Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Szűkül a kör

A soproni képviselő-testület zárt ülésen tárgyalta meg a felerészben a város tulajdonában lévő Domb Rt. (korábban Rózsadomb Rt.) alaptőkéjének leszállítását.
Erre a lépésre azért van szükség, mert a cégbíróság felszólította a tulajdonosokat, hogy az elszenvedett vagyonvesztés miatt hivatalosan is módosítsák adataikat.
Dr. Gimesi Szabolcs polgármestertől megtudtuk, az rt. részben a Globex-tartozás fejében került az önkormányzathoz évekkel ezelőtt. Sopron ötven százalékban tulajdonos, a részvények másik felét a Hunguest Rt. birtokolja. Valójában azok a követelések vannak a társaság tulajdonában, amelyekkel a Rózsadomb Rt. a Globex-perben bír. A társaságot eredetileg 1,2 milliárd forintos alaptőkével jegyezték be. A mostani, 370 millió forintra történő alaptőke-leszállítást azért kellett megtenni, mert a részvénytársaság tavalyi tevékenységének áttekintését követően, a zárszámadási adatok ismeretében a cégbíróság határozatban kötelezte a tulajdonosokat a cégadatok módosítására. Az ülésen arról is döntöttek, hogy a vezérigazgatói teendőkkel Szalay Lajos helyett a jövőben Barabás Lenke Judit budapesti ügyvédet bízzák meg. A képviselők azt remélik, az ügyvédnő elődjénél hatékonyabban képviseli majd a város érdekeit.
A csütörtök esti közgyűlést követően összeült a Rózsadomb Szálloda eladását végző bizottság is. Mint megtudtuk, a beérkezett 13 pályázatból hatot tartottak alkalmasnak arra, hogy személyes tárgyalásokat folytassanak az ajánlattevőkkel. Valamennyien benyújtották a szükséges banki igazolásokat és a város legfontosabb felté-

teleit is hajlandók elfogadni. A pénzügyi elvárások mellett ilyen például, hogy ne az eladónak kelljen a továbbépítéshez szükséges engedélyeket megszereznie. A polgármester megerősítette azt az információt, hogy soproni pályázó is van a tizenhármas listán. Az ő ajánlatával azonban egyelőre nem foglalkoznak, mivel halasztást kért a szükséges banki dokumentumok beszerzéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös térképet adnak ki

Másodszor rendeztek osztrák – magyar régészeti találkozót Sopronban, amely az ipartörténeti… Tovább olvasom