Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Négyszemközt a természettel

Négyszemközt a természettel címmel a sarródi Kócsagvárban nyílik kiállítás március 14-én. A tárlaton azok a képzőművészek szerepelnek alkotásaikkal, akik a Dunántúlt képviselik egy hamarosan megjelenő reprezentatív kiadványban.
A 2002-es év a képzőművészetben a vadászat és a természet éve. Ebből az alkalomból idén tavasszal jelenik meg a Négyszemközt a természettel című album dr. Ignácz Magdolna és dr. Berdár Béla magánkiadásában. Az albumban 81 alkotó és huszonnyolc különböző, a magyarországi természetvédelmet, az erdészetet és a vadgazdálkodást bemutató kiállításoknak helyt adó múzeum, kiállítóhely is szerepel, de nem feledkezik meg a kötet a természeti képzőművészet mecénásairól sem.
A reprezentatív kiadvány a jelenkor hazai magyar természetábrázoló képzőművészet átfogó, képes bemutatója lesz, amelyben az alkotók maguk vallanak a művészethez és a természethez való kötődésükről, életpályájukról. A felkért alkotók közül a Dunántúl képviseletében hat természetábrázoló képzőművész – Dedinszky Márta, Ivánkovics Szabolcs, Kern József , Keszthelyi Jenő, Sándor Róbert és Seres Erzsébet – mutatkozik be a Fertő – Hanság Nemzeti Park igazgatósági épületében, a sarródi Kócsagvárban március 14-én csütörtökön, délután négy órai kezdettel, a Négyszemközt a természettel című közös kiállítás keretében.
A tárlatot dr. Faragó Sándor professzor nyitja meg, s az alkotások április 28-ig lesznek látogathatók, naponta reggel 8-tól este 18 óráig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti leletekre bukkantak

Több értékes régészeti leletre - többek között egy római díszkútra - bukkantak az elmúlt hetekben a… Tovább olvasom