Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

DAC-Slovan:szemtanúk videói, képei az ütközetről

Labdarúgás, Szlovákia - Nem a futballról szólt DAC-Slovan rangadó Dunaszerdahelyen. 16 magyart és 15 szlovákot állítottak elő a szlovák rendőrök, főnökük szerint arányos volt a fellépés. 50 embert vittek kórházba, viszont senki nem halt meg. Megszólaltak a politikusok is. Helyszíni beszámolók, GALÉRIA, 15 mobiltelefonnal készített helyszíni VIDEÓtudósítás. A legfrissebb információk.

A külügyminiszterek egyeztettek Dunaszerdahelyről
 
A magyar és a szlovák külügyminiszter is beszélt egymással a Dunaszerdahelyen történtekről, Ján Kubis azért hívta fel Göncz Kingát telefonon, hogy tájékoztassa a részletekről - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő vasárnap. Göncz Kinga azt kérte Ján Kubistól, hogy a szlovák hatóságok vizsgálják ki, mennyire volt arányos a rendőri fellépés, mert a nyilvánosságra került képek kétségeket vethetnek fel a közvéleményben az indokoltságot és az arányosságot illetően - mondta Szelestey Lajos. A két külügyminiszter egyébként hétfőn személyesen is tárgyal egymással a franciaországi Marseilles-ben az EU külügyminisztereinek tanácskozásán - tette hozzá.  


16 magyart és 15 szlovákot állítottak elő a szlovák rendőrök, 50 embert vittek kórházba.


 A szlovák rendőrség összesen 31 embert állított elő a Dunaszerdahely és a pozsonyi Slovan Bratislava közötti szombati mérkőzéssel kapcsolatos intézkedések során - közölte a TASR szlovák hírügynökséggel Martina Kredatusová, a Nagyszombat (Trnava) megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az előállítottak között 16 magyar és 15 szlovák állampolgár volt, ez utóbbiak közül 13 a Slovan szurkolója. A rendőrség három esetben indított büntetőeljárást, egyik esetben kábítószeres bűncselekmény gyanúja, másik két esetben pedig az alapvető emberi jogok és szabadságjogok elnyomását hirdető csoportok támogatásának gyanúja miatt. Egy 28 éves pozsonyi lakosnál a szlovák fasiszta bábállam félkatonai szervezete, a Hlinka-gárda zászlaját találták, egy 28 éves pozsonyi lakos pedig a ruháján fasiszta jelvényt viselt. A többi esetben a közrend megzavarásának vétségét követték el.

A szemtanúk által készített 15 videót ide kattintva nézhetik meg.  


A mentők 50 embert láttak el, hatot a dunaszerdahelyi kórházba szállítottak, egy embert helikopterrel vittek egy pozsonyi kórházba. Kredatusová elmondta, hogy a férfi ittas volt, és epilepsziás rohamot kapott, nincsen életveszélyben.
 
Farkas Géza pozsonyi magyar konzul az MTI-nek szombat este elmondta, hogy egy magyar állampolgárt ápolnak még a dunaszerdahelyi kórházban, és valamennyi előállított magyar állampolgárt a rendőrség elengedett.
 
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke szintén ott volt a botrányos mérkőzésen. A politikus szerint kérdéses, hogy megfelelő volt-e a rendőrségi fellépés - írta a SITA szlovák hírügynökség. Berényi még a stadionból telefonon beszélt Robert Kalinák belügyminiszterrel. Mint mondta, az esetleges további lépésekről konzultál pártjával, és parlamenti képviselőként várhatóan kéri majd a szombati akcióról készült rendőrségi felvételek megtekintését. Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettest, aki szintén jelen volt a mérkőzésen, arányosnak minősítette a rendőrségi fellépést.
 
 
Néhány hivatalos nyiltkozat - a politikusok is megszólaltak

A hivatalos közlés szerint "takarásban bűncselekmény" történt, ezért léptek közbe a rendőrök. A város polgármestere viszont ezt cáfolta - közölte az MTI-vel Farkas Géza pozsonyi magyar konzul, aki a helyszínen intézkedett a magyar állampolgárságú előállítottak érdekében.

