Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szőlő és bor a fotókiállításon

A Soproni Fotóművészeti Kör fotográfusai a Bormarketing Kht. felkérésére és támogatásával nyitottak kiállítást a Hotel Fagusban Bor és szőlő címmel.

– A Bor és szőlő kiállítás alapötlete a Bormarketing Kht.-től érkezett. A Fotóművészeti Kör tagjai, Ambrits Tamás, G. Nagy László, Hainer István, Hajdú László, Herr József, Kránitz András, Németh Béla, Pócza Gábor, Simon Tibor és Ujvári Gábor felkérést kaptak, hogy a témában, a kiállítóhely szelleméhez és a kékfrankos fővárosának rangjához illő képeket mutassanak be a szállodában – kezdte Pócza Gábor, a kör titkára.

A kör tagjainak mostani tárlatán a bor és a szőlő áll a fókuszban.
A kör tagjainak mostani tárlatán a bor és a szőlő áll a fókuszban.

– Egy hónap állt rendelkezésre a téma feldolgozására, mindenki egyedileg, saját stílusában gondolta végig a lehetséges megoldásokat. A hely magában hordozta a nagyméretű képek kiállításának lehetőségét, így még komolyabb volt a kihívás. Az alkotások 50x70 centiméteres méretben, kedvezményesen megvásárolhatók, a befolyt összeget a fotósok a kör működésére, további kiállítási installációk készítésére kívánják fordítani – fogalmazott a titkár.


A Soproni Fotóművészeti Kör 2001 októberében alakult, az évek során érkező új tagok mindig új színt, egyedi és eltérő látásmódot, újabb technikát hoztak magukkal. Van, aki a fotográfia hagyományos módját választja, van, aki kísérletező kedvű, van, aki a grafika és a fotó között lebeg, van, aki eseményeken fényképez, van, aki tájképeket, városképeket készít egyéni módon és van, aki otthoni műtermében alkot. A kör tagjai számos hazai és nemzetközi fotópályázaton értek el sikereket.

Olvasóink írták

  • 2. dr.Kovacs 2010. augusztus 15. 19:13
    „Jók a képek! A jövőben szívesen csatlakoznék a társasághoz !”
  • 1. Cerwin 2010. augusztus 11. 11:45
    „Szépek a képek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezvényközpont az Esterházy-kastélyban

Fertőd - Az Esterházy-kastély rehabilitációja új szakaszához érkezett: elkezdődött az egykori… Tovább olvasom