Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

ETO FC: Pintér senkitől sem félti a csapatát

Labdarúgás - Tíz mérkőzés után az előkelő második helyen áll a Győri ETO FC a Soproni Ligában. Pintér Attila vezetőedző természetesen elégedett ezzel a helyezéssel, de tudja, még sokat kell dolgozniuk, hogy igazán jó együttes váljon a játékoskeretből.

– Nyilván elégedett, hiszen tíz forduló után ezüstérmes helyen áll az ETO az NB I-ben – fordultunk a vezetőedzőhöz.

– Nagyon messze még a bajnokság vége. Úgy gondolom, sokat kell még dolgoznunk, hogy a Győri ETO igazán jó együttes legyen. Amikor leültem a kispadra, Tarsoly Csaba azt kérte, építsünk egy olyan gárdát, amellyel hosszú távon lehet tervezni. Egy labdarúgócsapat életében soha nincs vége a munkának, mindig van min javítani. Szóval haladunk előre, persze az nem rossz dolog, hogy a csapatépítés már eredményességgel is párosul, de nem a tabellával kell most elsősorban foglalkoznunk, hanem betartani, amit ígértünk. Fontos, hogy mindig emelt fővel jöhessünk le a pályáról és a szurkolóink érezzék, hogy mindent elkövettünk a győzelemért. Ez pedig, ha még nem is mindig kilencven percen keresztül, de sikerült.

– Bár eddigi nyilatkozataiban mindig kiemelte, hogy a sikereket az egész csapat érte el, tény, hogy remekül összeállította a csapat védelmét, amely a Debrecen mellett a legkevesebb gólt kapta eddig a Soproni Ligában.

– Most is azt mondom, nem egy védelem kap, vagy nem egy csatársor rúg gólokat. A csapatot mint egész egységet kell jól összerakni. Ahhoz, hogy az ETO még hatékonyabb legyen, és jobban ki tudjuk nyújtani a jobb időszakokat úgy, hogy ne csak negyvenöt, hanem esetleg hatvan percig tudjunk jól futballozni, idő kell. Egy kisiskolás sem tudja egyből az egyszeregyet, amint belépett az osztályterembe. Ehhez kérném a szurkolóink türelmét, segítségét, mert szeretném, hogy ők akkor is a csapat mellé álljanak, amikor nem megy a játék. Ez sokat jelentene, no meg az is, ha még többen jönnének ki a stadionba, mert egészen más sok néző előtt játszani.

– Ha már itt tartunk, hiába áll ilyen jól a csapat – bár ebben valószínű, a televíziós közvetítésnek is szerepe lehet –, nem igazán kígyóznak sorok a jegypénztárak előtt.

– Nem szeretnék külföldi példákat felhozni, még megköveznek érte, de szerintem az a szurkoló, aki szereti a csapatát, a közvetítés ellenére is kimegy a stadionba. Nagyon remélem, hogy minél előbb egymásra talál a csapat és a közönség, mert jó lenne, ha nem két-, három-, hanem nyolc-, tízezer ember előtt tudnánk lejátszani a bajnoki meccseinket. Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú mérkőzésen még eredményesebbek is lennénk.

– Akár pozitív, akár negatív értelemben érte-e e meglepetés, mióta leült a Rába-partiak kispadjára?

– Természetes, hogy egy csapat építésénél vannak pozitív és negatív dolgok. Ért utóbbi is persze, de azt hiszem, pont azért vagyok itt, hogy az ilyen dolgokat megpróbáljam átlátni és megoldani.

– Ilyen lehetett a sérültek pótlása, mert akadt belőlük bőven ebben az időszakban is.

– Nem szoktam visszafelé nézegetni, ahogy mindenben, ebben is inkább előretekintek. Egyébként is azokkal volt nagyobb gond, akik hosszabb szünet után kerültek hozzánk. Folyamatosan azon dolgozunk az edzőkollégákkal, hogy úgy tudjuk felépíteni sérültjeinket, hogy a lehető leghamarabb számíthassunk rájuk, de ez nem mehet az egészségük kárára. Ebben is türelmesnek kell lennünk, mert ha csak Bajzát példáját nézzük, lehet, hogy valaki már egészséges, de nem biztos, hogy mérkőzésen megfelelő teljesítményt tud nyújtani és akkor még a formáról nem is beszéltünk. Én pedig úgy gondolom, ezt élesben, a csapat rovására nem lehet megkockáztatni. Ahogy Dudást vagy Koltait, őkett is úgymond fel kell építeni és nem szabad ennyi kihagyás után egyből a mély vízbe dobni.

– A csapat legutóbbi mérkőzése után Bognár György a televízióban azt mondta, ennek az ETO-nak nem kell senkitől tartania a következő fordulókban, hiába jönnek most a nehezebb ellenfelek. Ön is így gondolja?

– Senkitől nem kell tartanunk. A bajnokságban mindenki játszik mindenkivel, hogy az első vagy a tizenkettedik fordulóban, az teljesen mindegy. Nem akarok megsérteni senkit, de ugyanolyan teljesítményt kell nyújtanunk például a DVTK, mint az Újpest vagy a Debrecen ellen. Persze minden mérkőzés más, de nem féltem a csapatomat semmitől és senkitől. Úgy látom, játékosaink próbálják fegyelmezetten végrehajtani az előírtakat az edzéseken, de bármi mást is, amit kérek tőlük. Tény, hogy mindenki ellen megvan a sanszunk, hogy egyenlő erőként tudjunk pályára lépni.

– A csapat következő bajnokiját épp az Üllői úton vívja. Köztudott a ferencvárosi kötődése és ugyan tudjuk, hogy szakvezetőként már „meccselt" a Fradi ellen, valószínű, nem lesz ez egy hétköznapi összecsapás az ön számára.

– Félre kell tenni az érzelmeket, még ha játékosként ott is éltem le szinte az életemet. Profi edzőként valamennyi mérkőzésen – legyen az edzőmérkőzés, bajnoki vagy kupatalálkozó, és legyen bárki is az ellenfél – a Győri ETO-ért kell a legjobb tudásom szerint mindent megtennem. Nem csak az Üllői úton kell eredményesnek lenni, még ha ez nem is lesz könnyű feladat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkopott a világválogatottság emléke

Kézilabda - Tímár Béla az 1960-as évek egyik legjobb kapusa volt. Világválogatottságig vitte, ma már… Tovább olvasom