Kettős kordont állított fel a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetség köré, ahol szombat este demonstráció kezdődött. A tüntetők a dunaszerdahelyi focimeccsen  történtek ellen tiltakoznak, azt állítják, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt. A mintegy 150 tüntető csendben beszélget. Az autóforgalom elől lezárt Stefánia út mindkét oldalán  rendőrsorfal áll, a tüntetésre érkező emberek ruházatát  átvizsgálják.   

Jelen volt a mérkőzésen Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes, aki előzőleg a szlovákiai magyar politikusok "minősíthetetlen viselkedését" jelölte meg a feszültség okaként. "A csúcsszintű szlovák-magyar kapcsolatok folyamatos lehűlését, de mindenekelőtt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) egyes képviselőinek minősíthetetlen viselkedését kihasználhatják a különféle szélsőséges csoportok arra, hogy szándékosan szítsák a szenvedélyeket a két ország közvéleményében. A sport az egyik olyan dolog, amellyel vissza lehet élni" - nyilatkozta a politikus szóvivőjén keresztül.Takarásban a szurkolók
"Takarásban" a szurkolók...


A rendőrség közleménye - vannak magyar sérültek

A szlovák rendőrség közlése szerint magyar állampolgárságú sérültjei is vannak a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzés során történt rendőri intézkedéseknek, de egyikük sincs életveszélyes állapotban - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Mint közleményükben írták, még múlt szerdán a szlovák rendőrség arról tájékoztatta a magyar rendőröket, hogy a november 1-jén Dunaszerdahelyen megrendezendő Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó mérkőzésre nagy számban érkeznek magyar szurkolók is.

Mintegy ötvenen demonstrálnak a budapesti szlovák nagykövetség előtt szombaton kora este. A  tüntetők a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek ellen tiltakoznak,  azt állítják, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt.

"Erre való tekintettel a BRFK és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megfigyelő tiszteket küldött a rendezvényre" - olvasható a közleményben. Mint írták, a mérkőzés során rendőri intézkedésre került sor. A szlovák hatóságok tájékoztatása szerint 16 magyar állampolgárt - 1 embert bűncselekmény, 15 embert közbiztonsággal kapcsolatos szabálysértés miatt - állítottak elő, valamennyiüket még szombaton szabadon bocsátják.

Összefoglaló

Letartóztatások és rendbontás kísérte a negyedórára félbeszakadt Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzést, amelyre mintegy ezer magyarországi szurkoló utazott el. Egy drukkert mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

Békés szurkolásra nem lehetett számítani a szlovák bajnokság egyik legnagyobb rangadóján, mivel internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók "segítik" majd, míg Magyarországról több klub - így a Ferencváros - drukkerei utaznak el Dunaszerdahelyre.

Magyar szurkolókat vertek a rendőrök Dunaszerdahelyen - Fotó a helyszínről: Krizsán Csaba


Rendbontásokra már a mérkőzés előtt sor került, a rendőrség több Slovan- és DAC-drukkert állított elő. Gőbl Gábor, aki mintegy ezer magyarországi drukker utaztatását szervezte meg, az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség őrizetbe vette a találkozóra tartó Romantikus Erőszak nevű együttes tagjait. Ez és a Hungarica nevű banda a mérkőzést követően koncertet tartott volna Nagyudvarhelyen, ezt azonban péntek este lemondták. Gőbl továbbá jelezte: őt nem engedték be Szlovákiába.
A szlovákiai Új Szó úgy tudja: 13 szurkolót még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, hárman kórházba kerültek. A pozsonyiak a DAC székházát üvegekkel és görögtüzekkel dobálták meg. A rendfenntartó erők közbelépése nyomán több vérző fejű Slovan-drukkert vittek el a helyszínről.

A találkozón 1020 rendőr mellett rengeteg biztonsági őr és katona ügyelt a 10 ezer nézőre. A stadionban több helyen lehetett magyar zászlókat, s Nagy-Magyarországot ábrázoló drapériát látni.

