Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Új vezetési, működési modell a holdingnál

Az előzetes tervekkel ellentétben nem kerül a közgyűlés elé a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.-vel kapcsolatos napirend.
A mai közgyűlés nem tárgyalja a holding alapszabály- és ügyrendmódosítását, annak ellenére, hogy a meghívóban még szerepelt a napirend.

– Nincs ebben semmi különös – válaszolta érdeklődésünkre Fullér István, az igazgatóság elnöke. – Az új igazgatóságot november 15-én választották meg. Az eddig eltelt idő rövidnek bizonyult egy új alapszabály és ügyrend aktualizálására. Nem szeretnénk elkapkodni a dokumentumok átdolgozását, ugyanis a módosított társasági törvény vonatkozó előírásait is figyelembe kell venni, éppúgy, mint a holding közgyűlésének személyi döntését.

Mint arról a Kisalföld beszámolt, az új önkormányzat – ahogy ez lenni szokott választások után – úgy döntött, élve tulajdonosi jogával, visszahívja a zrt. felügyelőbizottságát és igazgatóságát, egyúttal új tagokat delegál. Ebben a szellemben döntött a holding közgyűlése is, így november 15-én megalakulhatott az új igazgatóság, amelynek már nem lett tagja korábbi elnöke, Beck György, aki egyúttal a zrt. vezérigazgatója is volt. Az igazgatóság elnökévé Fullér Istvánt választották, a cég vezetője azonban továbbra is Beck György maradt.

– Természetesen egy új munkarendet kell kialakítani, most váltjuk aprópénzre a tulajdonosi döntést – folytatta az elnök. – Arról van szó, hogy a holding a városi cégek zászlóshajója, működése – ezen belül a különböző divíziók tevékenysége – jelentős mértékben kihat az emberek életére. Ezért egy hatékony és optimális vezetési, működési modellt szeretnénk kidolgozni, a hozzá rendelt megfelelő szabályzatokkal. Ezek vitájára, elfogadására a jövő év elején kerülhet sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjazását kérte a tűzoltóparancsnok

December 15-i hatállyal nyugdíjazását kérte Kovács János alezredes, a soproni tűzoltóság… Tovább olvasom