Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Fákat ültettek a nyugdíjasegyetemisták Sopronban - fotók

Fákat ültettek a nyugdíjasegyetemisták Sopronban - fotók
Tizenöt tölgyfacsemetét ültetett el a Soproni Nyugdíjasegyetem hallgatói a Madarak és fák napja emlékerdejében.
A Madarak és fák napját ünnepelték világszerte a hétvégén. Ebből az alkalomból tizenöt tölgyfacsemetét ültetett el a Soproni Nyugdíjasegyetem hallgatóinak népes csoportja – és plusz egyet a kapuvári társhallgatók nevében – a Taeg Zrt. „Madarak és fák napja emlékerdejében". Az eseményt a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar diákjainak zenés műsora színesítette. A kezdeményező a nyugdíjasegyetem tavaszi, tizenötödik szemesztere egyik előadója, dr. Hartl Éva egyetemi docens, intézetigazgató volt. Ő az „Erdő mellett , de jó lakni..." című értekezésében az erdő és a természet szeretetére, óvására, értékeinek életünkbe való tudatos beépítésére ösztönözte – ezúttal tevőlegesen is – hallgatóságát.
Fákat ültettek a nyugdíjasegyetemisták Sopronban
Mint mondta, a 2016-ban létrehozott Madarak és fák napja emlékerdőben már közel háromszáz facsemete növekszik. A mostani alkalmat az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportja is támogatta. – Az eseményre többen gyermekeikkel, unokáikkal érkeztek, így igazi családi nappá vált a faültetés. Aki pedig fát ültet, bízik a jövőben – hangsúlyozta a soproni és a kapuvári nyugdíjasegyetem főszervezője, prof. dr. Faragó Sándor.

A Taeg Zrt. kommunikációs igazgatója, Bánáti László úgy fogalmazott: a faültetés az ember természettel való azonosulásának, szemléletformálásának egyik hatékony eszköze.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki gondolná, hogy két hirdetés fotó alapján beleszerethetünk Sopronba és Győrbe

Ki gondolná, hogy két hirdetés fotó alapján beleszerethetünk Sopronba és Győrbe
Ha az ember nap, mint nap látja a szerelmét, egy idő után előfordul, megszokja annak szépségét. Tovább olvasom