Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Csomagot kapnak az iskolakezdéshez Sopronban

Idén is támogatja Sopron és több település az iskolásokat, illetve családjaikat.
Sopron önkormányzata felmérte a leendő első, illetve második osztályos tanulók várható létszámát és felkérte a helyi általános iskolák vezetőit, hogy vizsgálják felül a számukra az új tanévre tervezett, az önkormányzat által biztosított iskolakezdő csomag tartalmát.

Az önkormányzat a kapott jelzéseket figyelembe véve megrendelte a csomagokat közel négymillió forint értékben, melyeket a tanévkezdés előtti napokban az iskolákban lehet majd átvenni – tudtuk meg a városházán. Az igényfelmérés alapján 1446 első és második osztályos tanuló kap füzetcsomagot.
 

Más települési önkormányzatok zömében középiskolásaikat, illetve egyetemistáikat segítik, kevés helyen engedi a büdzsé az összes gyerek anyagi támogatását. De erre is találtunk példát. Lövő ugyanis minden helyi általános iskolást támogat – persze ha a lövői intézménybe jár – ötezer forinttal.

Hegykő a család anyagi helyzetétől függően eddig tizenkétezer forinttal támogatta általános iskolásait, de tervezik ezt az összeget tizenötezerre emelni. Fertőszentmiklóson minden kis elsős kap egy, a város nevével díszített pólót, amit aztán – ahogy nőnek a gyerekek – kétévente újra cserél az önkormányzat. 
Az iskolásoknak már készülniük kell a szeptemberre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűrűt kapnak a cankók, lilék a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Az alig egy hónapja kezdődött madárgyűrűzés során eddig több mint kilencszáz vízparti és vízimadarat… Tovább olvasom