Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban - Új igazgatója lesz a Pro kultúrának

Sopronban, a nyári szünet utáni első rendes közgyűlésen minden egyes képviselő megjelent.
Kezdésként meg is szavazták a Soproni Szociális Intézmény alapító okiratának módosítását, s ugyanezt tették a város fenntartásában lévő óvodák esetében is. A Központi Gyerekkonyha igazgatói posztjának betöltésére pedig kiírták a pályázatot.

A Soproni Roma Nemzetiségi Önkormányzattal pedig szerződést kötöttek, így már nekik is lett saját irodájuk. Az első hozzászólásig, eddig a napirendi pontig kellett várni. Rétfalvi Csaba, a nemzetiségi önkormányzat elnöke kifejtette: egy célért dolgoztak együtt. A munkánkat nagymértékben megkönnyíti az önkormányzat támogatása.

Fodor Tamás polgármester megjegyezte, remélhetőleg most már minden akadály elhárult, így rendezett körülmények között dolgozhat az önkormányzat. „Ezt mindenféle él nélkül, komolyan gondolom" – fűzte hozzá. A határozati javaslatot minden egyes képviselő megszavazta.

A következő előterjesztésben arról döntöttek, hozzájárulnak, hogy Ágfalva is csatlakozzon a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Konzorciumhoz. Amennyiben a többi érintett önkormányzat is így szavaz, akkor a településen jövő év elejétől a szemetet az STKH Kft. fogja elvinni.

A honanyák és honatyák elfogadták a Sopron Megyei Jogú Város Integrált Területi Program 2014-2020 módosítását.

Az is bizonyos, hogy tovább bővül a városban a térfigyelő kamerák rendszere. Az erről szóló írásunk itt érhető el >>

A Sopronért Emlékérmet nem számítva október végéig lehet javaslatot tenni arról, hogy kik kaphassák meg a város által alapított címek, díjak és elismerések egyikét. Ez követően elfogadták a Várkerület használati utasítását. A témában olvasóink is szavaztak. S milyen eredmény született? Itt megnézheti>>!

Egyes városi beruházások előtt változtatni kellett a szabályozási terveken. Mivel, egyes építkezések nem valósultak meg, visszaállították az eredeti előírásokat.

A képviselők tudomásul vették Sopron idei, első féléve gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. Ennek, a közlekedéssel kapcsolatos főbb elemeit ebben az írásunkban foglaltuk össze>>.

A rendes közgyűlés végén pedig módosították a város 2016-os költségvetését.

A rendkívüli ülés elején elbírálták az egyik belvárosi ingatlan bérbeadására kiírt pályázatról. Új üzemeltetője lett a Torony kávézónak.

Előtte Kalmár István (MSZP) kérdezett: melyik szórakozóhely, amelyet referenciának megjelölt a pályázó. Meglátása szerint kockázatos lenne a Tűztoronyban éttermet nyitni. (A polgármester megjegyzése szerint nem étterem, hanem kávézó lesz itt).

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke adta meg. A pályázó régóta részt vesz a vendéglátásban, jelenleg is üzemeltet a vendéglátóhelyet a Fertő parton.

Végezetül pedig szavaztak a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetésével kapcsolatos tulajdonosi intézkedésről. Ennek értelmében pályázatot írnak ki a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára.

A megbízatás 2017. február elsejétől számítva öt évig tart. Vörös Viktor (PM) kérdésére válaszolva Sárvári Szabolcs jegyző elmondta, hogy a jelenlegi vezető, Horváth Zoltánné jövő februártól szakértőként fog dolgozni a cégnél.

A nap gyorsan véget ért, gyakorlatilag szó és vita nélkül szavazott igennel a képviselők többsége a napirenden szerelő előterjesztésekre. 

Előzmény:

A Központi Gyermekkonyha vezetőjének az év végén lejár a vezetői megbízatása, ezért a csütörtöki közgyűlésnek pályázatot kell kiírnia az állásra.

Több hasonlóan technikai jellegű napirend mellett a Soproni Roma Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködési megállapodásról is dönt csütörtökön a képviselő-testület. Ez utóbbi azért érdekes, mert a választások után megkötött szerződést a nemzetiség tavaly februárban felmondta, azóta a kormányhivatal is koordinált a felek között egyeztetést, de ez sem hozott eredményt.

A roma önkormányzatnak ugyanis feltételei voltak: internet-hozzáférést és -előfizetést kért az önkormányzati irodába, fix díjas vonalas telefont, valamint egy hatórás közfoglalkoztatott bérének ötszázalékos átvállalását. A kettő együtt bruttó 12 ezer forint. Hacsak a testület másként nem dönt, a feltételek teljesülnek és létrejön a megállapodás.

Ágfalva csatlakozik a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz, ha ehhez a közgyűlés is hozzájárul. Fejlesztik a térfigyelő kamerarendszert, a helyi kitüntetésekre tehető javaslatok beadásának határidejét pedig szeptember végéről október 31-re módosítják.

További szabályokat hoznak a belvárosi közterületek használatáról és módosítják a költségvetést is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Winkler Oszkár-emléktáblát ért a területrehabilitáció Sopronban - fotók

Winkler Oszkár-emléktáblát ért a területrehabilitáció Sopronban - fotók
Sopron védőszentje, Szent Mihály napján adták át a városszépítők építészeti díját, amelyre idén… Tovább olvasom