Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Csillogó ezüst a Castrumnak a Szolnoki Nemzetközi Karate versenyről

Szolnokon kezdték meg a 2017-es őszi versenyszezont a kapuvári Castrum karatésai.
A 35. jubileumi European Open Szolnok Cup elnevezést viselő bajnokságon 10 nemzet felnőtt versenyzői mérték össze tudásukat.Ukrajna, Oroszország, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Grúzia, Szlovákia, Horvátország, Románia és Magyarország karatékái képviselték magukat. A Castrum könnyűsúlyú versenyzője Németh Veronika ezüstérmet szerzett, míg Szondi Anikó a nehézsúlyban 5. helyezést ért el.

Ahhoz, hogy a világversenyeken minél sikeresebben szerepelhessenek a kapuvári karatékák még több nemzetközi versenyen kell, hogy megmérettessék magukat. A Szolnok Kupa mindig kiváló lehetőség erre.A női könnyűsúly elődöntőjéből a lengyel Sandra Nowak (Európa Bajnok ezüstérmes) legyőzését követően Németh Veronika a döntőben 9 perc kemény csata után, bírói döntéssel maradt alul az orosz bajnok, Saveleva Maria ellen.

Végerbauer Roberta a tavaszi szezonban még csak a junior korosztályban harcolhatott, ám túl a 18. születésnapján az ősszel már a Szolnok Kupán is kipróbálhatta tudását. A Castrumos nehézsúlyú junior bajnoknak a 30 esztendős orosz Valieva Irinát sorsolták, akit az első körben végig hajtott, majd a 2. hosszabbításban a kapuvári versenyző módosította taktikáját, ami sajnos a tapasztaltabb orosz vetélytárs ellen már nem vezetett sikerre.

A korábban mindig a középsúlyban küzdő Szondi Anikó ezúttal a női nehézsúlyban mérte fel képességét. Első küzdelmében a debreceni Farkas Adrienn ellen igyekezett a tetemes súlykülönbséget csökkenteni két remek technikai bravúrral kivitelezett guruló-repülő (Roll-Kick) rúgással, melyből wazari-t ért el.

A következő küzdelem során a súlycsoport későbbi győztesével a litván Brigita Gustaityte ellen viszont már a jelentős súlykülönbséget nem tudta technikai tudásával ellensúlyozni, így az 5. helyen végzett.

"- Remek tükör, és nagyon jó nemzetközi lehetőség volt a hétvégi Szolnok kupa  arra, hogy tovább erősítsük a felkészülésünket. Fiataljaink az U22-es Európa Bajnokságra, míg Németh Veronikával a KWU Világbajnokságra készülünk az év 2. szezonjában. Nagyon örülök, hogy mindhárom versenyzőmre kemény csatákat osztottak a versenybírák, mert így kaphattam valós képet arról, hogy milyen irányba folytassuk tovább a felkészülésünket, ha a világversenyeken is remekelni szeretnénk!" - tudatta portálunkkal sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda NB I/B - Új elnök a mosonmagyaróvári kézilabdásoknál

A következő öt évben Horváth Cs. Attila lesz a Mosonmagyaróvári KC elnöke. Tovább olvasom