Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Csodás lesz Sopron - A látványtervek és a felújítások ezt ígérik

Csodás lesz Sopron - A látványtervek és a felújítások ezt ígérik
Bemutatták a Széchenyi tér és a Pap rét látványtervét. Parkolóház és óvoda is épül a városban. Ráadásul hétfőn megkezdték a belváros felújítását közel kétmilliárd forintból.
Hétfőn elkezdődött a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítása közel két milliárd forintból. A munkákat szakaszokra bontják, mivel a kivitelezés ideje alatt az épületek udvarán és az utcákon nem lehet parkolni. A felújítási munkák kezdetéről hétfőn beszámoltunk, ide kattintva minden infót megtalál >>

Négy beruházás

Négy, a közeljövőben megvalósítandó beruházás került napirendre hétfőn a városházán, amelyek a város szempontjából jelentős fejlesztések és amely mind azt a célt szolgálja, hogy élhetőbbé, modernebbé és kényelmesebbé tegyék a mindennapi életet Sopronban - írta kedden a sopronmedia.hu.

A bemutatott tervek
1. Parkolóház az Árpád utcában (Az egykori mentőállomás helyén)
2. A Pap rét revitalizációja
3. Széchenyi tér revitalizációja
4. Új óvoda építése a Bella Lajos utcában (Anger réti sporttelep szomszédságában)

Az Árpád utcai, 200 férőhelyes parkolóház látványterveit már korábban bemutattuk portálunkon >>


A Pap rétnél terv alapvető cél, hogy a park belső területén megszűnjön a parkolás illetve a gépjármű forgalom ezáltal visszadva a parknak azt az eredeti egységét és funkcióját, amely a régi felvételeken és terveken is szerepelt, bár egy új, modernebb, a jelen kornak megfelelően friss köntösbe öltöztetve.

 
A Széchenyi térrel kapcsolatos, korábban bemutatott látványterveket megújították, mégpedig forgalomtechnikai okok miatt, ami a tér áteresztőképességének szükségessége indokolt. A felülnézeti terven is jól látható, hogy a tér körüli, jelenlegi forgalmi-rend változatlan maradna, azonban a járdákat mindkét oldalon kiszélesítik, amelyek mellé kerülnének át közvetlenül a parkolók, a jelenlegi "belső" oldalról. Az áthelyez parkolóhely csökkenéssel nem járna. A déli oldal továbbra is kétsávos maradna, míg az északi oldalon egy kerékpár út kialakítása is megvalósulna, amely összhangban lenne a Várkerület kerékpáros hálózatával.

Új óvoda építése a Bella Lajos utcában

A tervezett épületfejlesztés célja a város óvodai ellátásának javítása, amely már mindenképpen szükségszerű.  Az új intézmény 4 x 25 fős gyermekcsoport kiszolgálását biztosítja majd, egy későbbi 2x25 fős csoport bővítési lehetőségével. A közvetlen bejárata illetve a parkolója a Bella Lajos utcában lesz.

Még több infót a sopronmedia.hu oldalán talál >>
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klímabalhé a lakótelepen Sopronban

Aki nem panelben él, az is el tudja képzelni, milyen lehet a tartós nyári melegben az átforrósodott… Tovább olvasom