Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Adventi hangulat a Jerevánon - fotók

Adventkor a Jereván lakótelepen több éve már hagyomány a várakozás időszakának meghittségét, egymásra figyelő szeretetét idéző program.
Idén a Jereván Településrészi Önkormányzat szervezésében a karácsonyra való készülődés időszakában, ünnepváró kamarazene és könyvbemutató várta az érdeklődőket.

Az ünnepre való készülődés különleges hangulatát idézte a Soproni  Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjainak kamaramuzsikája, amelyet egy reprezentatív album bemutatója követett.

Lang Gyula "Híres történelmi útvonalak" című tartalmas és gazdagon illusztrált kötetét mutatta be a megjelenteknek.

Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke elmondta: a muzsika és könyvbemutató együtt tartalmában és hangulatában is segít ráhangolódni az adventi időszak emelkedettségéhez.
Adventi hangulat a Jerevánon. Fotó: Fáy-iskola


A kvartett repertoárja igazán ünnepet idéző darabokból áll, a könyv pedig utakról szól, az évnek egy olyan időszakában, amikor mi, emberek ez évi földi vándorlásunknak egy olyan útszakaszára érkeztünk, ahol lassítani kell, egymást sokkal inkább észrevenni, és legfőképpen arra figyelni, ahova , akihez az ünnep vezet, a karácsonykor megszületett Megváltóra. A karácsonyra való lelki készülődéshez igyekszik így alkalmat teremteni a Jereván lakótelepen a Részönkormányzat.

Csiszár Ákos, a körzet választott képviselője örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek az eseményre, egyben megköszönte a rangos eseménynek helyt adó Fáy -iskolának, Herczeg Lászlóné igazgatónak, hogy a részönkormányzat minden programját aktívan és örömmel fogadja az iskola, aztán  szeretettel invitálta a közönséget a koncert és könyvbemutató utáni kötetlen együttlétre egy finom rozé mellett, amelyet a
jótékonysági rendezvényre a Lövér Pincészet ajánlott fel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagymama neveli az unokákat Csáfordjánosfán

Nyolc hónapja a nagymama, Lukács Kálmánné neveli a négyéves Fruzsinát és a kétéves Georginát. Tovább olvasom