Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Ünnepi koncert Liszt-díjasokkal Sopronban


Ünnepi hangversenyt rendeznek mindenszentekkor a világot bejárt Tomkins Énekegyüttes és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Liszt-központban csütörtökön este 7 órai kezdettel.
– A keresztény és az ortodox keresztény egyházak november elsején, mindenszentekkor az üdvözült lelkek emléknapját, illetve a megdicsőült egyházat ünneplik. Mindez meghatározta azt is, hogy milyen repertoárral érkezzünk újra Sopronba – mondta a Kisalföldnek Dobra János, az 1978-ban alapított Tomkins Énekegyüttes győri születésű, Liszt-díjas és érdemes művész karnagya. – A soproni közönség előtt Rachmaninovtól a Vesperás, illetve az Aranyszájú Szent János liturgiája részleteit, továbbá az egykori nádor, Esterházy Pál herceg „Harmonia caelestis" kantátáit adjuk elő. Negyvenéves fennállásunk óta valljuk Weöres Sándor gondolatát: „Mit málló kőre nem bízol: mintázd meg levegőből" – a dal levegőből mintázott műalkotás, elpusztíthatatlan, örök. Fennállásunk negyvenedik évfordulója jubileumi koncertjét Budapesten tartjuk decemberben.
A Tomkins Énekegyüttes mindenszentekkor ad koncertet a Liszt-központban.
A hangverseny első részében az ugyancsak Liszt-díjas Oberfrank Péter karmester, zongoraművész, a Petőfi Színház zenei vezetője Mozart d-moll zongoraversenyét interpretálja és vezényli a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart a hangszer mellől.
Négy-hat szólamú műveket írt

A budapesti Tomkins Énekegyüttes a XVI–XVII. század fordulójának kimagasló angol zeneszerzőjéről, a négy-hat szólamú madrigáljairól híres Thomas Tomkinsról kapta nevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Fidesz - Kit képvisel az ellenzék?

A magyar kormány Sopront és térségét kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította - közölte Farkas… Tovább olvasom