Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Apja nyomdokain a kis Sztevanovic - Kapus lett az egykori győri közönségkedvenc kisebbik fiából

A nyolcéves Mihajlo, aki egyébként Győrben született, az FC Victoria Kragujevac játékosa.
Szasa Sztevanovic 2004-ben igazolt az ETO-hoz, s 258 alkalommal lépett pályára az NB I-ben zöld-fehér színekben. Több nagy győzelem részese volt, bajnok is lett a győriekkel. Játékos-pályafutása végén, 2013-ban egy ideig az ETO sport-igazgatója is volt.
Apa és fia: Mihajlo és Szasa együtt gyakorol.
Apa és fia: Mihajlo és Szasa együtt gyakorol.
A szurkolók imádták a megbízható kapust és ő is szeretett Győrben élni, kisebbik fia már a megyeszékhelyen született. A most nyolcesztendős Mihajlo minden bizonnyal örökölte édesapja tehetségét, az FC Victoria Kragujevac igazolt kapusa.

"Sajnos Mihajlo már nem nagyon beszél magyarul, mivel nem gyakorolta a nyelvet, így elfelejtette – meséli az ETO korábbi kiváló kapusa, Szasa Sztevanovic. – A kisebbik fiam egy éve futballozik és nagy örömömre kapus lett."
A hórihorgas volt labdarúgó szerint még nem lehet tudni, fia milyen játékos lesz.

"Azt látom, hogy van benne tehetség, amit valószínű tőlem örökölhetett, de túl korai lenne a jövőjéről bármit is kijelenteni. Ami biztos, nagyon szeret futballozni, sportolni és most ez szerintem a legfontosabb."
 
Érdekesség, hogy Sztevanovic nagyobbik, 17 éves fia, Sztrahinja is kiváló sportoló. "Ő nem a labdarúgást, hanem a kosárlabdát választotta, s a KK Radnicki játékosa, de egyáltalán nem bánom, hogy nem a futballpályán kötött ki. A lényeg, hogy ő is sportol, s úgy fest, van is tehetsége a kosárlabdához."

Sztevanovic hazatérése után előbb menedzserként dolgozott, s egy sportdokumentumfilmeket forgató céget is alapított. Álma volt egy futballiskolát létrehozni, emiatt egyébként tavaly még Szombathelyre is ellátogatott, ahol magyar "kollégájával", Király Gáborral találkozott.
 
"Ő egy igazi példakép, akire felnézhetnek a fiatalok. Hasonlítunk abban, hogy mindketten nehezen szakadtunk el ettől a csodálatos játéktól. Nem titok, otthon, Szerbiában egy, a szombathelyihez hasonló sportcentrum kialakítását tervezem" – árulta el akkor lapunknak a szerb kapus.

Nos, a tervből mára valóság lett. "Nagyon büszke vagyok rá és örülök, hogy sikerült megvalósítanom az álmom. A focisulinkban jelenleg százötven gyerek futballozik. Nyolc korosztályban, nyolc edző foglalkozik naponta a tehetséges gyerekekkel. A munkából természetesen én is kiveszem a részem, egyéni kapusedzéseket tartok" – tette hozzá Sztevanovic, aki a helyi labdarúgó-szövetség elnökségének tagja, s tavaly még egy éttermet is nyitott.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromgólos győzelemmel kezdett a Debrecen

Háromgólos győzelemmel kezdett a Debrecen
A Debreceni VSC hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott az albán FK Kukesi felett a labdarúgó… Tovább olvasom