Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Játszótér épül Nagycenken

A Simon család felajánlásából, tavasszal megépül a már régóta tervezett és várt játszótér a nagycenki Dózsa körúton. Az eddig összegyűlt adományokból a Gyár utca végén épülhet egy másik játszótér is.

– Az elmúlt években többször is pályáztunk, hogy megvalósítsuk a Dózsa körúton, a víztorony mellett a tervezett játszóteret. Forráshiányra hivatkozva kétszer is elutasították a pályázatunkat, ezért döntöttünk úgy, hogy gyűjtésbe kezdünk – meséli Udvardi Imréné polgármester. – Több vállalkozót megkerestünk, a Nagycenkért Alapítvány mellett összesen tizenkilencen támogatták az elképzelést. Amikor falu rendezvényeit rendszeresen segítő, nagycenki származású Simon Péterhez fordultunk, azt mondta, ne gyűjtsünk tovább, ő és családja hatmillió forinttal járul hozzá a játszótér megépítéséhez, azaz a kialakítás teljes költségét magára vállalja.

A támogató az önkormányzathoz eljuttatott levelében így ír: „Családom és jómagam a régmúltra visszanyúlóan kötödünk Nagycenkhez, így magunkénak érezzük az itt jelentkező gondokat és kiemelten fontosnak tartjuk azt is, hogy az itt élő gyermekek megfelelő játszóhellyel rendelkezzenek. Édesapám, dr. Simon Ferenc több, mint negyven éven át szolgálta háziorvosként a falut s így amellett, hogy emléke is kötelez bennünket, feladatunknak érezzük, hogy Nagycenket mi magunk is tovább szolgáljuk."

Udvardi Imréné polgármester elmondta, hogy a település örömmel fogadja a felajánlást. Jelenleg a tervezés zajlik, és a Dózsa körúton lévő víztoronynál tavasszal elkezdődhet a játszótér építése. A Simon családén túl összegyűlt összegből ugyancsak tavasszal, a Gyár utcában található Békavárnál is kialakítanak egy játszóteret.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományt kapott a gyermekotthon

Szeretetnapot rendezett a soproni Önzetlen Segítő Szolgálat, a bevételt a a gyermekotthonnak… Tovább olvasom