Kisalföld logö

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina 0°C | 9°C Még több cikk.

FC Fehérvár–FC Sopron 2-2

Előbb lesből, majd egy elég mulatságos büntetőből vezetést is szerzett a hazai együttes.

9. p: Fehérvári kisszöglete után Vincze jobbról a soproni kapu előterébe ívelt labdáját Koller megcsúsztatta, Kuttor pedig 3 méterről a soproni kapu bal alsó sarkába lőtt – lesről.

11. p: Egy magasra felpattanó labdáért Bagoly és Sitku harcolt a soproni 16-oson belül. A fehérvári csatár elesett, Török játékvezető pedig előbb széttárta két karját, majd jó öt másodperc késéssel a büntetőpontra mutatott. A 11-esből Sitku a jó irányba vetődő Rabóczki mellett, félmagasan a jobb sarokba helyezte a labdát. 1–0. 

14. p: Dvéri balról a soproni kapu előterébe tartó labdáját Sitku csúsztatta 7 méterről kapura, ám Rabóczki remek reflexmozdulattal a kapu fölé tolta a léc alá tartó labdát.

28. p:
Dajic jobbról a soproni kapu elé lőtt labdájába Sitku óriási helyzetben szinte belebotlott, így Rabóczki menteni tudott.

38. p:
Demjén ívelte szögletből a labdát a fehérvári kapu előterébe, Horváth András pedig 7  méterről a felső lécre fejelte a labdát. Az onnan a földre majd a talajról felpattanó labdát Bagoly 3 lépésről „stukkolta" a fehérvári kapu bal oldalába. 1–1.

55. p:
Dvéri balról a soproni kapu előterébe ívelt szabadrúgása után röviden mentettek a soproni védők, és Dajic 15 méterről kapura bombázott labdáját Rabóczki ütötte pazar reflexmozdulattal a mezőnybe.

62. p
: Hazai sarokrúgást követően Koller ütközött a labdát megszerezni próbáló Rabóczkival a soproni öt és felesen belül. Török bíró továbbengedte a játékot, és a nagy kapu előtti kavarodásban végül Sitku 4 méterről a soproni kapu közepébe fejelt. 2–1.

67. p:
Feczesin tört a balösszekötő helyén a fehérvári 16-oson belülre. A sajtóhelyről – ismerjük el – úgy tűnt, a becsúszó Schwarcz a labdát rúgta el,  Feczesin elesett, Török pedig újfent a büntetőpontra mutatott. A 11-esből Horváth András, a balra mozduló Tudor mellett, félmagasan a fehérvári kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2–2.

82. p:
Dvéri balról végzett el sarokrúgást, s átívelte a labdát a túloldalra, ahonnan a berobbanó Schwarcz 4 méterről, éles szögből élesen kapura fejelt, de Rabóczki hihetetlen reflexszel belekapott a labdába, amely kezéről a mezőnybe pattant.

92. p:
Egy hosszan előrevágott labdát Rabóczki a kapujából messzire kifutva elütötte Sitku és Farkas elől. A labda éppen Kuttorhoz került, aki 25 méterről lőtt s a labda centikkel a léc fölött hagyta el a játékteret.
A találkozó előtt zengett, zúgott a „kupagyőztes, kupagyőztes". A fehérvári szurkolók köszöntötték a jó másfél hete a Magyar Kupában diadalmaskodó kedvenceiket. A biztatást „magára vehette volna" a soproniak középpályása, Horváth András is, aki bő egy éve  ebben a stadionban gólt is lőtt az előző  kupadöntőn, amelyen – ki ne emlékezne – a soproniak 5–1-re kiütötték a Fradit.

A soproniak másik, azon a meccsen szereplő játékosa, Sira István – bár a kezdőcsapatban szerette volna játszatni Vass László – szomorúan, csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést, mivel a találkozót megelőző utolsó edzésen ismét megsérült. Azt láthatta jó 6000 szurkoló társaságában, hogy lagymatag, tapogatózó játékkal kezdődik a mérkőzés. Aztán rövid időn belül kétszer is a soproni kapuba került a labda.

Előbb lesből, majd egy elég mulatságos büntetőből vezetést is szerzett a hazai együttes. Rögtön ezután Rabóczki Balázsnak kellett nagyot védenie, hogy ne nőjön a különbség. Később próbálkozott ugyan a Sopron, ám különösebb veszélyt nem jelentettek a vendégek Tudor kapujára. Hátulról ügyesen hozták ki a labdát Vass László fiai, ám túljutva a felezővonalon szinte azonnal eladták. A sok átadási hiba a fehérváriak tervezett védekezésének az érdeme, borzasztó pontatlan volt a soproni csapat „előre játéka". A fehérvári Dajic–Csizmadia jobbszárny rendre úgy került a soproni védelem mögé, ahogy akart... Szerencsére a befejezések nem sikerültek a hazaiaknak. A félidő hajrájában amilyen váratlanul vezetést szerzett a Fehérvár, olyan váratlanul egyenlített a Sopron. A  fehérváriak egyik fő fegyverével élve, pontrúgás után talált be Bagoly. Ezután a soproniak átvették a játék irányítását, de szünetig az eredmény nem változott.

A szünet után a fehérváriak kupagyőzteshez méltóan nekirontottak a soproni együttesnek. Továbbra is a védelem bal oldala volt sebezhető, két jobb oldali fehérvári támadás végén is Bagoly Gábor mentett középen, kényes szituációban. Ezt követően kijött a szorításból a Sopron, és amikor kiegyenlítetté tette a játékot, akkor szerzett vezetést a Fehérvár, vitatható körülmények között. Öt perccel később aztán Török játékvezető – ismerjük el – visszaadta a mérkőzés elején a fehérváriak részére megítélt ajándék 11-est, Horváth András pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt.   A hajrában szinte felbillent a pálya, gyakorlatilag csak a soproni térfélen folyt a játék. Hatalmas mezőnyfölényben futballozott a Fehérvár, a fiatal soproni csapat azonban önfeláldozóan, hősiesen védekezett.

A rendes játékidő letelte után a fehérváriak szakvezetőjét, Csertői Aurélt a lelátóra küldte Török játékvezető. Forró hangulatban ért véget az összecsapás. A meccslabdát Kuttor Attila lőtte centikkel a kapu fölé, a soproni gárda pedig a kupagyőztes otthonában szerezte meg Vass László irányításával első bajnoki pontját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz túl a műtéten

Pénteken sikeres köldöksérvműtéten esett át Görbicz Anita, a Graboplast-ETO válogatott irányítója. Felépülése várhatóan két-három hetet vesz majd igénybe. A játékosnál még az év elején diagnosztizáltak köldöksérvet, amit először úgy volt, azonnal meg is műtenek. Végül azonban megvárták a beavatkozással a szezon végét. Görbicz így végig részese lehetett a bajnoki és Magyar Kupa-menetelésnek, valamint a KEK-döntőbe jutásnak. Tovább olvasom