Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Divatról diákoknak

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központot délutánonként kulturális csoportok, táncosok, kézművesek, mazsorettek látogatják.

Délelőtt az iskolai oktatást segítik a munkatársak, rendkívüli tanórákat szerveznek az intézményben.

A GYIK divattanácsadót látott vendégül a napokban, Bucsuházy Piroska az öltözködésről tartott előadást a középiskolá-
soknak.

– A rendezvény a másfél éve útnak indított Ami a tankönyvekből kimaradt című sorozatunk része volt – mondta el portálunknak Farkas Anikó, a Pro Kultúra Sopron munkatársa.

– Havonta hívunk előadókat a GYIK-ba, az ingyenes rendezvényekre iskolai osztályok jelentkezését várjuk. Az előadás-sorozat címe sokatmondó, a meghívott vendégek egy-egy iskolai tananyagot egészítenek ki ismereteikkel, s olykor más szemszögből, talán egy kicsit érdekesebben tálalják a témákat, mint ahogy azokról a tankönyvek lapjain olvashatunk.

Bucsuházy Piroska a napokban tartott előadást a fiataloknak.
Bucsuházy Piroska a napokban tartott előadást a fiataloknak.

Tavaly a legizgalmasabb előadások egyikén a piramisépítés elméletéről hallhattak a gyerekek, a költészet napján egy együttes középkori költők megzenésített verseit adta elő. Egy alkotmányjogász a magyar koronáról beszélt, de más alkalommal szó esett már a szakrális földrajzról is. Ez utóbbi prezentációból kiderült, miként kell a tájjal összhangban élni és hallhattak a fiatalok a hagyományos gazdálkodásról.

– Tapasztalataink szerint a diákok örömmel vesznek részt az interaktív előadásokon, szívesen működnek együtt a vendéggel. Legutóbb a divattanácsadó például segített a legelőnyösebb színek és fazonok kiválasztásában is a fiataloknak – mondta el a szervező.


Februári előadások

Az Ami a tankönyvekből kimaradt sorozat következő előadása február 10-én 11 órakor kezdődik, amikor a kőolajkészletek kimerülésének lehetséges következményeit elemzi Horváth-Szováti György. Február 24-én Itt a tudományról van show címmel a Csodák Palotája Öveges Terme képviselője tart foglalkozást. A szervezők várják az érdeklődő osztályok jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 6. adlerzsigabá 2010. február 03. 11:27
  „reális

  Személyes ismeretségben - netán rossz viszonyban - van a Prokultúra munkatársával? Megjegyzése valami ilyesfélét sugall, ugyanis nem csak erre a cikkre reflektál, hanem általános véleményt mond. Reális?”
 • 5. SZILAJ 2010. február 02. 19:36
  „Én már azon is csodálkozom, hogy a fiatalok hordanak még ruhát....”
 • 4. Orfeusz 2010. február 02. 13:16
  „3. Ennyi megjegyzésre telik? Ezért kár volt iskolai tankönyvekre pénzt költenie vagy savanyú a szőlő?”
 • 3. reális 2010. február 02. 10:36
  „PKro Kultúra Sopron munkatársa, ennyire képes. Nem tud értelmes ,figyelmet mozgató előadásokat szervezni.Kevés fiatalt tud mozgósítani, mint a felvételről is kiderült.”
 • 2. Kiss_Gyula 2010. február 01. 23:08
  „hm... Divat, szakrális földrajz. S mindez a "színvonal" városi/állami közpénzen. Ez ugyan még a kisebbik tragédia, mert már rég azzal kezdik gólyák /tömegei/ az egyetemet, hogy behozzák amit a középiskolában kellet volna tanulniuk. Nem mellesleg az idén végző tanárok az egyetemeken /csekély kivonat a HVG nyomán/:
  fizikatanár: 0 fő
  kémiatanár: 0 fő
  Hajrá, Új Magyarország!”
 • 1. cilfux 2010. február 01. 20:56
  „na legalább talán így eljut az agyukig, hogy a csőgatya nem előnyös ha dagadt vagy, (főleg persze ha fiú is vagy, undorító), és nem vesznek fel ízléstelen, lila, neonszínű hülyeségeket”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

110 ezer forint lett a különbözet

Kiszolgáltatottnak érzi magát egy soproni ügyfél. Két éven át túlszámlázott telekommunikációs… Tovább olvasom