Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Feladat volt a régiszerszám-ismeret is

Sopron - Befejeződött a Sopron és Vidéke Ipartestület pályaorientációs programja, szerdán a pályaválasztási vetélkedő döntőjében mérték össze tudásukat a csapatok. A legjobban a sopronhorpácsiak szerepeltek.
Az ipartestület a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum és Üdültetési Közhasznú Társaság támogatásával hirdette meg a projektet a tanév elején. A szakemberek célja a versennyel és más, a témához kapcsolódó rendezvény megszervezésével az volt, hogy segítsék a fiatalok pályaválasztását és újra megismertessék velük a már elfeledett szakmákat.

– Háromfős csapatok versenyeztek a döntőben, öten Sopront képviselik, de érkeztek gyerekek Nagycenkről, Egyházasfaluból, Lövőről, Sopronhorpácsról és Kópházáról is. Azok a fiatalok vehettek részt a végső megmérettetésen, akik a két elméleti – levelezős – fordulóban a legjobban szerepeltek. Nagy örömünkre az alkotói pályázatainkra is sok rajz, riport és fotó érkezett – mondta el Mizser Gyula főszervező.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a sopronhorpácsi gyerekek Szimszonátorok nevű csapata állhatott fel.
A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a sopronhorpácsi gyerekek Szimszonátorok nevű csapata állhatott fel.

A szerdai döntőben a fiataloktól frappáns bemutatkozást várt a zsűri, utána teszt következett. Kézügyességüket alkatrész-összeszerelési feladatban tették próbára a gyerekek, a szakmákban való jártasságukat régi szerszámok felismerése során bizonyíthatták.

A legjobbak serleget kaptak, az első három helyezett csapat számítástechnikai eszközökkel gazdagodott. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a sopronhorpácsi gyerekek Szimszonátorok nevű csapata állhatott fel, második a soproni Gárdonyi-iskola lett, a bronzérmet a lövői Riport-Aierek nevű trió érdemelte ki.


Olvasóink írták

  • 1. arrajáro 2009. április 25. 16:31
    „Pontosabban : Nem Szimszonátorok ,hanem Simsonátorok !

    Gratulálunk ! Szép teljesítmény !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentik a remeteség kedves emlékét

Sopron - Megmentik a XVIII. században kialakult aprócska remeteség egyetlen emlékét, a virágvölgyi… Tovább olvasom