Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Hegykőn meghaladta a százezret a vendégéjszakák száma

Hegykő - Válság ide, válság oda, Hegykőn a vendégéjszakák száma meghaladta a százezret. A településen az idegenforgalmi adó egy részét pályázat útján visszatérítik a vállalkozásokhoz.
– Bár a végleges adatok a jövő év elejére várhatók, az már most látszik, hogy idén a vendégéjszakák száma meghaladta a százezret – tudtuk meg Szigethi Istvántól, a település polgármesterétől. – Ezzel a számmal a megyében Győr és Sopron mögött a harmadik helyen állunk. Országos viszonylatban – a hozzánk hasonló nagyságú falvakat nézve – bent vagyunk az első tízben. Az önkormányzat az idegenforgalmi adó egy részét pályázat útján már most is visszajuttatja a vállalkozásokhoz. Tudjuk, a gazdasági válság a turizmust is elérte és kevesebb vendég kel útra. A dolgunk az, hogy közülük minél többet csábítsunk a településre. Ennek érdekében a következő évre bővebb és az eddigieknél is változatosabb programokat állítunk össze. Az előkészítő munkába bevonjuk majd a Fertő-parti településeket is.

Hegykő legnagyobb vonzereje kétségkívül a termálfürdő, ahol az utóbbi években jelentős fejlesztések zajlottak. Fotó: Kisalföld-archívum
Hegykő legnagyobb vonzereje kétségkívül a termálfürdő, ahol az utóbbi években jelentős fejlesztések zajlottak. Fotó: Kisalföld-archívum

Hegykő legnagyobb vonzereje kétségkívül a termálfürdő, ahol az utóbbi években jelentős fejlesztések zajlottak.

A szálláshelyek is bővülnek a településen, valamint a Fertő-parti kerékpárút is vonzza a természetkedvelő turistákat. De nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy szinte egész évben gazdag kulturális és szabadidős programokat kínálnak az ide látogatóknak.

Az eredeti tervek szerint a Sopron–Fertő-táj–Kapuvár határolta háromszögben a turizmus fellendítésére közös szervezet jött volna létre. A szakma azonban azt javasolta, előnyösebb, ha a Fertő-parti régióban külön alakítják meg az úgynevezett turisztikai desztinációs menedzsmentet. A hangzatos név egy olyan összefogást rejt, amely keretében az egyes települések összehangolják a programjaikat, közösen jelennek meg a kiállításokon, kedvcsináló füzetekben. A Magyar Turizmus Zrt. térségünkben Sopront és Hegykőt javasolja a két szervezet központjának.

Olvasóink írták

 • 5. hegyko 2009. január 01. 21:24
  „Mindenkit csak a tettei minősítenek, a községet, a lakóit és a vezetőit is.
  Sok sikert kívánok, csak így tovább!

  Hajrá Hegykő!!!”
 • 4. Fedayn 2009. január 01. 11:54
  „Nem tudom,hogy a volt kapuvári vezetők olvassák-e ezt a cikket?”
 • 3. joco 2009. január 01. 08:08
  „Termálfürdő tényleg sokat fejlödött, de tán növelni kéne a fedett "részeket".”
 • 2. bobo 2008. december 31. 09:20
  „Az előző kérdésem tárgytalan.”
 • 1. bobo 2008. december 31. 01:35
  „A Fertő parti mióta írandó kötőjellel?
  BÚÉK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építményadó-mentességről is rendelkeztek a közgyűlésen

Sopron - Az építményadó-mentesség megtartásáról is döntött a soproni képviselő-testület legutóbbi… Tovább olvasom