Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Térítés nélkül írják a pályázatokat

Lövői mikrotérség - A lövői szolgáltató központ ingyenesen készíti el a pályázatokat a környező önkormányzatok, civil szervezetek számára. Így jutott pénz út- és épületfelújításra, valamint a kistérségi kulturális koncepció kidolgozására.

A lövői szolgáltató és kulturális központ célul tűzte ki, hogy tevékenységével elősegíti a mikrotérségben lévő önkormányzatok munkáját. Folyamatosan figyelik a pályázatokat és igény esetén ingyenesen el is készítik azokat. A közelmúltban számos kiíráson szerepeltek, több projekt pedig elbírálásra vár.

– Nemeskér a művelődési ház korszerűsítésére kétmillió forintot nyert el, Völcsejen pedig hárommillió forintos támogatással elkezdődhet az út felújítása – mondta el a Kisalföldnek Gerencsér János, a központ igazgatója. – Mindezek mellett jutott pénz parlagfűirtásra, valamint terveink szerint még idén elkészül a kistérségi kiadvány folytatása. A központ készítheti el a Sopron–Fertőd kistérség kulturális koncepcióját. A Közkincs 2008 – Közkincs Kerekasztal elnevezésű szakértői csoport a munkával jövő tavaszra végez. A lövői tűzoltó-egyesület fennállása 125. évfordulójának programjait is központunk szervezi meg.

Gerencsér János hozzátette, a lövői iskola informatikai fejlesztésére is adtak be pályázatot. A 15 millió forintos támogatásról várhatóan ősszel lesz végleges döntés. A helyi iskola fejlesztésére azonban a kormány döntése szerint nem kaptak pluszforrást. Amint megjelenik az új kiírás, ismét megpróbálkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a gázoló rendőr ellen

Kismarton (Eisenstadt) - Vádemelési javaslattal élt a bécsi ügyészség annak az osztrák rendőrnek a… Tovább olvasom