Munkatársunk helyszíni beszámolója

Erőteljes rendőri jelenlét mellett került sor a DAC-Slovan Bratislava bajnoki mérkőzésre. Már a határon igazoltatták a magyar rendszámú autóban utazókat, és a Dunaszerdahelyre vezető út mellett több helyen is ellenőrzőpontokat állítottak fel a szlovák rendőrök. A városban szinte minden sarkon járőrök álltak, a stadion felé közeledve egyre több egyenruhásba botlottunk. A rendőrök nem túl bőbeszédű beszámolója szerint már a mérkőzés előtt is történt atrocitás, a Slovan szurkolóival csaptak össze a kommandósok. A két szurkolótábor közvetlenül nem érintkezett egymással, a mérkőzés biztosítására kivezényelt ezer rendőr jelenléte ezt nem is engedte volna. Verbálisan persze megtalálták egymást a felek a stadionban, a Slovan-szurkolók magyarokat gyalázó rigmusaira rögtön jött válaszul a Ria-Ria-Hungária. Negyedórányi játék után hirtelen megindultak a rendőrök abba a szektorba, ahol a Magyarországról érkező szurkolók egy része foglalt helyet.

Nem láttuk, hogy bármilyen rendbontás indokolttá tette volna ezt a fellépést. A rendőrök benyomulása egymásnak szorította a lelátón a drukkereket, akik közül többen emiatt, többen pedig a rendőrök ütlegei miatt szenvedtek sérülést. A játékvezető félbeszakította a találkozót, a csapatok az öltözőbe vonultak. A kényszerszünet 15 percig tartott, több magyar szurkoló is a földön maradt, hozzájuk a helyszínt biztosító mentőautók személyzete igyekezett bejutni. Látszott, hogy komoly munkában vannak a mentősök, mint utóbb kiderült, egy fiatalembernek a légzését kellett helyreállítani, érte mentőhelikopter érkezett a stadion melletti műfüves edzőpályára. A szemtanúk beszámolói szerint a fiatalember leesett a lelátóról.

A mérkőzés folytatódott, a csapatokat taps fogadta, amikor újra megjelentek a pályán. A hangos szurkolás mellett ettől kezdve visszatérő elem volt a nézőtéren a rendőrök szidalmazása. A második játékrészben futótűzként terjedt a hír, hogy a mentőhelikopterrel kórházba szállított szurkoló életét vesztette, ami újabb indulatokat kavart. Ezt az információt a hangosbeszélő cáfolta, és mint a mérkőzés után a dunaszerdahelyi kórház ügyeletesétől megtudtuk, joggal. A pozsonyi Kramare kórházba szállított L. K. életben van, mondta a pozsonyi kórházzal folytatott telefonbeszélgetés után az ügyeletes. A dunaszerdahelyi kórházba kisebb sérüléssel érkeztek szurkolók, többeket rövid idő után ki is engedtek. A botrány árnyékában háttérbe szorult a mérkőzés, ami a helyszínen szurkoló több mint tízezer embernek nagyon is fontos volt. A Slovan kiegyenlített első félidő után végül 4-0-ra nyert, de a DAC-szimpatizánsok a súlyos vereség ellenére hosszú perceken keresztül éltették kedvenceiket. A mérkőzés után már nem történt rendbontás, a vendégszurkolókat több száz rendőr kísérte, a menetben két vízágyú is helyet kapott.A meccs a 15. percben negyedórára félbeszakadt, miután a rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás következtében több sérültet szállítottak kórházba. Egy szurkolót mentőhelikopterrel vittek el, miután eltört az állkapcsa és nem lélegzett, ezért intubálni kellett, azaz csövet vezettek a légcsövébe, hogy újraindítsák és biztosítsák a légzést. A helyszínen tartózkodók beszámolója szerint a rendőri beavatkozást nem előzte meg rendbontás.
A stadionban elterjedt, hogy haláleset is történt, ezt a hangosbemondó cáfolta.

A mérkőzés ezt követően rendbontás nélkül folytatódott, az esélyesebb Slovan 4-0-ra győzött. A vendégszurkolókat a vízágyúkkal felszerelkezett rendőrök a pályaudvarra kísérték.

