Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Linter Tibor hatodszorra nem fut neki

Húszévnyi polgármesterség után nem jelölteti magát Linter Tibor, Iván első embere az új helyhatósági választásokon.


„Csendben jöttem a polgármesteri posztért, ugyanígy csendben fogok elmenni" – fogalmazott Linter Tibor, Iván polgármestere lapunknak. Arra a kérdésünkre, miért nem jelölteti magát újból a polgármesteri székért, már nem akart részletekbe bocsátkozni. Pedig ő a kezdetektől, 1990-től öt cikluson át állt a település élén, mégpedig társadalmi megbízatásban. A faluban úgy hírlik, belefáradt a húszéves közösségépítő munkába, a településen meglévő, a többség és a roma kisebbség közötti feszültség szükségszerű, állandó oldásába. Információink szerint Ivánban egyelőre még senki nem adta le ajánlószelvényeit, hogy induljon a polgármesteri posztért. Igaz, szeptember 3. a határidő.

Linter Tibor – „Csendben jöttem a polgármesteri posztért, ugyanígy csendben fogok elmenni.
Linter Tibor – „Csendben jöttem a polgármesteri posztért, ugyanígy csendben fogok elmenni."


– Egyrészt örülök annak, hogy új vezetője lesz a falunak, hiszen a frissítés mindig jót tesz egy közösségnek, másrészt sajnálom is a polgármestert, mert faluvezetőként szimpatikus volt, amit tett – mondta Habda Péter tősgyökeres iváni. – Ennek ellenére sajnos a széthúzás ellen nem sok mindent tudott tenni, a többség és a kisebbség közötti konfliktust ő sem tudta feloldani. Próbálkozásai voltak, úgy érzem, nem sok eredménnyel.

Kolonics László nyugdíjas szomorúnak tartja, hogy nem indul újra Linter Tibor. „Semmi kifogásunk nem lehet vele szemben, nagyon elégedett voltam a munkájával" – mondta.

Hasonlóképpen nyilatkozott Balogh Ákos vadgazdálkodási technikus. A fiatalember részletezte: középületek szépültek meg, gazdagodott a közműhálózat, korszerű játszótér is nyílt a faluban. Kár, hogy ez utóbbit ismeretlenek megrongálták.

A polgármester tájház kialakítását is kezdeményezte, s jól sáfárkodott a falu pénzével. „Megértem a döntését, hogy nem jelölteti magát ismét, ugyanakkor magasra tette a mércét az utána következő polgármesternek. Jóindulata, önzetlen tenni akarása, egyszersmind igazságos szigora tanítani való" – összegzett.

Kovács István (középen egyik gyermeküket tartó feleségével) és Balogh Ákos. Másként látják a polgármester munkáját.
Kovács István (középen egyik gyermeküket tartó feleségével) és Balogh Ákos. Másként látják a polgármester munkáját.


– A polgármesteri munka legnagyobb eredményének azt tartanám, hogy lenne munkahely mindenki számára – vélekedett a négygyermekes 25 éves Kovács István, aki a kisebbségi önkormányzati választáson indulni szeretne. – Két éve munkanélküli vagyok, s a tisztes megélhetésért bármilyen munkát elfogadnék. De nincs. Azt is gondolom, a polgármester többet is tehetett volna, hogy ne legyen a faluban feszültség.

„Megértem a döntését, hogy nem jelölteti magát ismét, ugyanakkor magasra tette a mércét az utána következő polgármesternek. Jóindulata, önzetlen tenni akarása, egyszersmind igazságos szigora tanítani való."
Balogh Ákos

A falubeliek szerint bárki is lesz az új polgármester, nehéz feladat előtt áll, csakúgy, mint az új képviselő-testület. Az ivániak kemény, határozott és értékelvűség mentén működő önkormányzatot képzelnek el maguknak. Nem mindegy tehát, kit választanak ősszel a helyiek új vezetőnek, képviselőknek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgezésben pusztulhatott el egy magyar parlagi sas Ausztriában

Valószínűleg mérgezésben pusztult el egy 2005-ben, fészekben ülő fiókaként Magyarországon… Tovább olvasom