Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Gazdasági fórum Lövőn - A nyugati bérek közelítése a cél

A magyar gazdaság az államadósság, a fogyasztás, a munkanélküliség, a reálbér-növekedés és a beruházások szempontjából a rendszerváltás óta nem volt olyan kedvező helyzetben, mint most.
Erről Parragh László, a Magyar kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt Lövőn, a nyugat-dunántúli régió gazdasági fórumán. – Sopron és vonzáskörzete mondhatni Bécs „elővárosa", s Ausztria munkaerő-elszívó hatása más osztrák határ menti térségekben is érvényesül. Megértjük a munkavállalók egyéni szempontjait, de ez a helyzet egyben terhet is jelent a hazai településeknek: a magyar ingázó külföldön adózik, viszont idehaza veszi igénybe az óvodát, iskolát, egészségügyet, utat, egyéb infrastruktúrát – részletezte az elnök.

– Ezt látván a kamara bérfelzárkóztatási indítvánnyal fordult két éve a kormányzathoz, mert szerintünk ha közelítenének a hazai bérek a nyugati keresetekhez, megoldódna ez a kérdés. Ajánlottuk, hogy az inflációnál lényegesen magasabb mértékben emelkedjenek a jövedelmek, ezzel párhuzamosan csökkenjenek a közterhek. A megállapodást megkötöttük, s tavaly 25 százalékkal nőtt a szakmunkások bérminimuma, s 12 százalékkal a minimálbér. Ez a folyamat jellemzi az idei évet is.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A komédia évada Sopronban: 15 premiert tart a színház az új szezonban - fotók

A komédia évada Sopronban: 15 premiert tart a színház az új szezonban - fotók
Az Egy éj Velencében című nagyoperettel kezdődik a Soproni Petőfi Színházban a komédia évada október elejétől. Tovább olvasom