Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Szilvia dalszövege ihlette meg Rácz Gergőt és LL Juniort

Sopron–Budapest - Bak Szilvia dalszövege ihlette Rácz Gergő, LL Junior és Molnár Tamás közös szerzeményét. A soproni főiskolai hallgató egy, a fogyatékkal élők helyzetével foglalkozó pályázaton indult, és nyert.
Különleges ajándékkal lepték meg Bak Szilviát. A Hetedhét Oázis Alapítvány korábban azzal a céllal hirdetett dalszövegíró versenyt, hogy a fiatalok is foglalkozzanak a fogyatékkal élőkkel. A zsűrit az Anti Fitness Club tagjai, azaz Rácz Gergő, LL Junior és Molnár Tamás alkották. Az ítészek tetszését legjobban Szilvia szövege nyerte el. Az Egy perc az álmoké című dalt meg is zenésítették. Bár a nyereményt nem lehetett hazavinni, Szilvi abban az élményben részesülhetett, hogy a szerzeményt a fiúk a verseny díjátadóján csak neki énekelték el.

– Dalszöveget még sosem írtam, verseket viszont igen, ezeket kis könyvbe rendeztem és a barátaimnak adtam oda meglepetésként – mesélte Szilvia, aki a Savaria Egyetemi Központ művelődésszervező-testnevelő tanár szak végzős hallgatója. – Dalszöveget nehéz úgy írni, hogy nem ismeri az ember a dallamot, mégis nagy kedvvel kezdtem bele. A dal arról szól, hogy egy mosollyal, jobb odafigyeléssel a fogyatékkal élők napjait is szebbé tehetjük. Egy kedves gesztus, egy kinyújtott kéz az álmok megvalósulását jelentheti a segítséggel élők számára. Álmai pedig mindenkinek vannak...

Meglepetés volt, hogy Szilvia szerzeményét megzenésítették. Fotó: Magasi
Meglepetés volt, hogy Szilvia szerzeményét megzenésítették. Fotó: Magasi

Szilvia azt mondja, nem kell várni az ihletre, az jön magától. Ha eszébe jut egy gondolat vagy egy érzés, azonnal leírja.

Bár most a vizsgáira és a tavaszi diplomamunkájára készül, a vers- és dalszövegírást nem adja fel.

Talán az is megeshet, hogy kiadókat, zenészeket keres meg. Bár nem tanulta a költészetet, de szerinte vannak olyan jók a versei, hogy egyszer könyvben is ki lehetne adni azokat. Igaz, pénz és kapcsolatok nélkül mindez borzasztó nehéz lenne. Aztán ki tudja, még egy pályázat, egy lehetőség, és ismét találkozhatunk Szilvia nevével, pontosabban a szerzeményeivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a négycsillagos szálloda

Hegykő - Már érvényes építési engedéllyel rendelkezik a Hegykőre tervezett négycsillagos, Natura… Tovább olvasom