Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Egy napig politikusok lehettek

A Széchenyi-gimnázium 16–18 éves diákjaiból álló küldöttség utazott Strasbourgba, ahol az Euroscola-program hazai képviselőjeként az EU-parlamentben rendezett nemzetközi ifjúsági találkozón vettek részt.
Egy napig a diákok a politikusok szerepébe bújhattak. A fiatalokat Dékány Zsigmondné igazgatóhelyettes és Horváth Márta angol–német nyelvtanár kísérte el.

– Az EU szerepe és helye a világban meghatározza Európa
fiataljainak jövőjét. Az európai párbeszédben való részvétel, a különbözőség és az egység megtapasztalása döntő fontosságú minden fiatal számára – fogalmazott Dékány Zsigmondné.

– Ennek szellemében a tagállamok fiataljai évente ellátogatnak Strasbourgba, az Európai Parlament üléstermébe, hogy tapasztalatokat szerezzenek az unió döntéshozó szervéről. A mostani alkalmon a Széchenyi-gimnázium képviselte hazánkat. Az EU-parlament igazgatói elmagyarázták a parlament és az EU működését, ezt követően a fiatalok bemutatták egymásnak iskolájukat, településüket. Sopronról és az intézményről Horváth Dorottya és Horváth Henrietta tartott ismertetőt.
A programban a tinédzserek többnyelvű munkacsoportot alkottak és üléseztek a bizottsági termekben. Eszmecserét folytattak többek között olyan témakörökről, mint a migráció, agrárpolitika, a környezetvédelem s az EU jövője. Az uniós esemény oda- és visszaútján Németország és Ausztria nevezetességeit is felkeresték a diákok.

A széchenyis diákok hazánkat képviselték a strasbourgi Európa Parlament ifjúsági találkozóján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első kapavágás a Julianeumnál

Új épületszárnnyal gazdagodik a Szent Margit-plébánia, a Julianeum. A munkálatok első, ünnepélyes… Tovább olvasom