Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Összefogás utáni vágy Hidegségen

Hidegségen péntek délután 4 órakor zárult le a jelöltállítás az augusztus 17-i időközi választáshoz. A helybéliek kilenc képviselő- és három polgármesterjelöltre adták le jelölőcéduláikat.
Mint arról lapunk július 12-i számában hírt adtunk, Hidegségen, az alig több mint háromszáz lelket számláló községben inkább feloszlatta magát az öttagú képviselő-testület, semmint statisztáljon a Fertőhomok–Hidegség körjegyzőség szétválasztását szorgalmazó polgármesteri aláírás gyűjtéshez is.

Hidegségen augusztus 17-én választanak új képviselő-testületet és polgármestert. Képviselői jelöléshez három, polgármesteri jelöléshez kilenc ajánlószelvényre volt szükség. Az eseményekről a helybéli ek véleményét kérdeztük. A földekről igyekszik hazafelé V.-né Erdősi Irén nyugdíjas, ta licskája konyhakerti termények kel teli. – Ez a falu már nem a ré gi – mondja kissé bánatosan.

– Egyre nagyobb a széthúzás, ahelyett, hogy összefognának az emberek – panaszolja V.-né.
– Azóta vált ilyenné az élet, amióta drágább a megélhetés. Ezen kellene változtatni. Csak olyanra fogok szavazni, aki ezt az elvet vallja...

Inkább érdemi munka

Galambos Károly szerelő is meretségi körének véleményére is kitér, amikor elmondja, szerintük az egyik korábbi polgár mestert kellene megválasztani, semmint a körjegyzőség szétvá lasztását szorgalmazó mostanit.

Úgy tudják, a körjegyzőségeket az állam támogatja. Tősgyökeres hidegségi Horváth József nyugdíjas is, aki szintén el fog menni a választásra. „Kár, hogy a testület és a polgármester nem értette meg egymást, sok idő és energia megy el az új választási her cehurcával. Helyette érdemi mun kát is lehetne végezni..."

A régi már bizonyított Szabó Istvánné és E.-né Rákóczi Aranka a megállóban várako zik a Sopronba tartó autóbuszra. Véleményük szerint a mostani polgármester már bizonyított, sokat tett a faluért. Hidegségen új játszóteret alakítottak ki, és az utak, járdák rendbetételére is fu totta. – Azonban ami a körjegy zőséget illeti, meg kellene fontol ni, érdemes-e továbbra is szorgal mazni a szétválasztást – teszi hozzá Szabóné. – Nemrég hallottam, a fertőhomoki közös körjegyző séggel egyáltalán nem csorbulnak a hidegségi érdekek, hiszen külön képviselő-testületünk és önálló költségvetésünk is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi gyümölcsfajták kutatói

A soproni Castanea Környezetvédelmi Egyesület két évvel ezelőtt kezdte el a régi magyar… Tovább olvasom