Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Egy fenntarthatóbb jövőt tűztek ki célként

Jelentős fejlesztést indított el tavaly fertődi gyáregységében a VELUX Magyarország Kft. Az energiatakarékos technológiai megoldások telepítésének köszönhetően tizedére csökkent a gyártóegység károsanyag-kibocsátása. Az elért eredményeket Energiahatékony Vállalat díjjal ismerték el, amit Áder János köztársasági elnöktől vehettek át a vállalat munkatársai.
 A VELUX Cégcsoport felelős vállalatként kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. „Folyamatosan keressük a lehetőséget, hogy csökkentsük környezetünk terhelését. Ezzel párhuzamosan az is célunk, hogy egészséges, fenntartható és a társadalom minél nagyobb csoportja számára elérhető lakóépületek épülhessenek. 2017-re a VELUX Cégcsoport 34 százalékkal csökkentette károsanyag-kibocsátását a 2007-es szinthez képest, és 2020-ig további 16 százalékos javulást irányoztunk elő" – mondja a díj elnyerése kapcsán Graham G. Johnstone, régiónk egyik legnagyobb munkáltatója, a fertődi székhelyű piacvezető tetőtéri ablakgyártó VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
Gulyás Norbert, Szollinger Ádám és Rences Tibor, a projekt csapattagjai vették át az Energiahatékony Vállalat díjat. 
A vállalat főtevékenységéhez, a fa tetőtéri ablakok gyártásához elengedhetetlen, hogy a fa alapanyag szárításáért felelős berendezések is a legkorszerűbbek legyenek. Így biztosítható, hogy a vásárlókhoz kiváló minőségű alapanyagból készült VELUX tetőtéri ablakok kerüljenek. Egyrészt ez a technológiai igény, másrészt a dolgozók komfortos munkakörnyezetének fejlesztése és a környezeti terhelés csökkentésének igénye indokolta az energiatakarékos technológiai megoldások telepítését.

A magyar gyártóvállalatnál a hulladékot teljes egészében újrahasznosítják és a kazánokat is a gyártás során képződött faforgáccsal működtetik. A több évtizedes berendezések fölött azonban eljárt az idő. „A tavalyi évben elindított több mint 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően új, üzembiztosabb működésű kazánokat üzemeltünk be a fertődi telephelyen. A projektet hat hónap alatt valósítottuk meg, ezalatt folyamatosan biztosítottuk a gyártás zavartalan működését. A téli hónapokra időzített kazáncsere nehezített pályát jelentett a szakembereknek, azonban a sikeres együttműködésnek köszönhetően zökkenőmentesen, határidőre telepítették az új berendezéseket" – teszi hozzá Rences Tibor regionális létesítménygazdálkodási igazgató, a projekt vezetője.

Az új, energiatakarékos megoldást március 6-án az úgynevezett Virtuális Erőmű Program keretében is díjazták. A programot megalkotó nonprofit szervezet zöldenergia tekintetében a hazai stratégiaalkotás meghatározó szereplője. A VELUX Magyarország Kft. munkatársai az Energiahatékony Vállalat díjat vehették át Budapesten Áder János köztársasági elnöktől. „Mindig nagy elismerés számunkra, amikor külső szakértő kollégák pozitívan értékelik erőfeszítéseinket. Ezzel a díjjal újabb megerősítést kaptunk, hogy cégcsoportunk jó irányba halad egy fenntarthatóbb jövő felé" – zárja a beszélgetést az ügyvezető igazgató.
Virtuális Erőmű Program
A Virtuális Erőmű – mint minden erőmű – blokkokból épül fel. Vállalati, lakossági, önkormányzati és nemzetközi blokkjainak teljesítményét az adott célcsoportra vonatkozó szemléletformálás sikerességén és a megtakarítások mértékén mérik. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MaGYaR JáTéK VáR! program - Pro Cultura Hungarica díjat vehetett át Sterlik Nikolett

MaGYaR JáTéK VáR! program - Pro Cultura Hungarica díjat vehetett át Sterlik Nikolett
Pro Cultura Hungarica díjjal tüntette ki a magyar kormány a Madridban élő, soproni születésű Sterlik… Tovább olvasom