Korábban már volt hasonlóan incidens a magyar szurkolók és a szlovák rendfenntartók között: 1992-ben a Ferencváros Bajnokcsapatok Európa Kupája-selejtezőt játszott a Slovan Bratislava otthonában, akkor a találkozó 60. percében maszkot viselő kommandósok verték meg a zöld-fehér drukkereket.

Furcsaság, hogy akkor a játékvezető nem állította meg a mérkőzést, ezért a játékosok később Fair Play-díjban is részesültek.

Korábban

Tudósítónk információi szerint a Dunaszerdahely (DAC)-Slovan mérkőzés előtt többeket igazoltattak a városban a rendőrök, s úgy tudni, a szlovákok magyar zászlót is égettek.A mérkőzés már a kezdés után nem sokkal félbeszakadt, amikor a Magyarországról érkező szurkolók és a rendőrök a vendég szektorban összecsaptak. A meccs 15. percében rendőrök bavonultak a vendégszektorba. A játévezető ekkor félbeszakította a meccset.

1992: Korábban már volt hasonlóan incidens a magyar szurkolók és a szlovák rendfenntartók között. 1992-ben a Ferencváros Bajnokcsapatok Európa Kupája-selejtezőt játszott a Slovan Bratislava otthonában, akkor maszkot viselő kommandósok verték meg a zöld-fehér drukkereket.

A pálya mellé megérkezett a mentőhelikopter, munkatársunk sérültekről számolt be.

A pepsifoci.hu tudósítója közvetlen közelről látta, hogy percekig ütötték-verték az embereket, sokszor földön fekvő, magatehetetlen embereket gumibotoztak a szlovák rendőrök. Több vérző fejű embert lehetett látni. Kollegánk három olyan drukkert is látott, aki az ütlegelés után mozdulatlanul feküdt, őket a mentők szállították kórházba. A honlap tudósítója arról számolt be, hogy az akciót nem előzte meg rendbontás.

 A balhét látva a játékvezető az öltözőbe parancsolta a csapatokat, és 15 perces szünetet követően folytatódott a meccs. A kommandósok tovább üldözték a szurkolókat a stadionon kívül is.

A szlovákiai Új Szó úgy tudja: 13 szurkolót még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, hárman pedig kórházba kerültek.

Az Újszó felvétele
Az Új Szó felvételeElőzmények

A szövetség sem kímélte a rangadó előtt a DAC-ot


A fegyelmi bizottság csütörtöki ülésén három tétmérkőzésre eltiltotta az Artmedia elleni kupameccsen kiállított Kweukét, a szintén piros lapot kapott Marcin két találkozón nem léphet pályára. Tehát mindketten hiányozni fognak az égszínkékek ellen. Gerich Nagyszombatban begyűjtötte negyedik sárga lapját, így szintén nem léphet pályára. Kész csoda az edzőt, Werner Lorantot nem tiltották el, aki ellen fegyelmi eljárás indult az ominózus Szlovák Kupa-találkozó utáni nyilatkozatáért, melyben Havrilla játékvezető ténykedését kritizálta.

„Kiváló a hangulat, nagyon fogadkoznak a fiúk, hogy az eltiltott Kweuke, Marcin és Gerich nélkül legyőzik a Slovant. Werner Lorantnak nem szokása, hogy személyesen megfigyelje az ellenfelet, de ezúttal kivételt tett, s együtt megnéztük a pozsonyiak kassaiakkal vívott meccsét. Biztosra veszem, hogy tapasztalt német szakvezető ezúttal is megfelelő taktikát dolgoz ki, s megnyerjük a fontos meccset. A játékosok örülnek, hogy telt ház biztatja őket, s lelkes szurkolóinknak három ponttal akarnak kedveskedni" – nyilatkozta az Új Szónak Radványi Miklós, a DAC másodedzője.

„Alig várom a meccset, már megkezdődött a visszaszámlálás. Minimálisan olyan erős csapattal rendelkezünk, mint a Slovan, ezt a pályán is bebizonyítjuk. Színvonalas találkozót várok, s meggyőződésem, hogy a rangadó után nekünk lesz okunk az ünneplésre" – hangsúlyozta Novota János, a DAC remek formában levő kapusa.

