Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Halálos baleset - A sínre lépett a gyalogos Sopronban

A soproni Kossuth Lajos úton, a vasúti átjáróban egy 62 éves férfit gázolt el a vonat.

Tragikus baleset körülményeit kellett kideríteniük a rendőröknek – és a GYSEV szakembereinek – csütörtökön a Kossuth Lajos utcai vasúti átjárónál.

A Sopronból 10.48-kor Ebenfurtba közlekedő ÖBB-személyvonat mozdonya elütött egy gyalogost, aki nem élte túl a szerencsétlenséget. A vonat vezetője valószínűleg nem észlelhette a balesetet, mert a szerelvény megállás nélkül továbbhaladt. A helyszínelés idejére lezárták az utcát a forgalom elől. A vasúti közlekedés is csak 12.20-kor indult  újra.

– A vasúti kereszteződésnél pirosat jelzett a lámpa, a sorompók is leereszkedtek. Mindenki arra várt, hogy elmenjen a vonat. Láttam a szerelvény közeledtét, amikor egy óriási csattanásra lettem figyelmes. Egy gyalogos férfit gázolt el a vonat, aki figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést.

Az ütés következtében a szerencsétlenül járt ember egészen a kerékpáromig lökődött, legalább húsz-huszonöt métert csúszott az úttesten. Nem sokkal később kiszállt egy autóból egy mentőorvos, ő próbálta meg elsősegélyben részesíteni a férfit, aki akkor még adott némi életjelet.

Aztán megérkeztek a mentők, küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni. Borzalmas baleset szemtanúja voltam... – mondta még mindig a történtek hatása alatt Szalai Jánosné.

A lélekben megtört család el nem tudja képzelni, hogyan történhetett ez a tragédia, hiszen a járókelőknek észlelniük kell a vonat közeledtét. A családfő gyakran járt arrafelé bevásárolni, ügyeket intézni.

Életerős, egészséges ember volt. Nemrég vonult nyugdíjba, de még az első nyugdíját sem vehette kézbe. A család volt a mindene és a sport, amit szívesen nézett a tévében.

Korábban:

A piros fényjelzés ellenére a sínpárra lépett a gyalogos csütörtökön délelőtt. Egy ÖBB szerelvény gázolta el.

Információink szerint a 62 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőben életét vesztette.

Az ügyben vizsgálat indult.

Fotó: Magasi
Fotó: Magasi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni LMP: új lendület

Megyei szinten csupán egyetlen tag váltott szervezetet, ellenben több segítő jelezte belépési… Tovább olvasom