Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Felzárkózni az élvonalhoz

Egy győri, alapítás előtt álló egyesület mentheti meg a győri férfi kézilabdacsapatot.

Az ebbéli szándékot a tegnapi sajtótájékoztatón megerősítette Domonkos Attila, aki a tervek szerint az ügyvezetője lesz a csapatnak.

„Az alapító okirat már elkészült, azt kedden nyújtjuk be a cégbírósághoz. Emellett folyamatosan tárgyalunk, hiszen mindössze egy játékossal van szerződésünk. Célunk az, hogy a jelenlegi keret magja együtt maradjon, s még erősíteni is tudjunk. Fontos lenne egy kapus, valamint egy balkezes átlövő szerződtetése. Bár a mérce nagyon magasan van Győrött kézilabdában, mégis bízunk benne, hogy a közönség vevő lesz a csapatra, s két-három éven belül közösen sikerül felzárkóztatni az együttest a legjobbak mögé" – mondta Domonkos Attila.

Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke annyit tett mindehhez hozzá: ő is reménykedik abban, hogy sikerül megnyugtatóan zárni a férficsapat több éve tartó kálváriáját, s a lehetőségeikhez mérten a jövőben is segítik az együttest.

A női csapattal kapcsolatos információ, hogy a felkészülést július 10-én kezdi meg a csapat, s bár a felkészülési program még nem végleges, három komoly tornán biztosan részt vesz Róth Kálmán együttese.
Auguszus 19-én és 20-án Dunaújvárosban rendezik meg a Kulcsár Anita-emléktornát, melyen a házigazda és a győri csapat, illetve két, eddig még nem ismert külföldi együttes lép pályára. Egy héttel később a szlovák Duslo Sala rendez egy tornát, melyen a német Leverkusen és a cseh bajnok részvétele tűnik biztosnak.

Szeptember 2-án és 3-án Horvátországba, Kaproncára hivatalos a magyar bajnok, ahol olyan ellenfelek ellen készülhet a szeptember 10-én rajtoló új idényre, mint a házigazda Podravka, a macedón Szkopje, a szlovén Ljubljana, a dán Slagelse és az osztrák Hypo.

Vanyus Attila arról is beszámolt, hogy pünkösdvasárnap és -hétfőn rendezik a Magvassy-sportcsarnokban a szenior női magyar bajnokságot, ahol a korábbi évek, évtizedek ismert kézilabdázói szerepelnek.
A Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület június 30. és július 2. között második alkalommal rendezi meg az országos szurkolói kézilabdatornát, melyre tizenkét, drukkerekből álló gárda nevezett. Cseszregi Balázs, az egyik főszervező elmondta: a cél továbbra is az, hogy a sportág szerelmesei egy jó hangulatú tornán közelebb kerüljenek egymáshoz, ezáltal is elősegítve az olykor feszült hangulatú mérkőzéseken a sportszerű szurkolást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyik szeme sír, a másik nevet

Salga István évek óta egyesben és párosban is elindult a maratoni kajakversenyeken. Társával, Jámbor Attilával azonban idén szétváltak útjaik, így a közelmúltban véget ért országos bajnokságon csak egyesben ült hajóba a kajakos. Bár nem teljesen egészségesen, mégis magabiztos versenyzéssel győzött, így bekerült a vb-csapatba. Tovább olvasom