Dušan Tittel, a Slovan sportigazgatója szerint nehéz meccs vár csapatára:

„Örülök, hogy a dunaszerdahelyiek ismét az élvonalban szerepelnek, hiszen aktív pályafutásom során rendre színvonalas meccseket vívtunk a sárgakékekkel. Biztosra veszem, hogy ezúttal sem lesz másként. Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, mert a DAC – főleg hazai környezetben – nagyon erős. Meggyőződésem, hogy sportszerű hangulatban zajlik le a találkozó, s a jobbik csapat nyer. Természetesen azt szeretném, ha ez a miénk lenne."

 


A rendőrség is készül

Biztonsági szempontból a szombati DAC– Slovan Corgoň ligás labdarúgó mérkőzését az év egyik legkockázatosabb sporteseményeként tartják számon. Mindkét szurkolótábor kemény magja külön készül a meccsre, és a hírek szerint több tucatnyi Fradi-drukker is érkezik Magyarországról. A városban szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítanak, szombat délután Dunaszerdahely lesz Szlovákia legjobban őrzött városa.

Több száz rendőr ügyel majd a közrendre, 11 órától délután négyig tilos szeszesitalt árusítani.

A DAC stadionjának is némi változásokon kellett átesnie, eltávolítottak minden olyan tárgyat, amit az agresszív szurkolók leszerelhetnének és másokat megsebesíthetnének vele. „A megszokottnál jóval több, 760 egyenruhás fog vigyázni a közrendre a Pozsonyi, a Nagyszombati, a Zsolnai és a Kassai Kerületből, a vasúti rendőrség is készenlétben lesz" – tájékoztatott Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőrszóvivő.


Fokozottan veszélyes...

Mindkét csapat drukkerei nagy erőkkel készülnek az év meccseként aposztrofált, DAC–Slovan mérkőzésre. A találkozót a labdarúgó-szövetség is fokozottan veszélyesnek nyilvánította.

Békés szurkolásra nem igazán lehet majd számítani, hiszen internetes fórumokon már elterjedt a hír, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel huligánok "segítik" majd, míg Magyarországról várhatóan a Ferencváros, a Zalaegerszeg és a Győr keménymagja is képviselteti magát.


„Természetesen nagyon komolyan vesszük a biztonsági előírásokat. Szombaton a szokásosnál jóval több rendező lesz a stadionban, és körülbelül 800 rendőr vigyáz a biztonságra. A vendégdrukkerek különvonattal érkeznek Dunaszerdahelyre, útjukat az állomástól egészen a vendégszektorig rendőrök biztosítják – mondta Dušan Chytil, a DAC csapatának menedzsere.

"A Slovan-drukkereknek fenntartott szektor el lesz különítve. Tudjuk, hogy nagyon nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, de szerencsére mi nem panaszkodhatunk a szurkolóinkra. Hűségesen biztatják a csapatot, nem csinálnak balhét, így reméljük, ezúttal is gond nélkül zajlik minden"
A jegyelővétel hétfőn kezdődött, s bár pontos eladási adatokkal a menedzser még nem tudott szolgálni, azt megjegyezte: „Rengetegen vettek már jegyet..." A Slovan drukkerek 1000 jegyet kaptak, ez több, mint a hivatalosan megszabott mennyiség, azaz a stadion befogadóképességének 5%-a. „A stadion 6100 férőhelyes, telt ház lesz"
– jelentette ki Dušan Chyti

Magyarok küzdenek a DAC sikeréért.

Ami a mérkőzést illeti, a két csapat utoljára 1999-ben találkozott egymással, akkor a Slovan 3-0-ra diadalmaskodott. Az összecsapás esélyese ezúttal is a pozsonyi alakulat, hiszen a második helyen áll a pontvadászatban és az utolsó hét mérkőzésén veretlen maradt. Ennek ellenére a DAC is reménykedhet, hiszen 13 fordulót követően az ötödik. A magyar szurkolóknak ismerős lesz majd a korábbi ferencvárosi közönségkedvenc, Pinte Attila, valamint Regedei Csaba és Vasas Zoltán is.

