt mondok le – fogalmazott Köő Tibor. – Mintegy harminc éve tevékenyen részt veszek a helyi sportéletben. Elérkezettnek láttam az időt, hogy fiatalok vegyék át az irányítást. Csak a szépre emlékezem, bár az elválás nem sikerült valami fényesre. Egyre nehezebb helyzetbe került az egyesület.

A labdarúgók mintegy 400 ezer forintos támogatást kértek a fertődi önkormányzattól. A legutóbbi testületi ülésen a képviselők ezt elutasították. A Kisalföld információi szerint nincs veszve minden, ugyanis az önkormányzat ígéretet tett a támogatásra.

Az anyagiakon túl a pálya sorsa is bizonytalan. Mint azt korábban megírtuk (Kisalföld, 2009. május 21., Új helyet keresnek a focipályának), az Esterházy-kastély rekonstrukciója során a sporttelep öltözője és a büfé helyén épülne meg az úgynevezett fogadóépület. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi létesítmény alkalmatlanná válik a sportrendezvények megtartására. Emellett a büfé bérleti díja a Műemlékek Nemzeti Gondnokságát illeti meg, azaz jelentős bevételtől esik el a labdarúgó-szakosztály. Igaz, a pálya használatáért már nem kell bérleti díjat fizetnie az egyesületnek.

– A szerződéstervezet arról szólt, hogy a fogadóépület alsó szintjén kap helyet az öltöző – folytatta Köő Tibor. – Amire eljutottunk az aláírásig, ez a kitétel kikerült a megállapodásból. Így ezt nem írtam alá. Az utódomat nem szeretném nehéz helyzetbe hozni, ezért a labdarúgók számára a hátrányos szerződéshez nem adhatom a hozzájárulásom. Mindezen nehézségek ellenére is azt gondolom, nincs veszélyben a szakosztály működése.

Az ötvenkét éves Köő Tibor korábban a fertődi csapatban futballozott. Tagja volt a kapuvári labdarúgó-szövetségnek, valamint a megyei szövetség vezetőségében is szerepet vállalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tigrisek: kétszer több dobott pont

Kosárlabda - Eredmények az alacsonyabb osztályú kosárlabda bajnokságokból. Tovább olvasom