Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Tizenhárom éve téma, hogy szálloda épül a ruhagyár helyén Sopronban

2021-ben lesz a soproni népszavazás századik évfordulója, amelynek eredményét a Rákóczi utcai honvédtiszti leánynevelő intézetben hirdették ki. Megújulhat-e a centenáriumra a később ruhagyárrá vált épület?
A Rákóczi utcai tömbön emléktábla hirdeti: „Ebben az épületben hirdették ki 1921. december 17-én Sopron és környéke népszavazás eredményét: magyarok maradtunk." A népszavazás századik évfordulójáig már három év sincs hátra.
 
A Kisalföld a kezdetektől nyomon követte a Rákóczi utcai épület rendszerváltás utáni sorsát. 2004 novemberében közöltük, a tulajdonosok eladnák az ingatlant, a ruhagyár termelését 2005-ben le is állították. 2006 februárjában arról írtunk, hogy szálloda épülhet a helyén, miután egy kecskeméti székhelyű befektetőcsoport hatszázmillió forintért hozzájutott az ingatlanhoz. 2008-ban azt ígérték, hogy három éven belül felépül nyolc-tíz milliárdos beruházással az exkluzív, négycsillagos szálloda, a Hotel Scarbantia.
 
Tizenhárom éve téma, hogy szálloda épül a ruhagyár helyén. Fotó: Magasi
Tizenhárom éve téma, hogy szálloda épül a ruhagyár helyén. Fotó: Magasi

A jogerős építési engedélyre 2010-ig kellett várni, azóta is Csipkerózsika-álmát alussza a projekt. A világgazdasági válság hatására kihátrált a bank a szállodai projektből – emiatt még a bontást sem kezdhették el. Új hitelezőt pedig a jelek szerint nem sikerült találniuk. Pedig a történelmi épület frekventált helyen áll, s azon túl, hogy rontja a városképet, már egyre veszélyesebb is...
Felhívtuk a szállodaprojekt céget: mi várható napjainkban a ruhagyári tömbbel? Érdemi választ nem kaptunk, mondván, folyamatban lévő ügyben egyelőre nem nyilatkoznak. Marad a kérdés: a századik évfordulón ezek szerint csak a kopott épület előtt emlékezhetünk?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két férfit fogtak el egy nap alatt Sopronban kábítószer miatt

Két férfit fogtak el egy nap alatt Sopronban kábítószer miatt
Egyiküknél házkutatást tartottak, a másikat vezetés közben ellenőrizték. Tovább olvasom