 

Olvasóink írták

259 hozzászólás
 • 259. Simike 2008. november 11. 23:05
  „Én nem vagyok hajlandó végigolvasni a cikket, épp eleget idegeskedtem már a témával kapcsolatban..
  Egy dolgon azonban felkaptam a fejem a főcímből -> "..a szlovák rendőrök, főnökük szerint arányos volt a fellépés. 50 embert vittek kórházba, viszont senki nem halt meg." És most akkor ennek örömére hullámozzunk??!”
 • 258. dunaszerdahelyi 2008. november 04. 16:38
  „Aki forditasra szorul, hogy meg tudja ertetni magat Pisti pincerrel, szivesen segitek neki :D Miert pont Krusovice? Attol vannak jobb sorok is.
  Szvatopluk: Meg, meg, meg! Halalra rohogom magam a hozzaszolasaidon :D Annyira komolyak es egyben olyan rohejesek.”
 • 257. Legenda 2008. november 04. 12:04
  „A szlovákok maguktól nem tudtak államot alapítani, aztán egyszercsak kaptak egyet.
  Településekkel, utakkal stb.
  Most meg még ez is kevés nekik. Ezek alapján olyanok mint a cigányok.
  Lapulnak, mint sz*r a fűben, aztán meg jönnek a nagy becsületességükkel,
  és mindent maguknak akarnak. (Mert tudni illik, amit egyszer már ők, saját
  maguk loptak el,önerőből, az már az ővék is, és senki másé)
  Minden történelmi igazságtalanság ellenére, én még magyar közszereplőtől, sohasem
  hallottam olyant, hogy ki kellene írtani bárkit is.
  Szlovák politikusoktól meg elég gyakran hallani ilyesmiket. Alattomos egy
  náció, az már biztos...”
 • 256. szvatopluk 2008. november 04. 11:24
  „Legenda255-
  természetesen Magyarországhoz tartozott azokban az évszázadokban, amikor Magyarország történetesen nem tartozott a Habsburg birodalomhoz, vagy az Oszmán birodalomhoz.
  Mindamellett nem tagadható a tény, hogy a szlovákok az alatt az általad említett 1000 év alatt megtartották a nyelvüket, még az antropologiai sajátosságaikat is, mint szőkés haj, gömbolyű fejforma, kulturájukat szintén, mint a liptói túró és a knédli. Azért ez nem semmi 1000 év magyar jelenlét mellett.
  Valóban az a terv, hogy Győrt visszaváltoztassuk Szlovákká, a Győri Matróz kocsmában a Dunakapu Téren azután csak szlovákul rendelhetsz halászlét meg kisadag túróscsuszát a Pisti pincértől. És Krusovice lesz az egyetlen sör, amit ihattok.”
 • 255. Legenda 2008. november 04. 10:28
  „Na szépen vagyunk.
  Még a végén kiderül, hogy a Felvidék nem is tartozott soha Magyarországhoz.
  Az csak egy 1000 éves megszállás volt.
  Kíváncsi leszek, mikor jönnek a szlovák tankok Győrbe, visszafoglalni mindent, ami a szlovákoké.
  Hát ez már nevetséges...”
 • 254. szvatopluk 2008. november 03. 23:51
  „Székely Embör, mondjad már meg a lacibának /212-213/, hogy ahogy nem magyarok tervezték és építették fel Brassót, Segesvárt, Fogarast, Szebent de az oda települt szászok, ugyanúgy a Szepességi németek /Zipster/ építették fel a Felvidéki városok nagy részét. Még hasonlítanak is egymásra.
  Székely Embör él e még a híres Sandu Floricioiu Brassóban - az első román alpinista a Himalájában. Még magyarul is tud az öreg.”
 • 253. CsakazETO 2008. november 03. 22:26
  „Nos akinek még nem fordult fel a gyomra, annak íme a szloták levél a meccsről:

  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=66529

  Csak emlékeztetőül:
  - A magyar huligánok rátámadtak a rendőrökre kövekkel (előtte nap sterilre takarították a szektort) és székekkel (természetesen állószektorról beszélünk)
  -A zászló takarásában "bűncselekményrte készültek"
  -Hátul (ahol senki sem látta) el akartak osonni a vendégszektorhoz és ott verekedtek össze (ennek ellenére a szektorban támadtak)

  Akinek nem világos: óráról órára találnak ki nagyobbnál nagyobb ökörséget. Legalább hazudnának következetesen egyfélét, de ahhoz is hülyék!!!

