Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Nemcsák Károly elvállalta a szilveszteri műsorvezetést

Sopron - Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész lesz a műsorvezetője a Sopron Város Fúvószenekara hagyományos szilveszteri koncertjének, amelyet az MKB-arénában rendeznek. Tiszteletdíját a zenekar alapítványának ajánlotta fel.
- Jó szívvel fogadtam el Vörös Péter zenekari titkár felkérését, hogy műsorvezetője legyek a szilveszter délutáni hangversenynek. S mivel számomra természetes, hogy tegyek valamit Sopronért – hiszen a soproni színtársulatban dolgozom –, a felajánlott gázsit a zenekar alapítványának adományozom, használják fel közösségi célokra – mondta Nemcsák Károly. (Tavaly Mikó István jóvoltából a zenekar egyik legfiatalabb tehetsége, Böröndy Veronika kapott klarinétot. Idén a Nemcsák által felkínált honoráriumot a zenekar új egyenmellényének finanszírozására használják fel.)

Sopron Város Fúvószenekara hagyományos szilveszteri koncertjei nagy sikernek örvendenek.
Sopron Város Fúvószenekara hagyományos szilveszteri koncertjei nagy sikernek örvendenek.

Nemcsák Károly a főiskolán került igazán közel a zenéhez: tanárai között volt Nádasdy Kálmán és az operaház akkori főrendezője, Békés András, akik legendásan jól tanítottak, megszerettették vele a zenét. Ma már – mint említette – elérkezett abba a korba, amikor csak a Kossuth és a Bartók rádiót hallgatja. Főképpen a kocsiban szól a zene, a reneszánsz muzsika éppúgy a kedvencei közé tartozik, mint Bach, Schubert vagy Haydn.

Kedvenc hangszere a hegedű és a harmonika, ám a tárogatómuzsikát is szereti, amely visszaidézi gyerekkorát, szülőföldje meghittségét, nyugalmát. Gyermekei már zongorázni tanulnak, s a furulya is ott van a kezükben, így nincs vita, ha komolyzene árad a hangszórókból.

Az idei hangversenyen Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész lesz a műsorvezető.
Az idei hangversenyen Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész lesz a műsorvezető.

– Azt is szerencsémnek mondhatom, hogy főiskola után a híres rendezőhöz, Ruszt Józsefhez szerződtem, aki a muzsikát igen fontosnak tartotta a színház életében. Rendezett az operában is. A vele eltöltött öt év során sok kifejezetten zenés műben játszottam, például Bartók Béla–Balázs Béla Fából faragott királyfijában, A csodálatos mandarinban vagy a Kékszakállú herceg várában. A történetet mi persze prózai eszközökkel adtuk elő. A nyolcvanas évek elején Arezzóban két színházi fesztiválon is bemutathattuk ezeket a darabokat. Ami a Sopron Város Fúvószenekara szilveszteri koncertjét illeti, nagy megtiszteltetésnek veszem a felkérést. Noha tudom, nem rólam szól a hangverseny, szeretnék magam is hozzájárulni az óévbúcsúztató hangulathoz...

Olvasóink írták

 • 8. Csabazs 2008. december 30. 07:28
  „Azért más dolog műsorvezetőnek lenni, és megint más a SAJÁTBÓL(Mikó művész Úr) adni! Nemde....”
 • 7. SAmu 2008. december 27. 14:33
  „5.Kiskovács igazat írt, leellenőrizhető, hogy a "vendégművész" majd minden nagyszínházi darabban szerepel. Az, hogy volt szíves elvállalni a műsorvezetést is, engem annyira nem hoz lázba, de örülök, hogy itt önmérsékletet tanúsít és lemond a gázsiról....”
 • 6. joco 2008. december 27. 11:58
  „elemér 2008.12.25. 07:52 ?????”
 • 5. Kiskovács 2008. december 27. 10:28
  „Azt is mondhatnám kit érdekel ,de nem mondom. A kedves feleségének köszönhetően nincs olyan darab Sopronban amiben ne szerepelne. Sajnos a jó színészek helyett is Ő szerepel.Sajnos Ő megmaradt Vágási Ferinek, nem tudott színészi teljesítményével kilépni ebből a skatulyából!”
 • 4. anca 2008. december 27. 09:15
  „Elvállalta... ! Hogy el ne ájuljak! (Bocs.)”
 • 3. Nanu 2008. december 26. 17:33
  „Sopronban nincsenek hírek 3 napja vagy mi van ???”
 • 2. budvajzer 2008. december 25. 16:33
  „Vágási Feri új szerepkörben! Hurráááá!”
 • 1. elemér 2008. december 25. 07:52
  „Joco ez engem érdekel, majd adj nékem beszámolót. Küldöm a Sony kamerát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni kutatók a világkonferencián

Sopron - A világ legnagyobb földtudományi egyesülete nemrég véget ért konferenciájának egyes… Tovább olvasom