Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Kettős gyilkosság Sopronban - Soproniak a gyanúsítottak - újabb fotók

A gyilkossággal gyanúsítottak közül ketten soproniak. A gyilkosságban a lövészklub 53 éves soproni vezetője és egy 43 éves, szintén helyi férfi halt meg.

14.30 - A nyomozás során azt állapították meg, hogy valószínűleg kedd este 18.40 és 19.10 között történt mindkét gyilkosság a lőtéren. A feltételezések szerint az 53 éves lőtérvezető egyedül tartózkodott a helyszínen, amikor két fiatalember jelent meg azzal, hogy lőni szeretnének; egyiküket ismerhette, mert a lövészklub tagja volt. A két fiatalembernek volt egy harmadik társa is, ő kint várakozott.  

Garamvölgyi László arról nem tudott beszámolni, hogy a gyilkosságot milyen módon követték el,  de jelezte, hogy az "látszólag minden ok nélkül" történt. Az  elkövetők éppen a holttestet akarták eltüntetni, amikor a megbeszélt  találkozóra a lövészklubba érkezett a 43 éves férfi.

A fiatalemberek ekkor őt is lelőtték, majd a fegyverekkel és több tízezer forint zsákmánnyal elmenekültek.

13.25 - Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója, Garamvölgyi László dandártábornok a kisalföld.hu megkeresésére elmondta, hogy a Sopronban kedden este történt kettős gyilkosságban a lövészklub 53 éves soproni vezetője és egy 43 éves, szintén helyi férfi halt meg. Ő nem tagja a lövészklubnak, hanem ismerőse a lőtér vezetőjének és csak beszélni akart vele. Mint azt a tábornok elmondta, valószínűleg rosszkor volt rossz helyen.

A rendőrség késő este, 10 óra 22 perckor kapta az információt, hogy hozzátartozói nem találják a 43 éves férfit, s úgy tudják, kiment az Anger-réti lőtérre.

– Győrből elindultak a helyszínre a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának forrónyomosai. S mert lövész klubról van szó, s megállapították, hogy fegyvereket is vittek el az elkövetők – még pontosításra szorul, hogy mennyit –, így a városban fegyveres bűnözők kószálhatnak, az országos főkapitány rendelkezésére még az éjszaka Sopronba indult a készenléti rendőrség egy jelentős létszámú kontingense. A nyomozás megállapította, hogy készpénz is eltűnt, hogy mennyi még pontosan nem tudni, így fennáll rablógyilkosság gyanúja is.

Kettős gyilkosság Sopronban - Fotó: MTI

Gyakorlatilag egy klasszikus forrónyomos üldözés során jutott el a rendőrség a három gyanúsítotthoz, akik közül ketten soproniak – tájékoztatott Garamvölgyi László.

Arra a kérdésünkre, hogy készülhettek-e az elkövetők egy későbbi bűncselekményre, Garamvölgyi László megerősítette:
– Nyugodtan leírható, hogy feltételezhetően későbbi komoly bűncselekmények elkövetését hiúsította meg a rendőrség a gyanúsítottak elfogásával.

12. 30. Portálunk információi szerint a tettesek hidegvérrel követték el a gyilkosságot. Az egyik áldozat rosszkor volt rossz helyen. Megbízható forrásból úgy tudjuk, őt, menekülés közben lőtték le. Több találat is érte.

12.19 - Annak a lőegyletnek a tagja volt a soproni kettős gyilkosság három gyanúsítottja, amelynek ügyvezető elnökét is lelőtték. Az információ szerint mindhárom gyanúsított tizen-huszonéves fiatal.

 Az Anger réti pálya szomszédsásában található Sopron város egyetlen minősített kispuska és pisztolylőtere, melyet a rendőrség, határőrség, posta és a soproni lövészklubok használnak. A pálya az egész régió egyetlen ilyen jellegű létesítménye, ahol szakképzett, vizsgázott lövészet-vezetők irányításával folynak a lőgyakorlatok - olvasható a Sopron Holding Zrt. weboldalán.11.55
- Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy a gyilkosság helyszínéhez vezető utakat lezárta a rendőrség, csak távolról látni rá a klub egyik épületének tetejére és kéményére. A közeli főút túloldalán  vagy fél tucat újságíró, operatőr várakozik. Rendőrségi források szerint még nem ért véget az esti órákban kezdett helyszínelés.

Az egyik áldozat, a klubelnök közeli ismerőse, Vígh József, a városi polgárőr egyesület elnöke az MTI-nek szerdán azt mondta, feltételezni sem tudja, hogy az egykori ökölvívónak, a helyi lövészéletet felvirágoztató sportembernek olyan kapcsolatai lettek volna, amelyek a gyilkossághoz vezethettek. Fáradhatatlan, tenni akaró emberként írta le a férfit, járőrtársát, a soproni polgárőr egyesület elnökségi tagját, akivel kedd délután beszélt utoljára.

11. 10. Gyászol a soproni sportélet, a rendőr nyugdíjasok egyesülete. A lövésztársak is megdöbbentek a szörnyű tragédia miatt. Mint azt az áldozat egyik társa a kisalfold.hu-nak elmondta: nagyon nehéz lesz pótolni a vezetőt, hiszen ő volt soproni lövészsport hajtómotorja. A mindene volt a lövészet, nagy űrt hagy maga után.

10.05 - Elfogták a kedd esti soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit - értesült portálunk rendőrségi forrásból.

Információk szerint három gyanúsítottja van az ügynek, a kihallgatásuk tart.

9.53 - Úgy tudjuk, a gyilkosságról szerda délután 1 órakor Budapesten a Teve utcában tartanak sajtótájékoztatót.

9.45 - Kevéssel kedden este fél tíz előtt érkeztek a helyszínre a készenléti rendőrség egységei. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás közlése szerint "kivégzésszerűen" ölték meg a két férfit, akiknek esélyük sem igen volt a védekezésre.

9.35 - Fegyvereket és pénzt zsákmányoltak a soproni lövészklubban elkövetett gyilkosság során - erősítette a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel.

Kocsis Tünde alezredes közlése szerint az egyik áldozat a lövészklub ügyvezető elnöke, a másik az egyik tagja. Az ügyben a megyei főkapitányság több emberen elkövetett emberölés ügyében nyomoz.

Kettős gyilkosság Sopronban
 
8.45 - Portálunk úgy értesült, hogy a két férfi életét golyó oltotta ki.   

Korábban: Úgy tudjuk, hogy a soproni Anger réti sporttelepen a helyi lövészklub vezetőjét és egy másik embert öltek meg ismeretlenek.

Információnk szerint a tettesek a gyilkosság után a helyszínről pénzt és a fegyvereket is elvittek magukkal.

A rendőrség kedd este óta helyszínel, és nagy erőkkel folyik a nyomozás.

Több mint tíz rendőr tartózkodik jelenleg is a sporttelepen. 


Kettős gyilkosság Sopronban - Fotó: Magasi Dávid
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térvédelmi rendszer a rendőrségnek

Nagy felbontású kamerákból, térvédelmi megfigyelő és riasztórendszerből áll az a technika, amit az… Tovább olvasom