  ------------------------------------------------------

  Pár érdekes rész a szloták levélből:

  "A rendőri intézkedést a mérkőzés 17. percében az indokolta, hogy a DAC Dunaszerdahely és a Ferencváros szurkolói közösen közvetlen fizikai erőszakot alkalmaztak a rendőrökkel szemben."

  "A keletkezett sérülések túlnyomó része a stadionból való kijutáskor keletkezett mivel a rendezők a rendőrség felszólítása ellenére a kapukat bezárták" (Nagyon is jól látszik a videókon, hogy éppen a rendezők nyitották ki, hogy a pár méternyi helyre beszorultak ne tapossák egymást halálra, majd pedig a rendőrők zárták rájuk a kapukat, a rendezőket meg elkergették)

  "Egy 18 éves dunaszerdahelyi férfit a tömeg úgy összenyomott, hogy az oxigénhiány miatt összeesett." Aki fél méterre volt az említett sráctól (jobbulást neki), azt mondta, hogy miután agyba-főbe verték, próbált neki segíteni, de őt is elkalapálták közben. A földön, eszméletlenül fekve is rugdalták, még miközben vitték a mentősök is odacsaptak neki.

  "A mérkőzés helyszínén, meghívás alapján 5 fő rendőr teljesített szolgálatot Győr-Moson-Sopron MRFK-tól.
  Az ő feladatuk az események vizsgálata és nyomon követése volt. Az események időpontjában nem biztos, hogy jelen tudtak lenni az adott helyszíneken." Ezen miért nem vagyok meglepődve...?

  Kezd derengeni??? Ha aludtak volna, akkor is sz.rrá lettek volna verve! Undorító...”
 • 252. Lacibá 2008. november 03. 22:23
  „234.eske! Elolvastad amit irtam? Az ostoba komcsi dumáddal együtt huzz a francba. A hasonló beszólások miatt akadtam ki.”
 • 251. dunaszerdahelyi 2008. november 03. 21:45
  „CsakazETO: Namost nem tudom miert, bar valamennyit hallani es latni rola, de pontosan abban az utcaban lakom, ahol tobbekkozt a rendorseg vegigkiserte a szlovak szurkolokat, es biztosithatlak afelol, h nem egy szlovak idiota megkapta a magaet. Azon a napon teljes csend volt az utcakon, mar reggeltol rendorok sora orizte a varost, es ha gyalogosan elmentel mellettuk, nem egy szajabol csak a morgast lehetett hallani, h ket idiota csapat miatt kell nekik meg unnepnapon is szolgalatban lenniuk. Tehat eleve sikideg rendorok felugyeltek az un. rendet, akiknek eleg volt egy rossz szo, es elborult az agyuk. Es mondjuk meg oszinten, ha egy rendor azt mondja allj felre, felre kell allnod, igazold magad, igazolnod kell magad, ha azt mondja nem teheted ki a zaszlot, akkor jobb ha nem rakod ki azt a zaszlot, kulonben ugy jarsz, ahogy magyar szurkoloink. Undoritonak es helytelennek tartom, es bennem is forr a duh, de ez van. Termeszetesen nem kell ezt szeretni es elfogadni sem.”
 • 250. Székely embör ! 2008. november 03. 21:18
  „Brassóból irok !
  Sokat nem mondhatok Sopronrol mert csak egy -két orát voltam ott , amugy szép volt !”
 • 249. bicska2 2008. november 03. 21:16
  „Kedves 231. hozzászóló!
  Az általad leírt eset néhányszor már megtörtént, a mi rendőreink mégsem vertek félholtra egyet sem a vendég szurkolók közül. Teljesen mindegy ki mit mondott, dobott, égetett...nincs joga a rend (és törvény őrének) eszméletlenre verni senki ember fiát. Attól tartok még a végén az ott megvert magyaroknak kell bocsánatot kérni, amiért nemtetszésüket fejezik a történtek miatt. Elképesztő, tényleg irány az akol.! MAGYART VERTEK!!!Ez neked nem jelent semmit?”
 • 248. ddd 2008. november 03. 21:04
  „kedves székelyembör

