Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Sopronban - Képviselői helycserék: Filep Márk letette az esküt

A belvárosi körzetben az időközi választást megnyert Filep Márk letette az esküt és megkapta bizottsági feladatait is a péntek délutáni rendkívüli közgyűlésen. Egyel mégis kevesebb a testületi létszám: Vörös Viktor lemondása most lett hivatalos.
Dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta pénteken a közgyűlést a július 15-iki időközi választás eredményéről. Mint az már ismert, a leadott szavazatok hatvankilenc százalékát kapta a belvárosban Filep Márk, a Fidesz-KDNP jelöltje. A harminchárom éves szociális szakember most letette az esküt és aláírta az okmányokat. A képviselő be is mutatkozott:

Itt születtem, ide születem, itt végeztem az iskoláimat. Pici gyerekként szerettem meg a várost, szociálpedagógusként a jótékonyság vitt először a közéletbe. Mérhetetlen szeretetet érzek Sopron iránt, megtiszteltetés, hogy az a kisgyerek, aki koptatta a Fő téri köveket, most itt lehet. Igyekszem megfelelni a felelősségnek!"

– mondta ünnepélyesen a testületnek a képviselő. Teljes jogú tagként foglalta el a helyét – egyelőre a harmadik sorban.

Vörös Viktor viszont lemondott képviselői mandátumáról, erről szóló nyilatkozatát dr. Kovács Gábor aljegyző olvasta fel. A kompenzációs listáról szerzett helyét augusztus 31-i dátummal adta vissza. Az ellenzékből egyébként egyetlen képviselő volt a gáton, Biczi László, a szocialistáktól.

Az Innovációs Technológiai Központnak keresett ideális helyszínt az önkormányzat, meg is találta a délkeleti gazdasági terület mögött. A közgyűlés pénteken azért tűzte napirendre a témát, hogy ezt a helyszínt átminősítse ipari-gazdasági területté.

Filep Márk teljes jogú képviselővé válása miatt újraosztották a bizottsági helyeket is. A Fidesz-frakció új tagja a gazdasági, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottságban, valamint a költségvetési bizottságban is dolgozni fog. Péli Nikolettát az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság alelnökévé, illetve Csiszár Ákost a költségvetési elnökhelyettesének választották.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét ellen keményebben Sopronban

Szemét ellen keményebben Sopronban
Egyre nagyobb problémákat okoz a szemét, azoknak a partizánakcióknak a kezelése, amik nyomán… Tovább olvasom