Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Elhunyt a legidősebb ETO-s

Életének 94. évében csendesen elhunyt az ETO legidősebb élő labdarúgója, Cseh Imre, aki a negyvenes-ötvenes években védte az NB I-es csapat kapuját.
– Annak idején a tanítóképzőbe jártam és rendszeresen játszottunk a KISOK-bajnokságban. Itt figyeltek fel rám és onnan szerződtetett le az ETO – mesélte annak idején Cseh Imre, aki az elmúlt napokig a legidősebb élő ETO-futballista volt.

Cseh Imre fiatalon is többfajta sportot űzött, például elsőrangú magasugrónak számított, ennek is köszönhette kiváló képességeit.
Cseh Imre
– A lábfejemmel simán elértem a labdarúgókapu felső lécét és a felső sarokból is ki tudtam rúgni a labdát – emlékezett, majd így folytatta: – Az NB I-ben a Fradi ellen mutatkoztam be. A zöld-fehérek akkortájt tértek haza egy sikeres dél-amerikai túráról, így elég nagy mellénnyel léptek pályára ellenünk. Nekem jól ment a védés, elöl pedig Kovács Lutyi vitte a prímet, aki három gólt szerzett és ezzel legyőztük nagy hírű ellenfelünket.

– Szép emlékként őrzöm az ETO-s éveket, ám gyorsan véget értek, mert a korábbi kapus, későbbi vezető Pécsi Béla állandóan áskálódott ellenem. Átigazoltam a DAC-ba, majd visszatértem egy rövid időre, de fiatalon befejeztem a focit. A vagongyárban fejlesztőtechnikusként dolgoztam, onnan is mentem nyugdíjba. A teniszezést és a síelést viszont a mai napig nem hagytam abba – vallotta magáról nyolcvanon túl is.

Az NB I-ben 34 mérkőzésen védte az ETO kapuját.

Cseh Imre hamvasztás utáni búcsúztatását június 27-én, csütörtökön 10 órakor a győr-nádorvárosi temető új ravatalozójában tartották.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkodni, vízilabdázni, úszni várják az érdeklődőket a Dagályba

Búvárkodni, vízilabdázni, úszni várják az érdeklődőket a Dagályba
A szakmai stáb búvárfelszerelést, ruhákat, búvárszemüveget, légző automatát biztosít a vállalkozó… Tovább olvasom