  na de ne ám sértésnek vedd csak úgy rákérdeztem.és hogy tetszett itt?tetszik a város?
  te honnan írsz amúgy?”
 • 247. CsakazETO 2008. november 03. 21:03
  „234: "16szlovák hülye és 16 magyar került letartoztatásba--semmivel sem tettek különbséget"

  Azért nem egészen... A meccs előtt vitték el a szlotákokat, mert nekimentek a rendőröknek. A magyarokat pedig az attakjuk alatt emelték ki.

  Az a baj most is, hogy félinformációk alapján, felületesen szemlélve az eseményeket alkotnak egyesek véleményt. Ha csak annyit látsz, hogy 16-16, mondhatod, hogy korrektek voltak. De ha jobban utánanézel, láthatod, hogy mekkora különbség. Főleg ha láttad, hogy az ominózus attak előtt a slovan drukkerei a rendőrkordont lövöldözték fejbe rakétákkal és görögtüzekkel. És ugye nem oda mentek rendet tenni...”
 • 246. Székely embör ! 2008. november 03. 20:54
  „Kedves ddd !Jártam én az önök környéken és mind utas ujságot vásároltam Sopronban a vonatálomáson és azota ismerem a kisalföldöt igy közbe-közbe megnezem az internetes oldalát !”
 • 245. ddd 2008. november 03. 20:49
  „székely embör nem így értettem.hanem h innen majdnem 1000 kmről hogy akadsz rá egy pont egy ilyen távoli kis megyei lap oldalára”
 • 244. rendet végre Magyarországon 2008. november 03. 20:43
  „Azt fogjuk előbb-utóbb elérni hogy kiutálnak bennünket magyarokat Európából a csürhe miatt.Azt hiszi ez párszáz randalirozó hogy Magyarországon kívűl elfogadják ezt a stílust?Itthon mindent meg lehet csináln,mert ha a rendőr közbelép akkor rendőrállamot ordibálnak a Morvai félék.Igaz két embert agyon lehet lőni úgy sem fogják( nem is akarják ) megtalálni a tetest(ket),mert akkor ismér a rendő lessz a hibás.Mi itthon itt tartunk,Európa utcahosszal előrébb”
 • 243. Székely embör ! 2008. november 03. 20:43
  „Kedves ddd ! Internet van már nálunk is !”
 • 242. ddd 2008. november 03. 20:39
  „székely embörnek igaza van.


  Előbb talán fejben kellene magyarnak lenni.Nem attól leszel nagy magyar h meccsre nagy magyaroeszág drapival mész, meg árpádsávos zászlót lengetsz a kossuth téren aztán összetöröd a várost.
  amikor állampolgárságot kellett volna szavazni a kint élő testvéreinknek akkor nem tolongtak ennyien h én ilyen meg olyan nagy magyar vagyok.

  te székelyembör amúgy te hogy kerültél pont ide a kisalföld fórumára?”
 • 241. kőműves 2008. november 03. 20:39
  „Azt lehet mondta hogy mennyé köcsög:)”
 • 240. kőműves 2008. november 03. 20:37
  „Amúgy jártam már romániában, és Szlovákiában is persze benzineskanna, nagymagyaorországzászló nélkül viszont magyar rendszámú autóval és a kutya sem foglalkozott velem , senki sem bántott, sőt bent pozsonyban egy szlovákrendszámú skoda sávváltáskor be is engedett:)”
259 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB Sopron: vérbeli irányító a kenguruk földjéről

Kosárlabda - Aprócska, kedves, mosolygós „szőke ciklon" cikázik újabban az MKB-Euroleasing… Tovább olvasom