Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Befejeződött a soproni Terfort Téri Óvoda fejlesztése

Összevont szülői értekezletet tartottak szerdán a Trefort Téri Óvodában. Szeptember 3-án, hétfőn a gyerekek és az óvónők együtt veszik birtokba a felújított intézményt.

Pályázati források segítségével a soproni önkormányzat összességében 2,5 milliárd forinttal fejleszti az intézményrendszert és az oktató-nevelő munka körülményeit. A fejlesztések sorában kiemelt helyet kaptak a legkisebb gyerekeket érintő beruházások.

A gyerekek és az óvónők együtt veszik birtokba a felújított intézményt. Fotó: sopron.hu
A gyerekek és az óvónők együtt veszik birtokba a felújított intézményt. Fotó: sopron.hu


A Trefort Téri Óvodát 150 millió forintból fejlesztették. A város a korszerűsítésére 134 millió forint uniós támogatást nyert el és önrészként 15 millió forinttal járul hozzá az infrastrukturális fejlesztéshez.

Az egészséges életmódra való nevelés jegyében új csoport- és tornaszobát alakítottak ki, valamint elvégezték a helyiségek akadálymentesítését és az épület külső szigetelését.

A beruházásnak köszönhetően a szelektív hulladékgyűjtés feltételei teljes körűvé váltak.

A projekt eredményeként elkészült egy felújított, a minőségi nevelést szolgáló feladat ellátási hely; akadálymentesített helyiségek, egy átalakítással létrejött csoportszoba, egy új tornaszoba, és huszonöt új férőhely, valamint fejlesztették az óvodai játszóudvari eszközöket is.

Forrás: sopron.hu.

Olvasóink írták

  • 1. Karcsika 2012. augusztus 31. 20:46
    „Mennyi kép!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a Soproni Városi Bíróság új épületét

A felavatott épületben több mint kétezer négyzetméteren dolgozhat a bíróság, amelynek korábbi - nyolc-kilencszáz négyzetméteres - székhelyét vissza kellett adni az evangélikus egyháznak. Tovább olvasom