Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A Sopron-Fertő-tó térségben százmilliós kerékpáros beruházás kezdődik

Napokon belül megkezdődik négy kiemelt idegenforgalmi térség kerékpáros hálózatának fejlesztése, köztük a Sopron-Fertő-tó térségben.
Napokon belül megkezdődik négy kiemelt idegenforgalmi térség kerékpáros hálózatának fejlesztése, a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Felső-Tisza és a Nyírség körzetében, valamint a Sopron-Fertő-tó térségben 2020 őszére épül ki a szervizpontok, a kölcsönzők és a pihenőpontok hálózata - tájékoztatta a Világgazdaságot Princzinger Péter, a program balatoni és Tisza-tavi konzorciumát vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.
 
A fejlesztésekből a Balatonra 1,2 milliárd forint jut, de a többi régió is egyenként több százmilliós keretből gazdálkodhat.
Fotó: Illusztráció
A 206 kilométer hosszú balatoni bringakör például 600 kilométernyi ajánlott túraútvonallal bővülhet a meglévő úthálózat feltérképezésével és kitáblázásával.

Az egyik gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) részeként zajló beruházások között létrehozzák a turisztikai attrakciók és helyi szolgáltatások adatbázisát is.

A Világgazdaság pénteki cikkéből az is kiderül, hogy a Balaton térségében körülbelül négyezer kerékpár kölcsönözhető, de igencsak eltérő minőségben és áron.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági tájékoztatás az M85-ösről: biztonságos, gyors és kényelmes lesz

Lakossági tájékoztatás az M85-ösről: biztonságos, gyors és kényelmes lesz
A térség fejlődése szempontjából fontos M85-ös gyorsforgalmi út építése négy szakaszban valósul meg. Tovább olvasom